Monday, December 20, 2010

acara hari minggu yg mesra


biar apapun yang kau katakan terhadap diriku ini.. namunku kan tetap bersabar menelan pahitnya.. sebelum kau kenal hati nuraniku awaslah katamu.. andainya kau dapat menyelami hatiku.. pasti kau tahu betapa pedihnya.. hidup ku sering berendam air mata.. sejak cinta ku hancur dan musnah... sepi ku bersalut rindu tak siapa yang peduli.. di sini ku masih berdiri melawan perasaan - Zaiton Sameon

ececeh... leh melayan plak karok lagu kak eton ek... hye kengkawan.. korang watpe tu??? haa kengkawan nak tau.. cuti hujung minggu lepas shin pegi melepak lagi kat bandar Jay Bee.. seronokk... dapat jumpa Araf, Khairi, encik Dann Nolan, Danny, Fardzly... dan kali ni ada teman khas dari Singapore join skali.. Leon Sali..

malam hujung minggu tu.. shin jumpa dorang kat Danga City Mall... memula survey lappy.. then lepas dah beli apa yg patut.. kitaorang pi merayau kat cekelet fair.. dekat jer ngan Danga City Mall...


cekelet fair ni agak sedey la... mcm xde sambutan jer.. baik dari penjualnya.. sampai la pengunjung.. ciput jer yg datang.. apesal ek??? kalo la.. dorang wat iklan besh besh ker.. ato buat rumah cekelet ker... haa baru la ramai org datang kot.. ni decoration pun xde semengah mana.. camne nak menarik orang datang kan! kan!


wahh ada cekelet gambo upin upin~


geram nengok.. kalo celup pakai jari.. lagi besh kan! grrr~


encik Dann ngan Danny pun nak cuba gak ek.. huhu


ini hasilnya.. stroberi cekelet.. sedappppp

then kitaorg lepak lepak.. berborak.. pastu berambus balik.. pasal encik Dann ngan Danny kena keje esoknya... shin, Araf ngan Khairi.. terus pi minum minum.. sambil borak dan cuci mata hehe

esoknya.. kitaorg pi Jusco Tebrau City.. haaa... pi nengok henpon HTC.. aiyoo.. sgt suka la tengok Desire HD sama Wildfire... tahun dpn nyer plan.. nak pi beli henpon laa... kumpul duit dulu huhu..


superb HTC Desire HD Rm2299 *nanges harga dia

lepas dah puas nengok henpon.. kitaorg pi makan kat Kg Melayu.. sempat la nengok drama kejap hehe.. pekerja kedai makan mengarok.. bising jer.. buat org x khusyuk nak makan.. pasal dorang memekak.. ngee~

lepas tu dalam keadaan hujan.. kitaorg gerak pi mall baru kat area Holiday Plaza.. KSL Mall.. nama x glemer langsung.. tp shin mmg nak pegi lagi kat situ.. pasal nak beli DVD Celine Dion Live at Las Vegas.. haaa.. gaji nnt nak sambar... jeles nengok Araf dah beli DVD Rain In Concert.. bukan maen suka dia huhu

then kitaorg pi jumpa Fardzly kat Holiday Plaza.. suka nengok reaksi muka dia masa nampak kitaorg kat situ.. mesti dia x sangka yg kitaorg datang menzirah dia dok keje hari hari weekend kann huhu.. sempat minum minum kat kedai Kris Dayanti huhu mabeles..

seronok kan.. bercerita kisah lama.. dari pasal jalan jalan.. artis.. gossip... sakan.. sampai kuar la nama nama Femini, Freshies... Res2.. Genuine.. haa paling xleh blah.. Aksi Mat Yoyo.. sampai kuar mata si khairi dok gelak ngee~

anyway.. inside shin kena raba ngan apek jual beg sangat la melampau ek.. tengah dok sedap sedap survey beg.. sambil mintak tawar harga.. sempat lak apek ni meramas montot shin yg x berapa pejal ni.. pastu dah raba.. bagi kurangkan harga skit jer.. siot... dekut nauzubillah... tp beg tu mmg shin suka.. nnt ada duit leh beli huhu

p/s : dulu masa skolah skolah.. kengkawan slalu ckp... kalo dia nampak ada montot budak pompuan yg beso beso.. dia ckp.. montot dorang mesti dah penah kena ramas ngan lelaki.. aishhh.. abislah.. nnt montot shin beso *nanges

lepas tu kitaorg pi karok karok kat Danga Bay.. hurm.. sian kan Danga Bay ni.. hidup segan mati x mau jer shin nengok huhu


sedap sehh suara Araf..


