Monday, June 23, 2014

acara hari minggu

Assalammualaikum kengkawan.. pe kabo semuanyaa?? ada baekk?? hukk.. acaner cuaca kat tempat korang ek.. kat tempat shin skrg ngah musim panas.. merentung panasnya.. siang malam meroyan rimas.. acaner la esok puasa kan #nanges

tinggal lagi seminggu jer kita nak nyambut Ramadhan.. InsyaAllah.. kalo mak bulan bersalin.. petang sabtu karang kuar la anak dia.. malam tu dah leh gi teraweh reramai.. kan kan..

korang wakpe jer cuti hujung minggu?? shopping raya? berkemas umah nak nyambut raya?? bulan ni mmg sangat penat la.. tetiap minggu shin keje lebih masa.. banyak keje.. wat keje rasa mcm x abis abis.. sabtu ahad shin masok.. senior shin lagik la.. sampai 2 ari x balik umah.. rasa penat tu masih bersisa lagik ni.. suka la  jugak sbb nnt leh dpt duit lebih.. tp xmo la.. takot demam karang nak nyambut puasa.. x larat weih kalo puasa demam.. nak tuang puasa sayang la pulookkk.. rasa mcm x bermakna raya kalo tinggal puasa walo sehari #nanges

dalam sebok overtime.. sempat la shin larik sekejap ari sabtu semalam.. gi settlekan bayo umah.. bayo kete.. nnt time bulan puasa malas nak kuor.. panas.. hauss.. lega dah settle..

pagi sabtu tu.. shin settlekan dulu wat keje umah.. basuh baju semua.. then kul 12 tgh hari.. bedesup shin gerak  gi bando Kulai semata nak kejokan nengok wayang kul 12.20pm.. gigih ni semata nak nengok cite seram kelako Thailand "Make Me Shudder 2" .. pasal part 1 shin dah nengok.. rasa mcm xmo lepaskan nengok part 2..

tp rasa bengang giler.. dah la rushing gi bando.. pastu masa nak beli tiket kat kaunter.. dorang xmo tayangkan plak.. ingatkan pasal shin dah telewat 2 minit.. rupanya sbb xde org beli ticket wayang cite tu.. cuma shin sorang.. tu pasal x leh main.. atleast kena 2 orang katanya.. perghhh bengkek jer dengo..  puas la shin wat muka kesian.. hapah dorang xmo tayangkan gak.. membara ok.. last last pasrah gak la.. blah terus.. mmg x patot la #sedih

di pendekkan cite.. lepas shin dah puasa jenjalan.. cari barang skit.. gi kenduri umah member.. otw nak balik tu shin singgah lagik IOI Mall.. pastu tanya kaunter.. dia ckp leh nengok sbb ada 3 org dah beli ticket.. perghh lega.. tp kul 9.40 malam.. hukkk.. beli je la.. dah gatal sangat nak nengok kan.. walo sebenonya takot ni.. kang nak drive lik umah sensorang.. dah la kena redah hutan belantara.. sibaek la balik tu still lagik byk kenderaan lalu lalang.. fuhh selamat #nanges

apapon.. part 1 lagik besh kot.. part 2 ni kureng sgt.. seramnya kureng.. lawaknyer kureng.. cuma seronok nengok telatah pelakon pelakon dia.. cecomel semuanya.. huhu bagi korang yak jenis berkira.. haaa shin x suggest pon korang nengok cite ni ek..

akhirnya.. dapat gak shin beli lens camera shin tu.. shin beli kat Plaza Angsana Johor Bahru.. dah puasa shin survey harga dia.. sampai ke Kolompo.. rata rata jual Rm500 lebih.. kat Angsana shin dpt harga Rm350.. ok la tu.. mahal gak la.. tp nak wat camne.. kang nnt raya x leh amik gambo.. jenjalan pon kena bawak camera.. x puas amek guna GoPro..

so kengkawan kalo nak cari lens.. gi la kedai Foto Berlian.. kat tingkat bawah sekali kat Plaza Angsana.. deret mekdi ek.. mmg korang x dpt harga kat mana mana kedai lain.. situ je la paling murah shin rasa ek.. jgn lupa register warranty online utk dapatkan warranty setahun lebih ek

sibaek la shin ada duit tabung hasil untung buat jualan skit skit.. upah jual karipap frozen.. jual Avon dan mcm mcm lagik.. abis dah semuaa.. siap shin kena tambah skit lagik utk beli lens ni.. tp Alhamdulillah lah.. xde kuarkan duit simpanan ke apa.. cuma still rasa ralat la shin x  dpt beli apa yak shin plan nak beli guna duit tu huhu

actually memula shin bajet nak beli beg ni.. senang.. utk letak macam macam.. passport.. duit.. powerbank huhu.. sumbat semua.. tp mahal la pulak.. memula dulu Rm400 lebih.. pastu datang lagik.. Rm600 lebih.. pastu last sekali gi nengok.. jadi Rm800 lebih.. cancel la gamaknya #nanges


pastu shin berangan nak beli natang ni.. perot makin memboyot.. kalo ada benda ni mudah skit kot nak kempis.. mungkinnnnnn lah.. kalo rajin.. shin pon x tau baper harga dia.. nampaknya.. kena bykkan jualan la lepas ni.. hukkk 

oklah.. nak start nyambung keje.. jumpa lagik la yer kengkawan.. selamat berkeje semuanyaa.. jommmm!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen
 

2 comments:

Sobri Yaacob said...

owh gitu ke?
baru tau wayang klau sorg je tgok x leh tayang.. apa pnya undang tu//

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : entah ler.. geram je masa tu