Tuesday, July 10, 2012

Lelabah Lelaki sakit perut

ari minggu aritu shin nengok cite Lelabah Lelaki.. hurmm saje belanja diri sendiri lepas dapat hadiah menang tennis.. memandangkan shin tetido penat lik dari lawan pagi tu.. so shin pegi la masa ari ahad plak.. duit hadiah tu dah luak RM25.. ngee.. beli duit tiket sama makan mekdi.. haaa.. dpt gegelas mekdi lagik.. nnt shin tepek laen entri.. rasanya duit tu pon x dpt simpan.. pasal mak shin ada beli something utk umah bujang shin.. pastu dia suh bayar.. aik.. shin x suh beli pon.. apesal dia beli gak.. ini suda kes paksaaan ni #nanges

haa cite pasal Lelabah Lelaki ni.. memula shin ingat nak nengok sorang.. pastu shin tepek la kat BBM dok ckp nak pi nengok wayang.. pastu encik Araf nak join.. so nengok la ngan dia..  encik Araf ckp xbesh cite nyer.. shin still lagik leh melayan la.. ada part gelak gelak.. ada part boring.. apapon.. shin rindu kat Lelabah Lelaki yak lama tu.. Tobey Maguire.. rasa dia lebih besh bawak watak Lelabah Lelaki.. hero yak baru ni.. agak mcm terencat skit.. x kiut la dia wat aksi camtu.. x besh pon.. overall.. still lagik leh layan la #sengih



sejak awal bulan Sya'ban aritu lagik shin dah start test puasa.. weekdays puasa.. weekend cuti puasa.. so nnt time dah masuk bulan Ramadhan xde la lepak sangat sbb dah terbiasa.. lagik seronok bila mak.. kengkawan pon ekot puasa gak.. kejap jer lagik kan.. 10 hari lagik kita nak nyambut Ramadhan.. yeh! yeh!

haa  Jumaat aritu shin ada la bukak puasa kat Chicken Rice Shop.. kebetulan kuar town sbb nak beli bola tennis utk tournament sabtu tu.. teringin plak nak makan kerabu mangga.. last shin makan ada la dekat 4 tahun lepas.. masa tu shin jenjalan Singapore ngan encik Shamsul sama cikgu Yatt.. hasilnyer.. shin sakit perut lepas makan kerabu mangga... menderita nak balik.. pastu kena dapatkan rawatan kat Hospital Sultanah Aminah.. x leh balik.. tido jap kat umah cikgu Yatt pasal shin xleh drive lepas dpt injection.. padahal esok paginya shin kena amek mak ngan babah kat airport.. depa lik dari haji.. perghh bayangkan ler dalam sakit sakit tu.. paksa gak kuar dari umah cikgu Yatt dkt kul 5 pagi.. pastu anto encik Shamsul lik umah.. then drive semula pi airport Senai ngee..

haa tu cite dulu.. pastu kan.. lepas shin makan kerabu mangga tu.. esoknya.. shin mmg kena sakit perut.. banyak kali gak la shin kuar masuk toilet.. sementara nak tunggu turn lawan tennis pon sempat shin cabut pi surau utk lepaskan apa yg patut.. sakitnya Tuhan jer yak tau # nanges

moral of the storynya.. shin mmg xleh makan kerabu mangga kat chicken rice shop tu.. x tau la naper.. perut ni alah ngan something kat kerabu tu kot wallahualam... ngee

oklah.. shin nak pi solat Isya' ni.. jumpa lagik ek kengkawann.. mmmuah~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

bukankosong said...

okla spiderman tu

masing2 ada kelebihan dr story lama & skrg

::FAIZ:: said...

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )
4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka.

Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan Baik Hati nya Allah terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : melayan la gak.. tp x suka hero yak jadi Lelabah Lelaki tu..

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : maceh info begunaaa

danielz said...

huhuhu

sy folower br awk...
ni blog syer
http://jeyadanielz.blogspot.com/