thankz Leon Sali sbb x kesah kuar ngan kitaorg ek


mlm tu shin pulun lagu Nasier Wahab & Jamal Abdillah


anak didik Kak Pah.. Khairi.. buwekk~

lepas dua jam betegang urat.. bertegang apa yg patut.. bertarung nak sumbangkan suara yg sumbang.. last skali.. kitaorg wat konsert 4 Diva ngan lagu Cinta Di Akhir Garisan huhu.. pastu baru berambus pi makan kat Hutan Bandar..

sampai kat sana.. ramainya umat manusia.. oder kul 8 lebih.. dekat kul 9 lebih baru dapat.. adusshhhh... sib baek la sedap mencuci mata.. ada gak hiburan.. sambil gossip gossip


chicken chop ni Rm5 jerr

balik dari makan.. kitaorg singgah kat Pasar Karat.. Leon Sali pon senang nak balik.. dekat ngan ICQ Jay Bee.. x berapa nak merayap sangat.. ngantok yg amat.. shin takot x larat nak drive lik umah..


sempat la beli CD Sanisah Huri.. besh~


shin xleh tahan nengok natang comel comel ni... haaa.. ada sebijik shin nak hadiahkan kat Terry.. sian.. besday dia dah lama lepas.. tp shin x sempat nak bagi hadiah.. syir nyer besday pun shin x sempat nak bagi lagi.. nnt ar.. tp Mashimaro tu shin nyer ok!! huhu


hari minggu ni jugak.. babah kepada kawan shin encik Helmi Md Rasim telah kembali ke rahmatullah.. serangan jantung secara tetiba.. hmm takziah wat encik Helmi sekeluarga ek.. sempat la shin pi melawat.. even jenazah dah selamat di kebumikan.. semoga roh arwah ditempatkan bersama hamba hambaNYA yg solleh ek.. Amin~

camtu la kisah hari minggu shin ek... tak sabar nak tunggu hari cuti lagi.. leh berkumpulan sakan.. tp minggu dpn ni xleh ar.. Araf ngan Fardzly dok pi Universal Studio.. Khairi lak bz ngan keje baru.. shin x tau nak wat... cedey.. x leh sorang sorang skrg ni.. nnt mudah teringat benda yg sedih.. shin x yah nak nunggu 2011.. dah lama gak try buat mcm biasa.. buat mcm sebelum kenal dia... tapi x serik.. hope akan ada orang baru dalam hidup ni.. harap harap mcm tu ar ek~

sekian dulu ar.. jumpa lagi di entri akan datang. daa~


gathering akan dtg ditaja oleh Maxis dan Pizza Hut

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

16 comments:

pakcik said...

Good for you. Beats staying home .. :)

Qarl said...

siyes occupied weekend lepas. dtg bekerja kan.

huhu

c ya next time

luddin said...

perghh....sanisah huri tu...."sejak ku bertemu padamu"...huhuhuhu...
betul la shin....pokok krismas tak mengancam la kat orchard road tahun nie...

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

qarl : sila la dtg lagi.. jgn malu malu

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : haa kan dah habaq kannnn

rymamarky said...

lagu 'cinta di akhir garisan' tetap menjadi penutup show yer.. huhu

*warghh.. dah lama tak k-oke...

i'm shin... i'm inesen said...

rymamarky : huhu.. x terpikir pon nak ending show ngan lagu tu.. ni atas request khairie huhu..

NICK IRFAN said...

mmg xleh tahan tgk coklat strawberry tu... perghh!! sedap tu

luddin said...

permintaan shin dah dimakbulkan..RM10 1 gambo....

Terry Nur Iman said...

<3 .

ahsfantasy24 said...

ske sgt cklat strawbery..!

Saya tengok macam kamu nei seorang
blogger yang peramah..

ad ssuatu yg ssuai tu kamu, jom kte
g tgk kt:

http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html

Tahniah, kamu seorang yang peramah!

(:
:)
(:
:)

Arie Anuar said...

murahnye chicken chop..
nampak sedap lak tu..
nyum2...~

i'm shin... i'm inesen said...

nick : sgt cedap ok.. x tipu!!

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : walla.. tocey!

i'm shin... i'm inesen said...

arie : meh la makan kat sana~