Thursday, January 2, 2014

jom jalan jalan - Cameron Highlands

ini adalah entri siaran tergendala ek.. shin baru ada masa nak tepek gegambo masa pegi Cameron Highlands aritu.. tadak cite sangat pon.. biarlah gegambo ni yak menceritakan 3 ari shin kat Cameron.. kalo sebelum ni shin penah ngan encik Nazri.. so kali ni encik Gavin bawak shin gi beberapa tempat yak sebelum ni mmg shin tak terpikir dan tak tau pon nak pegi.. cuma cuaca masa shin pegi aritu agak redup.. berkabus.. sejuk giler.. so pemandangan tu agak kurang jelas sbb kabus dok halang ek.. hukkkk xde rejeki nampaknya..

ini lokasi Gunung Brinchang.. jalan yak sama nak pegi ladang BOH "ombak rindu".. menurut encik Gavin.. tempat ni mmg jarang org pergi.. pastu kalo nak mendaki guna kaki mungkin amek masa 3-4 jam utk sampai ke puncak.. kalo mendaki guna kereta x sampai sejam dah sampai.. so kitaorg manjat guna kete jer ler huhu

subhanaAllah.. memang cantik giler kat puncak Gunung Brinchang.. leh wat lokasi filem Avatar ker.. atau cite macam Lord Of The Ring tu huhu

 #selfie
 
satu lagi tempat kita leh pegi kat puncak Gunung Brinchang ni.. ada satu menara kat situ.. mmg gayat la shin manjat.. dah la sempit.. pastu angin kuat giler.. sejuk amat.. tp tak nampak apa sbb kabus.. encik Gavin kata.. kalo cuaca elok.. leh nampak bando Ipoh dari menara ni.. hmmm

lepas tu kitaorg gi minum kopi kat "Ombak Rindu" just utk alas perut sbb lom makan tgh ari.. hmmm cam biasa.. sedap la kek span dia ni huhu.. hmm untuk 2 cawan teh o ngan 2 piring kek.. dkt RM18 #nanges

 #selfie

 #selfie

malam tu kitaorg gi Pasar Malam.. hurmmm tadak apa nak cari la.. just cuci mata.. pastu shin makan jagung bakar.. xde beli ole ole ker apa huhu.. 

hari terakhir kat Cameron Highlands.. encik Gavin bawak shin ke sini untuk makan buah stroberi.. shin sukaaaaaaaaa sgt.. kat sini leh petik sendiri.. tp nengok buah nyer mcm skit jer.. pelancong mmg ramai.. mungkin sbb tu buah byk dah kena petik

 sedap tak??? Rm16 satu kotak ni

 sedapppppp sangat.. beso lak tu #nanges #suka

lokasi terakhir sebelom balik Kolompo.. gi ladang BOH kat area Habu Height.. sbb kitaorg balik ekot jalan lama.. kuar Tapah.. sempat la mendaki bukit.. semput.. tp bila sampai puncak x nampak apa sbb kabus tebal.. argghhh lagik sekali hampa.. nampak tak muka hampa shin tu #nanges

 #selfie

hurmm sblm entri di katop.. shin tepek hotel tempat shin beteduh dari hujan dan kesejukkan.. mmg x nampak sgt matahari... malam mmg sejuk gile.. xde ekot pon rasa mcm pasang ekon jer #nangesgigilgigil

 bilik sangat luas.. mmg puas hati..

 #selfie

camtu la kesahnya shin bejalan kat Cameron Highlands.. rasanya.. kalo setahun sekali pegi pon shin mmg x tolak.. sbb shin sukaaa.. hopefully murah rejeki leh pegi lagik ek.. kengkawan pegi la yer!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

18 comments:

Anonymous said...

berapa hari pergi ni. kalu entry ni disertakan dgn kos sume kan lg bgs, leh lah org x pernh pergi berkira2 sebelum pergi..

Sobri Yaacob said...

wow shin..best gilar..suka tgok view kat atas bkit dkat akar2 pokok..nice giler..
serius kebal shin bleh pkai shott pents kat snaa x sjuk ke ha..ha. :)

i'm shin... i'm inesen said...

Anonymous : t.a.t.a ke tu hehe.. jgn riso.. kat sana semua byk free kalo nk melawat ato amek gambo.. cuma hotel ngan makan je bayo + duit minyak.. makan x mahal.. depend kedai yak kita masok

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : berlumut dan lembap.. sejuk giler.. pakai sbb xmo suar kotor kena lumpur or basah kena air hujan

Aisyah said...

shin..bestttnye..cecantik gambo..dulu akak tetiap tahun pegi sana..sonok kan shin..pastu skrg dah tak pegi dah..ngulang ke langkawi plk..lps ni tak tau nak ngulang mana dah..

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : besh kak.. tenang je.. tp stress skit bila time jalan jem jer hukkkk

Amin A. R said...

tak pernah pulak tau ada menara tinjau kat cameron tu walaupun dah beberapa kali pergi..hihihi... saya suka cameron. cumanya, muntah sikit la sementara nak sampai puncak tu kalau ikut jalan tapah.. huhuhuhhuu

t.a.t.a said...

Abg shin. Selfie ke tu? tak nampak pun tangan snap camera?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : ouhh pemahaman selfie shin salah ek

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : Shin pon baru tau asa menara tu.. beshhhh

t.a.t.a said...

Selfie tu ambil gambar sendiri la abg shin. Abg shin faham apa?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : gambo sendiri sensorang hahaha.. ala kira halal laaa

Teena Tna said...

Part yang masuk hutan tu seronok sebab masa saya pergi sana, tak masuk hutan pun. Memang kalau ada orang ajak ke sana tak kan tolak. Pergi banyak kali pun tak boring.

crescent said...

omai jelesss...plan nak g cameron dari 2010 lagi...tapi selalu cancel pegi tempat lain...tempat orang punya ladang teh dah pegi tapi ladang teh sendiri tak pegi lagi...sadis sungguh diriku ini...haha...

Liza Licha said...

hm.. nnti nak pergi msa bulan 2. beli tea bag nk buat doorgift. hihi

i'm shin... i'm inesen said...

Teena Tna : mmg x bosan.. tp kalo selalu gi rasa mcm nothing plak haha.. setahun sekali ok la kot

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : aishh rugi woo x pegi

i'm shin... i'm inesen said...

Liza Licha : wahhh doorgift tu kawen ek..