Friday, January 3, 2014

selamat menyambut hari Jumaat 2014

arini bermulalah episode baru tahun 2014 di mana.. kerjaan negeri Johor kembali bercuti hari Jumaat & Sabtu.. tp mostly badan swasta ramai x ekot la.. termasuklah company tempat shin keje.. hurmm xde masalah sgt la.. cuma bagi kengkawan yak dah berkeluarga tu jer ada ngeluh la.. well baru lagi kann.. still kelam kabut skit..

adik adik dah mula start sekolah.. good good.. jeles tau dorang sesedap cuti lelama.. 2 ari ni glamer tul gambo bebudak kecik ni terselit kepala depa kat kusi hehe.. comel ada.. kesian pon ada.. x dpt pastikan apa perasaan orang yak snap gambo tu hehe.. 

kat tempat keje ada gak la kengkawan dok cite pasal duit bonus dah habis beli keperluan anak anak skeolah.. shin dengar jer la.. huhu.. shin xleh nak komplen apa pasal shin xde anak.. dan shin pon rasa mmg kalo bab duit ni mmg kita akan selalu tak cukup.. lagi kalo kat keje tu lebih banyak ngulor dari wat keje.. hahaha.. so gaji tu susah nak lekat kot..

teringat zaman shin sekolah sekolah dulu.. mmg x merasa nak beli beg baru.. ato kasut baru.. ato baju suar baru... semuanya recycle abang abang shin punya.. mana yak leh pakai tu mmg akan jadi pakaian turun termurun.. stoking pon pakai yak lama jer.. kalo dah molor.. mak akan suruh guna getah gelang utk grip x bagi jatuh hmmm sedih jer.. kalo dapat list beli barang barang sekolah.. abang abang akan tickkan mana yak perlu jer beli.. hurmm.. terkebil kebil nengok barang kengkawan byk jer time dpt.. barang shin skit jer.. x kesah lah.. sbb kalo shin menangis mintak yak baru mmg takkan dapat punya.. kena sebat lagi ada la huhu..

sbb tu shin nakal skit dulu.. selalu copet duit babah.. kumpul skit skit utk beli pen.. beli buku.. time skolah menang pon still copet gak.. kumpul utk beli suar skolah.. byk kali kantoi.. dah lali kena sebat ngan tali pinggang.. xpe la.. bukan beli apa pon kannn..

skrg dah beso.. baru tau.. susahnyer cari duit.. masa skolah skolah memaen.. kalo pandai sure dah jadi menteri Malaysia.. kayaaaaaaaaaaa.. x yah riso semua ni huhu

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

12 comments:

Sobri Yaacob said...

itulah shin..skrg johor dah sama cuti dgn kedah nklantan,..kalau boleh harap diselaraskan utk smua kawasan ngeri :)

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : hopefully kan.. sesikit.. tp swasta susah skit nk follow la

t.a.t.a said...

So hari ni Sabtu abg shin kerja tak?

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : still cuti sabtu ahad.. ngah golek golek ni

crescent said...

sekarang jumaat sabtu ahad jam teruk di kawasan tumpuan ramai kat jb ni...hahaha...dulu sabtu ahad jer...but good thing is masjid lebih penuh dari biasa...alhamdullilah kan...

Aisyah said...

shin, setujuu..masa kecik dulu akak boleh tahan byk kali kena sebat..tp dah tua camni..dah ada anak..baru tau susahnye nak didik anak..tp akak suka cara babah shin dan cara apok akak dulu..mereka train kiter utk tau susah nak dpt sesuatu dan susah nak carik/dapat duit..kiter tau appreciate..pd akak kalo sayang anak bukan semua benda kena kasik..nnti depa tak boleh tak ada..mesti nak ada je..bile dah dapat tak appreciate..sbb senang sgt dpt..

Liza Licha said...

salam shin. licha singgah sini :)

:|: TinTa Kibod :|: said...

nk jd menteri x menahan tu...
duit bk tp x berkat pn x bahagia gk shin...
hehehehe...

i'm shin... i'm inesen said...

crescent : shin dok kampong.. so x terasa sgt

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : hehehe semua tu tinggal kenangan.. skrg ni even dah ada duit pon pk byk kali kalo nk beli something.. pk susahnya nk cari duit.. tp bab jalan kantoi skit

i'm shin... i'm inesen said...

Liza Licha : welcome back Liza

i'm shin... i'm inesen said...

:|: TinTa Kibod :|: huhuh shin jd menteri yak baek laaa