Monday, April 14, 2014

acara hari minggu - jalan jalan cari makan

hurmmm... cepatnya abish cuti sabtu ahad.. ada 5 hari nk kena meringkok ngadap bos.. ngadap keje.. hukkk.. lambatnya nak jumpa ari sabtu balik semula #nanges

cuti ari sabtu semalam shin abiskan saat saat indah tu bersama ngan kuarga terchenta.. pepagik kul 7.30 shin ngan parent dah gerak gi Segamat.. Felda Maokil.. gi umah sepupu kawen.. hurmmm.. kul 10 pagik sampai.. terus membaham segala makanan yak ada.. lapo sgt sgt.. sedapnya dpt makan daging kambing.. huhu.. pastu beborak ngan sedara mara.. then jumpa pengantin lelaki sat.. hurmm lawa dah dia.. dulu kekecik comot jer.. huhu.. dah beso kemaen lagik.. muka still mantain cam cina.. mak shin kemaen puji kulit dia mcm telo kena kupassss... ek elehhhh.. shin nengok biasa jer #dengki

x nunggu pengantin besanding.. terus gerak gi Pagoh..melawat atok lelaki shin yak dah uzur bebenor.. tahun ni umo dia 94 tahun.. kurussss.. x de selera makan.. mana tak kurus.. dah x larat nak gi masjid.. cian dia.. semoga atok sehat balik mcm dulu.. puasa dah dekat ni... xmo la terjadi apa apa.. sedih jer dengok atok ckp hidup dia dah x lama #hukk

then ari ahad semalam.. shin ekot kawan shin gi makan makan kat Johor Bahru.. masa tu dia kenalkan kawan dia dari Singapore.. Encik Is ngan Encik Boy.. memula lepak kat AEON Bukit Indah.. perut shin ngah lapo masa tu.. so kitaorg gi makan kat A&W sambil bebeborak.. pastu lepak kat J.CO makan Donut lak sambil borak lagik.. dari kul 12 kat AEON.. dkt kul 4 petang kitaorg gerak gi cari kedai makan seafood plak..

encik Is bawak kitaorg pegi area Teluk Danga.. kawasan orang asli.. hurmm 1st time la shin gi situ huhu.. selama ni x tau pon kat bando Johor Bahru ada orang asli #nanges

ni la kedainya.. Restoran Asli Makanan Laut Mutiara Biru.. owner kedai ni orang cina.. pekerja dia semua orang asli.. humm.. bebeza ngan Senibung.. restoran ni x berapa proper sgt la dari segi susun atur ngan kekemasan dia.. dari segi rasa pon agak failed.. dari segi harga.. agak murah compare ngan Senibung.. tp kat Tepian Lido lagi murah dan sedap lah..

ini adalah pendapat peribadi.. setiap orang ada selera memasing.. so sesapa yak nak try rasa kat restoran ni.. jgn la memalu ek.. try dulu baru tau.. 

leh nampak Singapore dari restoran ni

pilih pilih ketam

Udang Nestum RM33

Siakap 3 Rasa RM36

makan roti utk ganti nasik

Ketam Masak Cili 2 eko RM36

Alhamdulillah.. puas makan.. isik banyak.. skrg ni ngan bulan penuh.. so mmg isi banyak la.. dah la tu.. 2 org kawan shin tu x makan ketam.. encik Is plak dia meratah ikan.. shin tapau bawak balik.. seko jer shin abiskan.. hukkk sedap la ketam ni suka sangat #nanges

kitaorg order air kelapa 2 bijik.. orange juice.. teh o ais.. coke 2 tin.. sprite 1.. aiscream soda 1.. semua skali RM132 hmmm murah kannn.. 

hikk.. pasni nak try makan kat Gelang Patah plak.. makan ketammm la apa lagik huhu.. kepada Encik Is.. mekasih la belanja ek.. huhu #senyumsimpul

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen


10 comments:

luddin said...

nyum nyum..terliur..sodap ketam tu...

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : sedap.. mabeles

luddin said...

shin...sorry terlupa plak...member yg pegi Bromo tu sonyap ajoo...shin dah dapat belum travel agent tu?

Chot said...

mengetam je kejenya.hahah

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : Alhamdulillah dah dpt.. shin godek godek kat tenet.. pastu email dorang tanya harga ngan itinerary.. dlm reramai ada la yak murah skit.. sblm ni shin ada tepek kat entri pasal agent huhu.. siap tulis harga ngan nama agent lg utk kengkawan yak nk pegi pasni

i'm shin... i'm inesen said...

Chot : sesekali sesekala je Chot

Grayspot Makeup Artist said...

wahhh jadi pingin ke batam...

i'm shin... i'm inesen said...

Grayspot Makeup Artist : sesekali datang la Johor ek

Sylarius Yusof said...

Banyak betul ketam-ketamnya. Fresh-fresh pulak tu. Time-time demam denggi ni, memang kalau dapat memang saya buat sup aje la. Haha. Kat KL ni nak dapatkan ketam yang fresh memang cukup susah.

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : ketam ni siap bejalan jalan lagik walo kaki kena ikat.. hehe.. sedapppp sgt mkn ketam #suka