Monday, December 13, 2010

acara hari minggu


ececeh... makan terer jer amek gambo kannn... kengkawan nak tau tak??? haa hari minggu semalam shin pi jenjalan kat luar negara... seronokkkk.. tak tipu!! jauh??? aishhh dekat jer.. kat Singapore huhu.. best sgt... even shin dah banyak kali masuk sana.. tp banyak lagi tempat yg shin lom pegi utk mengekplostasikan diri ni ngee.. x reti nak xplore sorang sorang untuk jalan jalan or cari jodoh kat sana.. mujur kali ni.. shin berteman.. mekaseh kat kawan pesbuk shin.. Araf Aikan ngan Nigel Fardzly Baker.. yg sudi bawak shin jalan jalan cari jantan.. eh jalan jalan cari penat.. ngee~

sejak ada sinaran pasport kegemilangan ni.. setiap kali nak xmas.. mmg shin gigih masuk singapore utk amek gambo pokok pokok xmas.. ntah ngaper.. suka nengok.. cantik.. tp dah beberapa tahun kebelakangan ni.. macam makin kurang meriah jer decoration xmas kat orchard road tu.. ngaper ek??


shin betolak dari JB dekat jam 11 tengah ari.. sampai singapore jer dah dkt kul 1 tgh ari.. huhu.. mengantuk yg amat sgt.. dah la x dpt duduk kat dalam mrt *nanges


hilang rasa penat... kuar jer dari mrt station orchard.. tengok keadaan keliling yg penuh ngan kaler biru dan merah jambu.. lawa sehhh... terus merayap sambil snap snap gambo..

p/s : tahun ni kat depan Tang's Plaza x meriah.. xde pokok xmas pon..


kat Paragon... yang shin pasan ar kan. deco xmas kat Paragn ni.. tiap tahun pelik pelik.. paling shin suka masa jaman 2-3 thn lepas.. siap ada patung2 angel kat pokok xmas dia.. thn ni tema gold la plak.. siap ada bola bola


masa snap snap tu.. lalu la mamat ensem ni.. huhu.. tak bekedip mata shin dok nengok.. shin siap ckp kat Araf.. ensem mamat tu.. Araf bagitau shin.. mamat tu vj Indonesia... hurm.. habis camtu jer la... tetiba Araf bagitau lagi... yg mamat tu pelakon sinetron huhu.. Gading Martin nama dia.. terus ngan selambanya Nigel Fardzly Baker pi jumpa mamat ni.. dok tanya.. betul ker dia pelakon Indonesia.. huhu sib baek betul.. terus kitaorg snap snap ngan dia...


merpati dua secoli... ngee~



geram tengok pokok xmas bear kat dalam Takashimaya


pokok xmas depan Takashimaya


'aku punyaa' berebut nak bagi hadiah kat Gading Martin haha


depan ION... pokok xmas paling cantik setakat ni


leh masuk dalam lagik... cantikkk


berserta pakej cuci mata... kawai nee! huhu


lepas dah puas menggedik kat area Orchard.. kitaorg pi Sentosa plak huhu.. best.. shin x penah pi lagi.. 3 tahun lepas jer penah pi area Vivo City.. tengok Sentosa dari jauh jer..


are Universal Studio.. beso pokok xmas dia



tadaaaa~


kaunter tiket.. byk.. x yah beratur panjang


yeahhh dpt tiket huhu





besh kan kalo dapat masuk dalam.. hehe shin cuma snap kat luarnya jer



geram giler tengok pokok candy ni.. kiut~


eh.. sama kaler la... hijo~


kalo beso camni... kan best.. nyum nyum


ni pun nampak sedapppp.. huhu

lepas kuar dari Universal Studio.. Araf bawak shin pegi area pantai dia lak... dari luar dah nampak ramai org.. aishh memasing pakai suar pantai.. perghh teruja sgt.. dah lama x mandi laut... tp makin lama makin ramai.. tengok ada org beratur... aishhh x leh masuk pantai dia laa.. ada konsert Zouk apa ntah.. dorang beratur nk beli tiket.. cedey.. x dapat masuk pantai... tp ok jugak la.. dpt cuci mata huhu




ni bukan cuci lagik ni.. tp sental mata hehe

seharian x makan... bejalan x ingat lapo.. sib baek shin bawak air huhu.. sbb nak beli air menaral jer dekat SD4 kat area Sentosa.. hahaa mau dkt Rm10 tu... then kitaorg patah balik pi Orchard.. makan malam kat situ... makan nasik hayam.. leh la wat alas perut.. dalam kata lain.. nasik ayam tu akan sedap kalo org nya pandai masak.. huhu


x cukup makan nasik hayam.. kitaorg makan karipap ngan sundae cekelet kat mcD huhu.. sambil rehat rehat.. legakan kaki yg lenguh... kat sentosa tadi kurang rasa letih.. sbb ada aura best kat sana hehe


gerak pi orchard road


pemandangan malam... huhu.. chantek


cantik kan! kan!


x larat nak snap snap lagik huhu


masa ni dah penat gile huhu.. nak cuci mata pun penat

kitaorg sampai kat Tanah Air.. dalam kul 9 malam.. dari keadaan yg gemerlapan, menarik.. tetiba masuk Johor rasa kosong.. suram dan malap.. ngee.. aishh... mujur dkt ngan Singapore ek.. kalo rasa nak merembes.. nak suasana happening.. kena kuatkan kaki... rajin kan diri.. terus masuk Singapore.. haa.. bergumbira la kat situ.. then nak senyap sepi.. aman damai.. lik umah.. haa kat situ leh dpt ketenangan.. kat Singapore leh dpt ketegangan hahaah kannnn~

len kali.. nak kuar lagi la ngan Araf sama Nigel Fardzly Baker.. seronok sgt... ada teman utk cuci mata.. gelak gelak.. rugi x dapat ikot dorang pi Bangkok next year *cedey

ok lah.. hopefully.. internet korang laju la ek.. sbb banyak gambo ni.. kalo internet lembap.. alamatnya page ni mendap jer la.. x kuo gambo.. ngee... sekian dulu ek.. jumpa lagi di lain siaran.. daa~

p/s : x sabo nak pegi sentosa lagik huhu

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

ahsfantasy24 said...

uniknya, unuknya, uniknya..
singapura... hehhe nk ole2!
^^m

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gile la melantak berjalan..

ed shokolath said...

mahal x nak masuk universal studio tu?

::FAIZ FARISH:: said...

gila banyak pic.....hehehe

Anonymous said...

mentang2lah duk johor asyik pi singapore je yek..