Wednesday, December 22, 2010

pemalu vs peramah - saya inesen~



secara tetiba.. blog shin diterjah oleh ahsfantasy24 ngan memberi statement yg mengatakan shin ni macam peramah.. huhu.. maknanya.. dia x sure la yg shin ni peramah atau tidak ek.. bagus bagus.. bukan serkap jarang.. ngee~

rasa kembang kuncop lobang hidung bila ada orang ckp shin ni macam peramah.. yer la.. kalo secara realitinya.. shin ni dalam spesis manusia pemalu yg makin pupus kat dunia ni.. haaa secara teorinya.. manusia spesis pemalu ni.. depa akan gunakan cara lain di alam maya utk jadi lebih peramah tanpa was was.. contohnya kat dunia blog, dunia chat, pesbuk, forum dan lain lain.. so kekadang orang x pasan laa yg depa ni sebeno benonya pemalu.. haaa

kalo kat dunia maya ni... kekadang orangnya peramah bukan maen.. tp bila berjumpa.. haa baru nampak orangnya camne.. banyak diam.. banyak tunduk.. banyak senyum.. banyak blur blur.. tp bukan banyak songeh yer.. huhu.. orang bila.. sepatah di tanya.. sepatah la di jawab...

kalo shin lebih kurang camtu ar.. nnt bila dah selesa ngan orang tu.. baru la shin jadi peramah.. sedikit demi sedikit dalam keadaan terkawal.. x over acting huhu..

ada orang bilang gak.. manusia peramah ni cpt dapat kawan.. pandai bergaul dan di gaul huhu.. etnah ek.. depend la.. kekadang terbalik bokong gak.. kat luar dia peramah.. tp kat umah dia pendiam... x banyak ckp... ada gak jenis camtu

ada gak jenis yg over peramah.. haa sampai menjengkelkan.. bingit.. meluat.. spesis ni pun ada gak rasanya.. jenis x reti kawal.. menggeletis.. peramah x kena tempat.. hurm.. boring gak kan mcm tu..

tp rasanya.. biar la shin jadi macam ni.. kat blog mungkin agak peramah.. kat luar shin biasa biasa jer.. senang.. nak keadaan yg selesa utk diri sendiri dan orang lain.. apa yg penting.. shin tetap inesen mcm biasa huhu

oklah.. shin x tau nak jemput sapa utk join program ni.. hopefully sesapa yg terbaca kat entri ni.. kalo rasa nak join.. sila la join.. jgn malu malu ek..

ok ar.. shin nak mengumpul bahan utk entri 2011 hahaaha.. bahan yg lebih ceria.. bertenaga.. merembes.. awal awal jer kot.. hahaha.. nnt lama lama.. makin kurang posting entri.. tahun ni mmg agak kurang skit.. naper ntah.. thn dpn nak rajen rajen skit.. jumpa lagi ek.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Prince Patrick said...

hahahahah kira oklah tu bang Shin, malu2 kucing hahahah

Qarl said...

hahaha

kelaass cm nk buat persidangan plak kumpul2 bahan entri

i'm shin... i'm inesen said...

patrick : meowwwww~

i'm shin... i'm inesen said...

Qarl : bahan berbentuk info.. shin kena wat research dulu.. supaya x salah faham nnt huhu.. sambil ngumpul sambil membaca.. dapat knowledge skit skit.. kalo entri aktiviti tu.. just tulis secaca spontan.. huhu...

p/s : dalam dalam kepala nak tag kamu pasal blog peramah.. tp x jadi hehe.. sapa la shin nak tag blogger tersohor yg peramah huhu

Qarl said...

haha

shin, xpyh tagged... xpe

chill n cheers

Hamba Allah (muhammad shahidan) said...

Pada pandangan hamba lah kan..
kadang2 bila kita terlampau peramah sangat pun..
tak bermakna apa yang kita tuturkan bermanfaat kepada org lain..
dan kadang2 bila kita terlampau diam pula..org lain akan ambil kesempatan pula..
jadi bersederhana dalam pertuturan dan perhubungan mungkin jalan terbaik..insya-Allah

Misz Ti said...

Huhi. Comel jer. (: