Sunday, April 6, 2014

acara hari minggu - mesra alam

letihnya.. shin baru jer balik keje overtime.. Alhamdulillah.. dah 2 kali dapat overtime.. hope bulan ni ada la 2-3 kali offer keje overtime.. so leh la shin cover duit utk gi jenjalan bulan depan ni hukkk.. bukan gigih jer ni.. tp gagahkan diri utk gi keje.. korbankan hari cuti shin semata mata ngejo duit hukk #nanges

semalam satu ari shin dok neman parent gi majlis kawen sepupu kat Sg.Mas Kota Tinggi.. lama dah x gi umah dia since arwah pak ngah meninggal.. kul 8 pagik dah gerak gi sana.. bajet nak jumpa atok shin.. tp sampai sana dorang ckp atok x dpt datang.. pasal x sehat.. jatoh katil.. ni dah masok kali ke 3 dia jatoh.. hurmm umo 96 tahun.. x baper kuar dah..

di sebabkan atok x dapat datang.. so sepupu shin tu nikah berwalikan hakim jer laa.. tu pon susah gak procedure nya.. sepupu tu kena gi rumah atok nun kat Pagoh, Muar.. bawak 2 saksi kadi Muar utk nengok dan mensohihkan keadaan atok shin yak uzur dan x leh dtg majlis nikah.. pastu baru leh sign surat pelepasan.. aiyo yo.. sian la plak hai.. di sebabkan arwah pak ngah meninggal.. so wali paling kuat.. atok shin.. kalo atok shin dah xde.. baru la walinya jatuh pada abang dia.. ni bulan 12 nnt sorang lagik nak kawen.. hurmmm masakkkk~

bila sebut pasal keje kawen ni.. ada time seronok.. ada time tak seronok... rasa seronok bila dpt jumpa sedara mara yak dah lama x jumpa.. jumpa pon selalu nya time raya je la sekejap.. tu pon kalo berselisih laa.. kalo tak.. harapannn.. lagik seronok kalo ada makanan yak sedap sedap.. hehehe.. duduk duduk sambil makan.. kang ulang lagik sampai dah x larat..

shin ni bukan jenis mesra alam.. lebih prefer menyendiri dok scanning org.. nengok kot kot ada yak sedap mata memadang dan menyelerakan hahaha.. shin x reti sgt nk beborak.. kalo tak pon shin dok dedekat ngan adik beradik sendiri.. 

walo shin bukan jenis tak mesra alam.. tp shin selalu pesan kat diri sendiri.. kalo nampak sedara mara.. lelagi orang yak lebih tua.. kita yak kena pegi kat dorang.. salam dorang.. try jadi semesra alam yak boleh huhu.. kekadang shin perati anak anak buah shin.. depa dudukkkk jer.. mungkin x leh salahkan dorang.. sbb dorang mungkin tak kenal sedara mara sbb jarang jumpa.. tp as org dah dewasa skit.. shin dok habaq la.. kena suruh dorang bangun gi salam salam..  kalo gi keje kawen or kenduri.. x leh jadi mcm mem besar manjang.. kena mesra alam untuk merapatkan hubungan sedara mara.. takot nanti tetiba berselisih kat memana.. memasing wat donno jer.. pasal x kenal ponnnnnnn #sedih

ni sabtu depan.. ada lagi sepupu nak kawen.. hukkk.. kena gi segamat lak.. pastu nak singgah umah atok nengok keadaan dia.. hurmmm semoga orang tua tu sehat sehat la ek #ameen

tak besh gi keje kawen.. asyik kena soalan cepu emas #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Sobri Yaacob said...

ot ebih..banyak la duit nak travel ya shin :P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : yerp hehe.. jalan punya pasal.. sanggup

Sobri Yaacob said...

ha..ha.. kena la bekorban bukan..eh g kenduri.. duk ushers2 apa.. cari jodoh ka shin :P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : scanning je.. cuci mata hehe

t.a.t.a said...

abg shin, ingat carik duit lebih nak simpan buat minang marka. hehe.

i'm shin... i'm inesen said...

t.a.t.a : dok ehhh.. lg rendah mahar.. lg elokkkkkk tau..