Wednesday, July 10, 2013

cerita ari pertama Ramadhan : Jom Jalan Jalan - BALI, Indonesia Part 2



Assalammualaikum kengkawan.. yeahh.. Selamat Berpuasa ek semuanyaaa.. hope kita semua sehat sehat ek.. leh puasa penuh gamaknya.. puasa yak sebenar benar puasa ek.. biar berkualiti kan!!

haa arini shin nak sambung cite pasal hari kedua shin kat Bali.. tema hari kedua tu BERAIR.. haa pasal apa berair.. pasal ari kedua tu shin ngan kengkawan akan pegi merayau kat pantai pantai yak ada.. yak termampu kitaorg leh pegi la.. sebelom betolak tu sesiap bawak suar mandi semua.. ngan baju spare utk acara kemuncak sebelom balik membongkang kat villa..

acara di mulakan ngan shin di bawak ke Nusa Dua.. haa kat sini la tempat dorang main flying fish.. banana boat.. parasailing.. dan memacam lagik permaenan berairi kat situ.. masa memula nak pegik situ shin teruja nak men flying fish.. tp lepas di bagitau harga yak kena bayo.. terus drop perasaan tu.. org lagi nak berjimat cermat.. utk maen flying fish setakat seround dua tu jer kena bayo dkt IDR300ribu.. lebih kurang RM95 laa.. x pasal pasal kan.. tu lom permaenan yak laen.. terus cancel.. ajak driver pegi tempat laen plak.. pantai yak free jer.. ralat la gak.. xpe.. ada rejeki.. nnt nak gi Bali lagik.. nak cuba flying fish ngan scuba diving..

driver kitaorg Pak Tony bawak kat Dreamland.. haa kat sini besh skit.. besh cuci mata.. omputeh ramai.. lawa lawa plak tu.. cuma ombak kat sini bahaya banyak ler..

pastu mandi manda kat Dreamland.. shin ngan kengkawan lain di bawak ke pantai lagik satu plak.. Padang Padang.. haa kat sini besh.. nengok org ramai gi surfing.. mostly mat salleh laa.. sempat la shin mandi jap.. 

p/s : gambo x leh letak memandangkan bulan puasa.. so ada aurat yak terbukak.. so harap mahap la yer.. kalo suar pendek tutup lutut tu shin leh consider lagik..

lepas lunch.. kitaorg di bawak ke Uluwatu.. haa utk bayaran masuk kena bayar IDR20ribu.. dalam RM6.50 gitu ler.. kat sini leh nengok laut ngan kuil kuil lama..

selain dari nengok pemandangan besh kat sini.. ada lagi satu tarikan utama kat Uluwatu ni.. haa KECAK DANCE.. mmg besh nengok.. dorang wat persembahan cite pasal Rama & Sita.. paling awesome.. xde alat muzik di maenkan.. tapi suara orang orang yak harmonies utk wat background music Kecak Dance ni.. untuk nengok persembahan ni.. kena bayo IDR70ribu.. bersamaan ngan lebih kurang RM22.60 sorang..

video
lepas abish jer persembahan ni.. hari dah gelap.. padahal masa tu baru nak kul 7 malam.. then terus kitaorg gerak lik umah.. berehat.. penah mmg xleh ckp la.. tp shin mmg susah skit nk tido dalam kenderaan.. sampai umah pon still susah nk tido.. yer la.. tempat orang kan.. x biasa..

hmm oklah.. nnt shin sambung lagik episode seterusnya ek.. jumpa lagik.. selamat meneruskan ibadah puasa ek..

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

Amin A. R said...

yang flying fish dengan parasailing tu opismet saya naik masa dorang ke bali itu hari. memang mahal katanya, tapi dah boss bayar, beruntunglah dorang dapat main...hehe

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : untung lah org bayo kannn.. shin x men pon sbb xde sapa bayokan #nanges