Monday, December 2, 2013

jom nengok wayang - The Hunger Games Cathing Fire


ari minggu semalam shin nengok wayang.. perghh cam dah lama plak rasanya x nengok wayang.. xde cite yak bebetul buat shin rasa ikhlas nk kuar duit bayo ticket.. tp bulan ni ada 2 citer yak shin mmg nak sangat nengok.. The Hunger Games ngan The Hobbit #yeah

maka.. sabtu semalam.. pepagik lagi shin dah sampai TGV Tebrau City.. sebelom tu shin dah skodeng web site TGV utk nengok timing screen beso.. sib baek pagik tu ada terselit satu.. kalo kul 11 pagi screen kecit jer.. dah standby duit RM14.. haa jgn tau.. sebulan shin dah sesiap masokkan duit RM utk tabung wayang shin hehe.. so guna duit tu la.. sampai je kat kauter terus dorang ckp.. kalo nengok time pepagi.. ticket jadi RM7 jer.. wahhh banyak murahhh #sukasangat 

utk episode Catching Fire ni.. dorang wat Hunger Games-75 All Star plak huhu.. memula shin rasa mesti ada scene bunuh bunuh yak lebih kejam.. hurmm.. tapi semuanya melesettt.. x semua peserta All Star nyer kejam.. ada beberapa orang jer.. watak tambahan je.. watak dorang dalam episode ni belom berkembang sangat... watak yak ada tu la watak All Star yak bebaek jer.. dari situ la shin pasan ada conspiracy kat situ.. dah leh teka skit skit.. tp melayan laa sbb cite ni mmg best.. x ngantok nengok.. ada beberapa kali shin terperanjat manja.. jerit jerit gak la sbb peranjat  hikkk #gedik

awal awal lagik dah ada scene orang tua ni.. President Snow.. nyirap jer.. watak dia kali ni mmg buat rasa geram giler ar.. mmg sesuai la ngan muka diaaa utk watak ni #grr

watak lain yak menonjol episode ni Finnick Odair..  peserta Hunger Games All Star.. berasal dari District 4.. ensem dan badan ketul ketul buat Finnick ni byk dapat sponsor dari orang orang Capitol.. macam Katniss Everdeen gak.. Finnick ni pon kena ugut ngan President Snow.. episode akan datang baru Katniss dapat tau kena Finnick ni mcm playboy jer.. rupanya President Snow yak paksa dia wat camtu.. lebih kurang jadi gigolo la.. kalo Finnick menolak semua orang yak Finnick sayang akan di bunuh.. ciss.. org tuaaa keji!!! #nanges

masa awal kemunculan Effie Trinket minah ni shin x baper suka sangat Effie Trinket ni.. tp lelama shin suka.. dia ni agak blur blur.. psycho dramatic.. setiap kali ada scene dia mesti ngan baju pelik pelik tp lawa.. solekan over giler.. siap rambut palsu.. kuku lagik.. sbb orang orang Capital mmg kaya gamoknya.. so dorang punya fashion mmg over.. masa awal episode dulu.. Effie ni mcm x berapa suka la kena tugas jadi pengiring kat District 12.. so dia mcm x ikhlas laa.. tp lepas Katniss ngan Peeta menang Hunger Games-74 terus dia mula suka kat dorang..

scene paling shin suka.. Katniss pakai gaun Mockingjay.. pastu dia pusing pusing.. gaun puteh ni terbakar.. terus jadi gaun hitam.. lambang pemberontakan utk episode akan datang.. masa ni President Snow bengkek jer nengok.. huhu 

nak jadi spoiler jap.. utk episode akan datang.. tahun depan kot.. xde lagik watak Cinna.. orang yak betanggung jawab utk design baju Katniss.. Cinna kena tangkap dan di bunuh atas arahan Presiden Snow.. tp Cinna sempat tinggalkan wasiat baju yak di siapkan utk Katniss utk dia pakai episode akan datang.. Effie dan Peeta pon di tangkap dan di seksa.. wahhh x sabar ni nak nengok.. banyak lagi watak akan mati.. Finnick..  Prim Everdeen dan President Snow tu sendirik!!!

 macam Che Ta ngan Zain Saidin la pulokkk

dah 2 episode ni shin rasa confuse lak ngan Katniss ni.. dia sebenonya suka ke tidak kat Peeta tu.. kalo betul dia just nak belakon suka atas arahan President Snow.. tp naper beriyer dia nak sgt protect Peeta.. sedih kemaen lagi kalo apa apa jadi kat Peeta.. pastu nak cium bagai.. iskk.. cium len macam tau.. Finnick pon dapat cium Peeta hahaha..  pastu dalam Hunger Games..  xde la kejam sgt Katniss ngan Peeta.. yak banyak bunuh bunuh peserta laen jer.. dorang menang sbb bernasib baek dan org kesiankan kat dorang jerrr.. hukkk

apapon cite ni besh 5/5

nak beli yah Hobbit punya pulokkk #yeah

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

t.a.t.a said...

kita tak minat cerita macam tu, tak tahu kenapa. the hunger games yang dok ulang tayang di Astro pun tak pernah tengok.

Liza Licha said...

salam.. singgah sini tengok hunger games. hihi..
oh ya.. komen awak masuk dlm pendedahan eksklusif komen2 di blog saya. jemput membacanya ye.
sila teruja. haha.

http://lilylicha.blogspot.com/2013/11/pendedahan-eksklusif-jenis-jenis-komen.html

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : dulu shin x minat gak.. sekali dah nengok terus addict Hunger Games ni

i'm shin... i'm inesen said...

Liza Licha : alolololo huhu malu