Friday, July 12, 2013

cerita ari ke 3 Ramadhan : Jom Jalan Jalan - BALI, Indonesia Part 4


selamat hari Jumaat kengkawan.. esok dah cuti yeahhh.. leh rehat pepuas.. arini dah 3 ari kita berpuasa.. hurmm.. awal awal puasa ni agak rasa slow skit.. nnt dah masok pertengahan mcm kejap jer dah nak abish Ramadhan huk huk.. perot shin x berapa selesa dah 2 ari.. tp paling kronik malam tadik la.. rasa mcm nak tombang jer kalo diri lelama.. sakit kat part perot hinggan dkt ngan ari ari.. x tau naper.. shin rasa xde salah makan per per.. hurmm ni kalo x ok ingat nak pi kelinik.. mintak mc #wahh

baek lah.. arini shin nak nyambung entri shin jenjalan ke Bali.. masok hari last shin kat Bali.. hurmm punya la lama shin tunggu nak gi Bali dari bulan February.. bila dah sampai sana rasa kejap ler plak.. tau tau dah balik #nanges

check out hotel dekat kul 10 pagik.. lepas bekpes semua.. driver bawak kitaorg jenjalan sekitar Legian & Kuta.. masa tu nampak kedai kedai.. mcm besh jer.. baru la nampak spa semua.. aishhh naper laa pakcik driver x bawak jenjalan situ time awal awal sampai Bali.. ni yak mcm nak kena return lagik pegi Bali ni #monyok

lokasi pertama pak driver bawak pegi tugu peringatan mangsa korban bom di kelab malam pada 12 October 2002.. hmm shin x pasti la kalo kita amek gambo kat sini.. perlu ker shin nak kena senyum ker.. buat aksi ker.. sbb ni tugu peringatan mangsa yak mati kena bom huk huk.. dan kejadian ni akibatkan ramai org jadi mangsa... sama ada yak mati kena bom.. dan yak mati kena hukum bunuh selepas di sabitkan bersalah.. hurmm pening la nak pikir.. kita ni jgn ler wat benda benda yak extreme ek.. tu jer la.. lain la kalo mmg zaman perang tu laen la cite.. jihah. ni tak pasal pasal bom tempat orang nak watkpe ler..

haa pastu kitaorg gi cari barang kat Hard Rock Cafe plak.. ngee.. 1st time la shin masok kedai Hard Rock.. sedih kannn.. hikkkk.. pas beli barang dan begambo.. terus gi makan tgh ari.. then pegi airport.. Alhamdulillah.. semuanya lancar jer.. sampai KL pon awal.. terbang dari Bali jam 5 petang.. sampai Kolompo jam 8 malam.. pastu shin terus bekejar tunggu flight lik Johor plak huhu.. ni pon mcm penat x ilang lagik jer.. sbb esoknya terus keje.. pastu terus masok bulan puasa plak.. cuti sabtu ahad ni nak try munafaat cuti tu sepenuhnya ngan merehatkan diri #sengih

jumpa lagik Bali~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

2 comments:

Arisha Hoon said...

shin..pegi jumpa doktor ek..akak bkn nak takotkan shin..baru2 ni kawan akak dan abg kakak ipor akak kena..kencing kotor asalnye..tp bile virus merebak..pesakit akan demam..kira kuman dah merebak le ni..lps tu kuman akan kaco buah pinggang, paru2...bahaye tau shin..abg kakak ipor masih tak sedorkan diri kat hospital taiping..

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : shin dah pegi kelinik pagik tadik.. dpt mc pon.. lik umah terus tido.. mangon jer nak solat Jumaat dah.. dokter bagi ubat kembong perot.. pedih perut jer