Tuesday, December 3, 2013

CELCOM

haaa kengkawan.. sapa pakai tepon line Celcom cer angkat tangan!!! angkat.. angkat.. jgn memalu.. shin nak kira ni.. haa 1 - 2 - 3 lekokk.. jantan betina shin ketokkk hikk #sengih

 sumber : Sinar Harian

KHIDMAT pesanan ringkas (SMS) kekal sebagai medium yang sering digunakan oleh 4.5 juta pelanggan Celom selain segmen suara dan data.

Ketua Pegawai Eksekutif Celcom, Datuk Seri Shazalli Ramly berkata, lebih daripada 70 peratus pelanggan Celcom masih menggunakan perkhidmatan SMS dan tidak lebih 30 peratus menggunakan telefon pintar.

Bagi mereka yang tidak mempunyai telefon pintar berkemungkinan mereka tidak tahu apa itu aplikasi whatsApp, WeChat dan lain lain lagi di mana mereka hanya tahu SMS dan kerana itulah ciri-ciri SMS masih penting buat pelanggan asas Celcom.

berita lanjut sila [klik sini]

sumber Celcom Online Customer Service

haa kengkawan nak tau.. shin dah guna perkhidmatan Celcom ni dah lebih 12 tahun okay huhu.. sila rujuk gambo kat atas.. tu di amek dari akaun shin.. maklom la sejak penah menang hadiah Blackberry 2 tahun lepas.. shin terus guna Celcom Online Customer Service ni tiap kali top up kredit.. hikk.. tp menang sekali tu jer la.. pastu tadak lagik dah #nanges

ouh balik pada cite asal.. SMS.. mmg dari dulu sebelom kewujudan telepon pintar lagik shin mmg jarang maen sms.. x tau naper huhu.. ada la jugak time baru baru bercinta dulu.. sms manjang.. tu pon lepas wat 8pax.. murah skit la.. 1 sms 1 sen.. kalo tak becinta mmg shin tadak nak sms sms.. tepon shin gunakan lebih pada family.. tepon mak kalo rasa malas nak balik umah.. tepon reply tepon akak.. tepon babah kalo nak pinjam kete ato nak mintak beli itu ini.. hikk.. sms mmg kurang..

lagi la skrg dah ada Whatsapp.. WeChat.. lagi la sms semakin shin lupakan.. huhuhu.. tp tu laa.. shin cuma top up line Celcom sebulan sekali jer RM30.. yak menjadi masalahnyer utk broadband Celcom tu shin kena bayo RM70 sebulan.. adehhh hidup rasa kosong xde interenet #nanges

tu yak shin ingat.. tahun depan nak cari alternative utk kurangkan perbelanjaan tenet mentenet ni.. kat rumah dah guna streamyx wifi.. so xde masalah.. yak Celcom ni jer satu hal.. hope pihak Celcom bagi la data plan yak murah murah utk shin guna takat nak maen whatsapp.. surfing tenet.. nengok YouTube ek #pelisssss

tp kann.. kalo xde tenet.. kedit tinggal skit.. mmg SMS ada lah bantuan yak paling paling bernilai ketika itu kannnnnnnn!!!! so.. terima kasih pada SMS #sengih

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Chot said...

Hah, ade certain individu yg xdulik pun pasal tekno tekni still guna sms...lgpun sms masih sgt perlu kalau kawasan tu xde intrnet coverage..

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : aah.. betul betul.. kalo masok kawasan xde coverage tenet.. henpon IPhone 5S bukan lagik tepon pintar.. tepon mongok huhu

Sylarius Yusof said...

Macam saya ni, nama je ada smartphone. App macam WhatsApp or WeChat haram nak install. Still pakai SMS lagi macam tahun 2003 dulu.

Sobri Yaacob said...

it true shin..
kalau x de internet memng tersa kosong..
sama la kita pun pelanggan celcom..dari strt palkai hp,,
guna service celcem dan x pnah tkar number lain sampai srg :)

Amin A. R said...

saya masih pengguna celcom sebab guna pakej UOX sampai had umur 25 tahun. lepas umur 25, rasanya dah tak guna celcom kot...huhuhu

t.a.t.a said...

saya pakai Celcom. tapi baru pagi satu nombor kena bar. saje je nak rasa phone kena bar. tapi terus bayar, sebab macam tak best aje tak dapat sms.

elok aje lepas bayar, line lagi satu problem. rupanya pagi tadi line Celcom problem. tak leh nak sent sms or call.

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : hurmmm tp kalo guna whatsapp lg menjimatkan kann

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : Celcom kat cerok mana mana pon senang dapat coverage.. slow slow pon atleast ada..

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A. R : abish umo skrg lom lepas 25 lg la ek huhu

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : haha xde keje ler tu nk maen rasa rasa hp kena bar ek #hampeh