Monday, July 11, 2011

acara hari minggu

dekat 3 minggu lagi.. kita semua nak nyambut bulan Ramadhan.. hurm.. cepat jer masa berlalu kan.. shin dok amek kesempatan ari cuti semalam ngan berkemas.. minggu ni kat bilik umah parent.. insyaAllah.. minggu depan kalo mood ada.. rajen ada.. shin berkemas kat umah bujang pulak.. nanti bulan puasa.. jahat harap.. melepek jer.. ngee~

acara mengemas shin mulakan ngan basuh cadar.. ngee.. kena bersihkan noda noda yg tertinggal.. bahan bahan DNA kot ada.. haa.. memandangan shin x kaya macam artis sorang tu.. selalu tukar cadar.. shin ada 2 set cadar.. tp harga dia mahal la.. Rm600, mmg xmo beli yak murah murah.. sbb nakkan kualiti untuk tahan lebih lama.. material kaen pon mmg sesuai utk wat tido.. bukan jenis berkilat.. mcm pengantin nyer cadar.. x selesa nak tido weih.. dan lagi penting.. jenis quilt. boleh bukak sarung comforter dia.. senang.. leh basuh sendiri.. x yah antar dobi..

*Rm600 tu lom tolak 70%

 rindu bau masam masam dia~

bagus guna natang ni.. bau harum.. even cuaca lembab

nasib x berapa menyebelahi la.. cuaca 2 ari mendung berserta hujan dan ribut petir.. arini shin dok pesan kat mak.. mintak tolong dia jemurkan ( tinggal tarik troli penyidai jer ), tu pun dia dah wat muka x puas ati ( sbb shin pakai troli penyidai dia ) huhu

pastu shin ngema bilik ar.. xleh nak snap gambo bilik.. sbb still kecah lagi.. mmg xleh wat make over ( nanges ), memandang kan shin ni berjiwa nostalgiatic, maka.. banyak la khazanah lama yg shin simpan.. yg ada kenangan.. cewahh.. tu pasal.. asyik sepah jer huhu ( alasan )

sambil kemas tu.. akan terjumpa mcm mcm barang yg kekadang shin ingat dah hilang.. rupanya terselit kat mana mana.. ni haa shin jumpa balik beg yg selalu shin pakai.. beg cK tu dah lama wooo.. rasa tahun 2000 shin beli.. masa tu beli perfume cK one.. dapat percuma beg..beg Padini tu pun dah lama shin beli..

beg cK ni dah rosak.. sbb tu shin dah pakai.. tp malam tadi rajen plak shin dok jahit.. hahaha agak hodoh hasil jahitan dia ek.. bole la.. buat sementara waktu.. nnt nak pegi kedai baiki suara jeans.. dorang ada mesin jahit beso.. so nak mintak wat apa yg patut.. bagi lagi kukuh benda alah yg shin jahit tu..

beg lagi satu ni.. last shin guna tahun 2007, balik dari genting highlands.. sebab zip dia rosak.. tp malam tadi.. terer plak shin betulkan zip tu.. dah leh guna balik.. pastu pagi tadi shin pi keje bawak beg ni ngee.. pastu lepas betulkan zip tu.. shin check dalam beg tu.. ada lagi tiket bas.. tiket genting.. ada tahun lagik.. 2007.. perghh dkt 5 tahun dah ek ngee.. shin kumpul keratan akhbar The Star tak silap.. pastu leh tukar ngan tiket.. shin ajak shamsul lepas dapat tiket free tu huhu.. seronok.. even shin x maen sgt kat genting tu.. takotttt *sengih

*ada kuar sat pegi bando Johor.. sbb nak tukar suar koyak kat Metrojaya.. jumpa araf ngan fardzly.. pastu join geng Bali lepak makan kat muzium.. makan ati jer.. seronoknya dorang pi Bali.. arini dorang nyer flight *nanges

camtu la aktiviti shin hari minggu smlm.. ngee.. ni nak nengok apa ada keje arini.. harap harap x banyak ler.. malas weihhh.. mood nak golek golek jer.. sekian ek~

rupa bentuk shin tahun 2007.. wieeee~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

memandangan shin x kaya macam artis sorang tu.. selalu tukar cadar



kahkahkahkahkahkahkahkah

::FAIZ FARISH:: said...

matila statement

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

statement yg menyentap..

tp mmg klu dh kemas2 tu muncul laa brg lame ok...siap ade2 yg tahun bile ntah kuar smule..

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : ngee.. *sengih

i'm shin... i'm inesen said...

pojie : x sabo nk raya ni.. ngee~

Edy Fee said...

wow rajinnye mengemas.hehe