Wednesday, July 13, 2011

khabar gembira *sengih

haaa kengkawan.. nak dengar cite x?? haaa.. duduk duduk.. camni citer nyer.. petang tadi kan.. masa shin dok lelepak kat surau.. tetiba ada la org tepon.. dia ckp dia dari Celcom.. dia tanya shin.. ada tak join e-billing Celcom bulan lepas... shin ckp ar ada.. then dia ckp.. dia check kat record shin ada top up skali bulan lepas Rm30.. shin iyer kan ar.. mmg shin ada top sekali guna e-billing tu.. pastu kan.. dia ckp.. leh confirmkan tak nama, no ic ngan alamat... pastu shin confirmkan ar.. hurm.. 

pastu dia ckp ar.. TAHNIAH.. awak adalah pelanggan Celcom yg bertuah.. dan memenangi sekian sekian hadiah.. pastu dia ckp la.. nak amek hadiah kat ner... pastu shin rasa pelik ar.. shin takot kena tipu jer.. pastu shin tanya ar.. kena bayar ker.. dia ckp.. x kena bayar.. cuma tunggu surat dari Celcom dan amik kat tempat yg di tetapkan.. pastu dia tanya lagi shin nak amek kat ner.. shin ckp la.. nak amek kat Kulai.. dekat skit.. pastu dia ckp xleh.. Celcom Centre ada 2 jer kat JB.. samada kat Batu Pahat atau kat Taman Molek.. pastu shin pilih la Taman Molek..

last skali dia ckp.. kalo surat x sampai.. dia suh tepon Celcom.. di nombor 1111.. x dengar sangat.. tp no Celcom Careline laa.. pastu.. camtu jer la.. kebetulan masa tu shin dok chat ngan Shamsul kat whatsApp.. shin ckp ar ngan dia pasal benda tu.. dalam hati ada sikit riang laa.. yer la.. shin jarang menang masuk peraduan apa apa ngee...

pastu balik umah tadi.. shin cite ngan adik sama mak shin.. shin suh dorang join celcom e-billing.. x pasal pasal shin kena marah ngan mak.. dia takot shin kena tipu.. kena bayar duit.. lor.. camtu plak.. nyesal lak cite kat dia *nanges

hurmm.. harap harap betul la apa yg org tu call.. mmg shin join e-billing ni sbb nak hadiah.. shin ada tulis pasal benda ni kat entri sblm ni, sedap pakai sedap bayar... ngee.. kalo betul ar.. rejeki namanya.. hik hik..

camtu la kesah nyer ek.. doa doakan la jadi kenyataan ek kengkawan.. nnt kalo betul.. dah dapat hadiahnya.. shin tepek kat entri k... *senyum

sekian ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

luddin said...

Insya-Allah....Amin!!

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : amin

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hope betoi laaa..jgn kasi harapan palsu kannn..

i'm shin... i'm inesen said...

Pojie : betul betul betul.. cian nnt shin kannnn

Aman Ibrahim said...

waa~ nanti shin citer la ngan kite orang tentang hadiah tuh.. harap2 bukan tipu semata mata tau.. tahniah shin!! ^__^

Muhd Aizie said...

Hati-hati ye , jangan sampai tertipu ;)

LeLy shuhada shaari said...

semoga betul..kalo tipu..mesti shin nanges lagik..aiyakkkkkk

::FAIZ FARISH:: said...

wah... hebat

i'm shin... i'm inesen said...

Aiz : harap harap x kena tipu ar *nanges

i'm shin... i'm inesen said...

syuhada : mesti shin meraung ar ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : xde sehebat kamu ler