Sunday, June 29, 2014

cerita ari pertama puasa : Ramadhan datang lagik

hye kengkawan.. Ramadhan datang lagik.. mcm x caya jer arini seluruh ummat Islam dah start puasa ek.. ada lagik beberapa jam jer nk bukak puasa.. rasa cam cepat lak 1st day puasa ni.. tetau dah nak dekat bebuka.. shin pon ngah pk pk apa menu bebuka shin nak bikin petang nnt.. kalo leh xmo beli beli.. kot terasa nak gi Bazar Ramadhan sekalipon just nak beli buah jer.. kalo makanan better bikin sendiri.. lagik sodap kot.. kurang skit dosa.. yer la.. sekali beli kat bazar.. masa makan tu x sedap ker.. basi ker.. x pepasal termaki tukang jual tu ker huhu.. pastu esoknya cite kat org.. dah dosa ngumpat lakkk.. haa so.. better x yah beli.. kalo nak beli jugak.. redho jer la sedap or tak ek..

entri pembukaan ni just nak ucapkan selamat meneruskan ibadah puasa utk kengkawan semua ek.. semoga kita semua sehat sehat selalu.. selesa skit nak berpuasa kan.. selamat berbelanja dengan bijaksana ek.. mengikut penglaman sendiri.. bulan puasa ni kalo x yer.. lagi banyak kuar belanja shin rasa.. huhu.. so pandai pandai la manage kewangan ek.. 

"Apabila salah seorang kamu lupa bahawa ia berpuasa lalu ia makan dan minum.. makan hendaklah ia menyempurnakan puasanya kerana sesungguhnya ia telah di beri makan dan minum oleh Allah S.W.T" - Riwayat Bukhari & Muslim

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

Aisyah said...

SALAM RAMADHAN shin...pejam celik pejam celik..dah rayee...hee

Sobri Yaacob said...

selamat bpuasa shin..
:)

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : yerp.. seronoknya kak.. hope kita dan family semua sehat sehat hendakNYA ek

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : selamat berpuasa ek