Saturday, July 20, 2013

cerita ari ke 11 Ramadhan : like mother like son


nahh.. tatapan utk kengkawan sekelian alam.. hik hik.. ni la ghupernya Ayam Golek Di Lautan Madu semalam.. mak shin dok pesan.. bubuh madu bebanyak.. kannn.. so tu pasal mmg begelut ayam tu dalam madu.. rasanya sedap lah.. tp x sama mcm kat Chicken Rice Shop laa.. sentapp #nanges

di sebabkan ayam ni merupakan element penting dalam hidangan Nasik Ayam.. so ayam nyer la habis dulu.. nasik nya sampai arini ada lagik.. sib baek laa mak shin dengar cakap shin suh kurangkan 1 pot.. kalo idak dia nak masak 5 pot.. aiyoo sapa jer la nak ngabiskan tu nnt.. ni sambil menaip entri shin dok menggolek ayam utk bebuka #sengih

kul 2 petang tadik shin kuar sekejap ngan mak.. 1st time bawak dia pegik Johor Premium Outlets.. hmm cuma masok 2 kedai jer.. pasal mak shin x leh nak jalan sgt.. cpt penat.. lagik dok memikir dia nak balik masak laa.. aishh.. x puas nyopping.. mata shin dok melinggas nak masok kekedai lain pon x dpt.. terharu plak rasa.. dia jalan arini pakai beg yak shin belikan masa kat Bali itu ari huk huk #nanges

ni la hasil selepas 2 jam menilik.. mengomen dan menilai.. hok mana yak berkenan kann.. susah bila 2 beranak ni obses ngan kaler feveret memasing.. mak shin suka kaler merah.. shin plak suka kaler cekelet.. tadik ada satu jam DKNY cantik giler.. tp sbb kaler nyer bukan kaler merah.. so mak shin pandang sebelah mata pon xmo.. pastu dia dah test jam kaler merah ni.. pastu nengok jam laen dia xleh handle.. dok terbayang jam kaler merah tu jer.. terus cecepat gi beli ler.. kang lambat plak nak balik umah masak.. hukkk

ni mak punya.. 

 ni shin nyer ( terjebak beli lepas mak hasut ) #nanges

la ni dua jam shin dedua kaler cekelet huhu.. bole laa.. shin plak x reti nak pakai kaler hitam.. hurmm x sabarnya nak pakai time raya nanti hik hik.. ada lagik 19 hari lagik nak rayaaaa.. aummm

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

tenku butang said...

http://tengkubutang.blogspot.com/

Hai.. done follow sini no. 512
Jom follow teman lak.. heee.. salam kenalan..

Amin A. R said...

lawa jam :D
~saya suka jam tapi tak reti nak pakai. bukan la tak reti apa, tapi entah.. rimas..huhuhuh :)

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : dulu x suka.. mmg x pakai pon.. since tahun lepas dapat hadiah besday jam.. terus shin pakai.. ni baru la beli sendirik #sengih

Arisha Hoon said...

sama..akak semenjak 2 menjak ni baru pandei pakei jam..dan akak sukaa jam angka roman mcm jam mak shin, jam kesayangan akak alein klein pun hurup roman..tp sayang nak pakei sll..jd td usha jam kat giant..casio wane pink..cepat le gaji..huhu..nak rembat..

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : hik hik.. bila dah reti pakai jam.. rasa kosong plak kalo togel lengan tu