Saturday, June 14, 2014

Ramadhan Countdown : 15 Hari Lagik

masuk bulan June ni bizi sokmo kat tempat keje.. byk bebeno keje.. x habis habis.. rasa nk muntah nk ngabiskan.. x hilang penat datang lagik yak lain.. ni cuti sabtu ahad pon shin balun overtime.. mmg la suka leh kumpul duit utk jenjalan.. tp keje yak melimpah ruah tu buat rasa nympah lak.. kalo skit skit ok la jugakkk #nanges

ada lebih kurang 2 minggu lagik kita nak nyambut Ramadhan.. hukk.. shin dok pk bila la shin nk kuar gi bandi.. lense camera lom carik.. pasport nak kena renew.. nnt kalo bulan puasa mmg malas skit nak kuar.. rugi pahala puasa.. ramai org x tutup aurat.. pastu haus plak tu.. kena wat dalam minggu ni gak.. 

selalu org suka kuar time puasa utk beli persiapan nak raya.. tp shin mmg xde laa.. shin lebih suka dok umah.. bebuka pon shin prefer kat umah.. ngan family.. kalo x minggu ni.. minggu dpn la shin kuar.. nnt minggu lagik satu dah kena dok dendiam kat umah #sengih

kurma x carik lagikkk #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

luddin said...

Shin dah start praktis puasa sunat?

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : Alhamdulillah.. dari bulan Sya'ban dah slow slow puasa.. tahun dpn gi hiking kat Mahameru yok

Sobri Yaacob said...

tak sabarnya :P

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : x sabo nak men bunga api ek

luddin said...

shin...habaq laa apa plan travel next year?? mana tau diizinkan boleh join...

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : ni la che nak habaq.. plan nk cuti seminggu.. kita gi Surabaya.. kita pi hiking gunung Mahameru.. amek masa 3 hari.. berkhemah kat Ranu Kumbolo.. view mmg mabeles.. then kita gi African Van Java kat Baluran.. pun cantik gak view dia.. semua ada kat situ.. pantai + gunung + tasik + padang tandus .. leh google utk gambaran lebih jelas ek

Sylarius Yusof said...

Tak sabar juga nak menantikan Ramadhan ni. Ramadhan ni lah waktu yang paling best untuk bernostalgia.

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : nnt tepek la entri Nostalgia Ramadhan kamu kat blog eh hehe leh shin baca