Sunday, July 28, 2013

cerita ari ke 19 Ramadhan : mencari Lailatulqadar


kejap jer.. mlm ni kita dah start countdown 10 malam terakhir Ramadhan.. for sure yak paling di tunggu malam Lailatulqadar kannn.. heharap shin ngan family sehat sehat dan selamat selalu.. leh la kitaorg focus berpuasa utk hari hari yak terakhir ni.. shin pon doakan kengkawan semuaaaaaaa sehat ek #senyum paling manis

video
ni haa shin nak tepek bideo pasal kes kecurian kat mcD Ampang Point.. hmmm kecurian yak di rancang lebih 4-5 org jahat.. lelaki pompuan sama je.. x kira la.. bulan x puasa.. bulan puasa.. kalo dah jahat tu x yah nunggu setan dok hasut.. sendiri pon leh hasut org len wat jahat sekali.. semoga di berikan hidayah la.. x baek menganiya org lennn.. mesti pakcik tu susah hati barang dia hilang #nanges

kepada kengkawan semua.. hati hati selalu ek.. org jahat ada di mana mana.. tunggu masa je nak ngap.. hukk

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

9 comments:

Amin A. R said...

sama2 kita mencari malam lailatul qadar :)

Anonymous said...

shin, jauhi diri kiter, anak cucu kiter dari melakukan perkara sebegini..amiin..

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : InsyaAllah.. yok yok~

i'm shin... i'm inesen said...

Tanpa Nama : InsyaAllah.. ameen.. mintak di jauhkan ler ek

azieazah said...

Kak Azie ada pengalaman kena ragut di bulan puasa, 4,5 tahun dulu. Duit nak beli baju raya, hp dan tiket ketapi untuk balik kampung sekeluarga... semua lesap.

i'm shin... i'm inesen said...

azieazah : Ya Allah.. kecian nyer.. abis apa yak berlaku seterusnya? x balik kg la time tu??? jgn lupa akak flash back balik cite tu kat blog.. utk peringatan kita hehati org jahat ramai.. kalo x mecopet.. merompak.. haaa meragut jadi fenomena sampai leh mengancam dan meragut nyawa mangsa.. ishh

t.a.t.a said...

ada cerpen pasal lailatul qadar ni. tak ingat baca kat mana, tapi bila dipendekkan cerita, akhirnya dia jumpa juga. tapi dia terjumpa laila, anak pakcik qadar.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hahahaha melawok pulok dia

t.a.t.a said...

hahahah.. yup. memang ada niat nak melawak pun.