Saturday, August 6, 2011

6 hari di bulan Ramadhan - terima kasih

mangon jer tido pagi tadi dekat jam 10.30 pagi.. terus shin call Araf.. ajak teman pi Metrojaya Plaza Pelangi Johor Bahru.. shin nak mintak Araf tunjukkan jalan nak pegi Celcom Centre kat Taman Molek..  makin teruja shin nak amek henpon Blackberry tu huhu.. so kena la tau selok belok nak pegi tempatnya.. shin bukan reti sgt jalan area Jaybee *nanges


sampai Plaza Pelangi dekat kul 2.30 petang.. pastu tunggu dak yg nak pass suar shin tu abis rehat dekat kul 3 petang.. merayap jap ler.. Araf pegi jumpa kawan dia dok berniaga kueh raya kat situ.. hurm.. pastu.. rasa mcm x berbaloi tunggu lama.. suar yg shin dapat tu.. x sama pattern ngan yg sepatutnya.. suar yg shin beli tu patternya mcm kaler cekelet.. tp dorang bagi suar kaler hitam tu.. pastu dorang ckp.. dah xde stok.. nak tak nak.. shin terima jer la.. nak ulang alik pi Jaybee tu bukan dekat.. duit minyak jer dah lebih dari harga suar tu.. x berapa minat sgt patter suar hitam tu.. tp nak wat camne *nanges

lepas settle amek suar.. shin ajak Araf jumpa Khairi kat SSF... sambil tu shin cuci mata nengok barang barang yg ada jual kat situ.. shin mmg giler skit nengok barang barang yg bertema english pattern.. lelagi part dapur.. termasuk la pingan mangkuk dia ngee.. leh giler.. duit jer xde *cedey

masa petang tu mak shin dah call.. dia dok ingatkan time berbuka puasa dah dekat.. dia pelik kot sbb shin x balik balik lagi.. Araf ngan Khairi dok pujuk shin berbuka kat Jaybee jer.. huhu.. serba salah.. shin lebih berat nak balik.. memadangkan dah lewat.. shin follow la dorang.. shin call mak shin dulu.. dok cakap shin buka kat luar.. lately.. shin mcm nak selalu teman mak shin.. hurmm.. sorry mak.. shin buka kat luar arini..

1st time Araf bawak shin pegi bazar Ramadhan kat Kampung Melayu area Majidee.. seronok ar gak.. cuci mata hehehe.. pastu kitaorg bebuka dekat betul ngan Masjid.. senang nak solat dan wat terawih.. lepas abis terawih.. kitaorg jenjalan kat bazar area Pandan.. pastu makan mekdi.. cuci mata lagik ngee~

seronok ar.. x sangka lak bole bebuka kat luar arini.. teringat insiden tahun lepas.. gara gara nk berbuka kat luar.. terus kete rosak kat Plaza Angsana.. tu yg mcm serik nak kuar.. tp Alhamdulillah.. arini xde apa yg buruk berlaku.. yg bestnya.. 22hb tu Khairi x keje.. dan dia ok jer shin mintak temankan pegi amek henpon Blackberry kat Celcom time tu nanti.. yeh yeh!!

sebelum gerak balik.. Araf bagi shin hadiah besday.. ngee.. dah lama dah dia simpan.. pastu ngan ole ole dari Bali.. sejak Araf balik dari Bali itu hari mmg shin xde jumpa dia.. hurm.. haa gegelas mekdi pon ada... lor.. ingatkan satu set.. 6 gegelas mekdi hahahaha.. xper.. mekaceh ek Araf.. mekaceh banyak banyak~

Araf mcm tau tau jer shin suka kumpul gegelas.. tomey la gegelas ni.. hmm.. nak kena wat air cekelet camni ek time Araf ngan kengkawan lain datang Raya nnt.. 

ok la.. mata shin dah ngantok.. kengkawan jgn lupa mangon sahur tau.. haa kunci jam awal awal k.. semoga berjumpa lagi ek.. shin sayangggg korang... daaa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

ikan said...

erghh . hepi buffday :)

i'm shin... i'm inesen said...

encik ikan : besday shin lama suda.. 3rd June ngee.. apapon mekaceh ek~

muhamad hanif said...

wahahaha,


amboi nak beli pinggan bagai, tak sabar nak raya lah tuu..

i'm shin... i'm inesen said...

muhamad hanif : geram nengok benda benda cantik ngan comel.. pastu harga murah ngee...

che Ahmad wasfied said...

wa jalan2 tak invite pown kakakak hahaha semalam pown org ade kat area jaybee jugak... hahhaah

i'm shin... i'm inesen said...

che ahmad : niat nak amek suar jer.. x pasal pasal kena berbuka skali der