Friday, December 24, 2010

cerita pasal henpon


kengkawan.. haaa arini shin nak tepek entri pasal henpon.. ngee.. shin x reti sgt pasal henpon.. tp sajer nak kongsi cite ngan korang ek.. kot kot ada antara korang tgh dok usha nak cari henpon baru ker.. nak belikan utk scandal ker.. kapel ker.. haaa.. tetiba lepas baca entri terus dapat hidayah nak beli henpon HTC ek..

entri acara hari minggu lepas shin ada citer pasal shin pegi kedai HTC kann.. haa ni shin nak cite lebih detail lagi pasal henpon yg shin dok berangankan tu ek..

sebelum shin pi survey henpon kat kodai.. shin survey gak kat tenet.. mobile88.com, haa kat situ leh dpt banyak info pasal henpon.. leh anggarkan harga henpon.. pastu leh baca komen komen orang yg dah penah pakai henpon yg kita kenan tu.. cuba satu jer.. jgn mudah terpedaya kalo ada orang jual jual henpon secara online ek.. better korang cari kat kodai jer untuk elakkan kena tipu.. x pon jumpa la ngan penjual.. haa kot kot betemu jodoh huhu.. henpon dapat.. jodoh pon dapat.. kan kan~

macam biasa... mukadimah yg meleret.. hahaha.. ok.. aritu shin pi kedai HTC utk survey Wildfire.. sbb shin puas ati ngan spec dia.. harga dia pun shin mampu la utk adakan.. Rm1199..



HTC Wildfire ada 4 kaler menarik

shin dah try godeh skit masa kat kedai HTC aritu.. tp segan nak godeh bebetul.. sbb masa tu shin cuma ckp nak survey jer.. tp pekerja kedai tu leh plak rajen bebeno melayan.. suh try satu satu henpon HTC yg shin nak.. huhu.. kalo korang nak try.. pi la Jusco Terbrau City.. ok jer layanan dia.. kalo kat kedai HTC lain shin pegi.. semua wat muka x layan jer.. dia nengok shin mcm x layak jer nak beli kot huhu

hp HTC Wildfire ni semua nya serba lengkap.. ada wifi.. leh wat video call ( jarang laa kita nak wat kan.. kecuali korang suka phone sex huhu ), pastu muat muat tangan shin yg kecit ni jer kalo genggam henpon ni.. sesuai ar..

p/s : 24 December 2010 – HTC has recently released Android 2.2 (Froyo) via Firmware Over The Air (FOTA) for Wildfire owners in the South East Asia region (including Malaysia) as well as other parts of the globe.

Wildfire owners will receive a notification when it is available, make sure you are on unlimited data plan or free public WiFi before proceed with the update. The latest build number after the update will be 2.22.405.1.

Wildfire users could expect speed and performance improvement, live wallpaper and hot-buttons (which are used to turn on or off WiFi, Bluetooth, GPS or data connectivity) on top of the screen from this update. Check out the video below while waiting for the update to download.

haa kalo korang nak tengok video demo pasal Wildfire ni... sila la nengok clip kat bawah ni ek.. penat tau shin carikan.. pastu nak tunggu dia upload lagi.. selow sgt.. tp utk kengkawan shin yg tercayang.. apa ada hal kannn.. huhu

video
HTC Wildfire - Video Demo


lepas jer nengok Wildfire.. tetiba shin terpadang Desire HD.. perghh.. henpon yak ni beso gedabak siot.. masa shin pegang tu rasa mcm takot terlepas jer.. tp size screen dia lebih beso dari iphone 4, tak tau la kalo epon4 tu dah upgrade size screen dia.. wallahualam..

harga dia Rm2299.. sgt mahal huhu.. leh dapat lappy sebijik.. tp sapa sapa yg pakai henpon ni puasa ati la kot.. kalo snap gambo.. perghh sgt cantik.. lagi dia ada 2 flash.. mau x clear.. huhu..


HTC Desire HD.. satu kaler jer ada ek


comel kat case dia.. pinky lagik

video
HTC Desire HD - Video Demo

haaa kalo korang nak compare spec dua eko natang ni.. kat bawah ni shin ada tepek skali ek.. korang leh check.. spec apa yg korang rasa lebih menarik sebelum korang mengorbankan duit korang tu ek..







untuk penglihatan yg lebih jelas.. klik kat [ sini ]

hurm.. kalo ada kengkawan yg pakai henpon HTC ni.. sila la wat komen secara jujur ek.. ok ker kalo beli natang ni ek.. shin ingat.. kalo tahun dpn.. dah cukup duitnya.. shin nak beli la sebijik dua.. huhu ajer giler.. satu pun semput nak beli...

kata org.. sebelum membeli.. pikir dulu kan.. supaya x menyesal.. mcm sorang kawan shin tu.. asyik stress jer.. Nokia X6 dia asyik wat hal.. huhu harap dia besabo la yer...

oklah.. jumpa lagi ni entri akan dtg ek.. mmuahh muahh~



apapon.. kaler Wildfire ni gak sgt menarik..

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

zidEL zhafiz said...

minta htc diamond II..seyes gempak..!!
huhu~~~~

i'm shin... i'm inesen said...

zidel : ek..... kamu pakai ek?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kte dh ade enfon ni...HTC wildfire...sgt2 best klu ade...

i'm shin... i'm inesen said...

Ahmad Fauzi Aryaan : ouh kamu pakai Wildfire ek...

@reltzsensei said...

ak pki blackbarry jerk..sok tukar plak r..hik3..

Firdaus® said...

wuiyooo...smart r designnya~

pakcik said...

NOKIA 3200.. cheap... robust... and very useful..

no need all other craps..

muahahaaaaaaaaa....

meri christmas...

i'm shin... i'm inesen said...

areltz : betukar la skrg huhu

i'm shin... i'm inesen said...

firdaus : briliant

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : dah agak pakcik akan komen camni.. well well.. nak wat camne kan.. *cedey

ahsfantasy24 said...

comel n mnarik..
tp kte ckup duet nk beli..huhu

HairiAks said...

Wah.. cntik2.. suka sgt2 hp tu.. hrga pon x mhal sgt...

luddin said...

dah nak sampai seru ke untuk membelinya....

Kenanga said...

cuber try Samsung Galaxy S..atau HTC HD7...ganas also