Monday, December 23, 2013

aduuuu sakit pinggang aku!

lately shin cpt rasa sakit pinggang ar.. kalo sblm ni sekali sekala jer sakit.. tp lepas demam aritu mcm ari ari shin sakit pinggang.. shin x rasa faktor usia wat rasa pinggang shin semakin mereput.. rasa salah tilam ar.. tilam shin dah x empok.. bukan jenis tilam spring.. tp tu la.. rasa sebab tilam laa.. hurmmmm cam tetau jer nak dpt duit lebih.. takkan kena beli tilam baru kot #nanges

sakit pinggang shin tu bertambah bila semalam shin tolong kawan bek shin encik azim berpindah umah baru.. mulanya shin dah ckp ngan dia shin xmo tolong sbb dia nak pindah ari ahad.. dan ari ahad adalah ari berehat shin kat umah.. apesal la dia xmo pindah ari sabtu kan senang... adehhh.. tp ngenangkan kawan.. shin pegi gak la huhu

 barang dia mmg banyak giler #nanges

kitaorg guna lori 5 tan.. memula mcm x muat jer isik semua barang.. dekat sejam lebih gak dok punggah barang naek atas lori.. sumbat selagi boleh

 yeahhh umah baru encik azim!

seronok nengok kengkawan skrg dah ada umah sendirik.. shin ada 2 org kawan baek.. encik sham ngan encik azim.. antara kami bertiga shin yak beli dulu 10 tahun lepas yak lampau.. encik sham beli 3 tahun lepas.. dan latest encik azim.. tp tu la.. kecewa gak la.. bila 2 org kawan baek shin ni beli umah jejauh dari umah parent kitaorg.. cuma shin jer beli kat area kampong ni gak.. encik sham beli kat Kolompo.. encik azim plak beli kat bando Johor.. so nnt kalo kitaorg dah tua x dpt la nk dok umah dedekat sambil mengabiskan sisa sisa umo kitaorg bersama hukkkk #nanges

posisi kegemaran shin time tido!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

16 comments:

t.a.t.a said...

Posture badan masa angkat barang tu tak betul kot abg shin?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hmm shin x beriyer sgt angkat barang berat.. sbb mmg takot sakit hehe

t.a.t.a said...

haa tu pasal la sakit. sakit sebab tak tolong angkat barang. sakit sebab tulang tu tak digunakan. hahaha

Arisha Hoon said...

shin, tu posisi kegemaran akak gak..posisi udang..hee..jiwa dan hati selesa dlm posisi udang ni..

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : hahahaha mungkin kot

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : ouh posisi udang ek namanya kak hehe

Sobri Yaacob said...

iayalah..lakau tlong pndah rumah sekali skala..
memng sakit pinggang..

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : sakit tu sblm adegan pindah umah lagik hukk

zai zairies said...

alah cian nyee shin...
jumpa doctor lah dia bagi pain killer... pastu kalu boleh tido alas ngan bantal kecil atau tuala kat area pinggang... kurang rasa sakit..
kawan awk tue dah jadi jiran saya..hahaha..

i'm shin... i'm inesen said...

zai zairies : wahhh untunglah bejiran.. leh nengokkan dia

zai zairies said...

haha... tgk bumbung umah jee..
shin dah okey ke belum pinggang tue..

i'm shin... i'm inesen said...

zai zairies : kejap ok kejap x ok.. hukkk

Sylarius Yusof said...

Pindah barang ni memang rutin aku dari kecik. Rasanya, aku jarang stay kat satu-satu tempat tu lelama. Paling lama pun, cuma dalam 5 tahun. Lepas tu pindah.

So, hidup berpindah randah ni, biasanya barang tak banyak sangat.

Kalau nak bawak pindah barang orang yang dah stay lama ni, memang menangis time nak mengangkat sebab lagi lama kita tinggal kat satu tempat tu, lagi banyak barang yang kita kumpulkan kat rumah.

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : tu la.. tul gak.. makin lama duduk makin byk barang..

Sobri Yaacob said...

ha..ha.. sblum pindah rumah..semoga cpat sembuh shin :)

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : maceh ek