Monday, June 21, 2010

acara hari minggu


well well.. masih lagi mood besday.. hahaha... hari minggu makan kek lagik.. nyum nyum.. kenapa ek shin suka makan kek.. x tau la.. rasa nikmat sgt.. duduk duduk makan kek.. kalo ada kengkawa yg x abis.. slalunya shin akan tolong abiskan.. tp kalo kek nyer dah di lenyek2.. sorry.. xmo.. korang yg x abiskan suka membazir.. opah cakap.. saper membazir kawan setan.. haa dapat dosa.. aiyooo x tau..

haa kengkawan watpe jer masa hari minggu smlm?? seronok tak??? hari sabtu haritu shin jumpa kengkawan pesbuk.. dan shin jumpa encik dann nolan skali.. alang2 dah area dkt ngan umah dia...

dah lama x pi karok karok.. ala suara shin x sedap.. so.. segan la nak pi karok ni.. stakat kat bilik air slalu la sgt huhu.. then kawan pesbuk shin ajak la sabtu tu pi karok kat BBU.. shin pun xde watpe.. join jer la...

lepas karok.. kami jumpa encik dann nolan then terus pi angsana.. lepak lepak kat situ jap.. sambil makan kek huhu... kebetulan kawan pesbuk shin yg sorang ni encik uzair zain baru jer sambut besday yg ke 23 ari khamis lepas... so bagi la dia makan kek sekali, dia cakap dia x celebrate.. so aritu la kiranya kami celebrate besday dia ngan besday shin hahaha.. nak jugak~


encik uzair zain ( baju gelap ) ngan encik ejat stylo


encik dann nolan ngan encik shin.. ngee~

lepas puas lepaking kat angsana.. around kul 8 malam kitaorg balik ler... shin pun rasa mcm ngantok sangat aritu.. huhu sampai umah awal.. thankz ek kengkawan sbb ajak shin kuar...

sampai umah.. tetiba sentap bila line streamyx poblem.. aisshhh x abis abis... sempat la shin tanya parent shin sebelum diorg betolak balik kampong, ada hujan lebat ker petang td.. depa ckp ada... aishhh patut la line putus...

terus shin call streamyx wat report... geram geram... mula mula shin leh la ckp slow, sopan santun.. tp lepas dia suh test modem la, ping semua... shin hangin la.. shin ckp la.. benda ni dah banyak kali berlaku.. asal hujan jer poblem.. port poblem.. pesal dorang x betul kan port tu jer.. masuk ni dah 4 kali poblem yg sama.. dari bulan 4.. takkan la tiap kali hujan nak kena buat report..

then dorang ckp nak siasat.. perghh.. kali ke 3 wat report x cukup ker siasatan... masa tu mmg dah high level sikit la cara shin cakap kat operator tu.. nasib ko laa.. lepas dah puas ngamok.. baru la shin ckp sorry.. shin suh betulkan cpt.. dia ckp la ahad x keje.. ari senin baru ok.. hmm so malam tu tido awal ler.. streamyx xde.. hampeh

hari ahadnya.. shin bikin overtime.. byk keje.. so layan jer la.. leh dapat duit lebih.. simpan utk jalan jalan nnt.. ingat thn dpn nak pi Bali or Phuket.. so.. kena la simpan duit mulai skrg.. huhu

boring asyik hadap kerja jer.. timbul idea bernas... kebetulan kat area tempat kerja shin ada banyak pokok manggis ngan pokok rambutan.. shin perasan yg buah manggis tu ada yg dah masak.. buah rambutan lom lagi.. masih putik.. so shin ajak la kawan senakalan shin.. cik Niza dok kebas buah manggis tu sebelum org len kebas... cik Niza set jer.. tp x sangka lak kawan dia cik Zura ngan encik belon nak join sekali.. lantak korang laa huhu bagus gak..


syhhhhh diam diam.. kena pakai topeng.. org x tau


haa ada tu.. dah masak.. yg tu shin punya!


kat bawah pun ada.. haa shin punya gak


cit.. korang x pakai topeng.. siot.. nnt org tau la dok


hasil kebasan.. yeahhh.. x cukup kena carik lagi


x sampai leh pakai kerusi.. huhu


ada byk lagi pokok utk di kebas


tu dia.. byk kan.. semua ni shin punya!


haaa.. lepas ni giliran rambutan plak.. tunggu 3 minggu lagi

ngee... banyak la hasil yg kitaorg dapat.. nyum nyum.. makan beramai beramai.. tp sempat la kena sergah ngan pakcik guard.. huhu.. sebagai budak yg baik.. of course la shin takut.. tp budak budak lain ni selamba jer.. mcm dah biasa buat jahat jer dorang huhu... sib baik pakcik guard x marah.. dia suh kitaorg jgn buang kulitnya merata rata.. huhu.. dan nasib baik gak dia x mintak huhu

then petang tu.. rasa penat sgt.. mungkin dah lama x overtime hari minggu.. maklum la.. kalo hari time hari kerja mcm nak tak nak jer wat kerja.. tp kalo time overtime.. mmg wat kerja sungguh sungguh.. takut duit x berkat hahaha... camtu la kaedahnya...

haa camtu la kengkawan acara hari minggu shin.. nnt shin cite lagi ek.. tp kena la tunggu minggu dpn nya pulak huhu.. jaga diri memasing ek.. mana mana yg single comel.. jgn lupa kontek kontek shin.. hehehe

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

1 comment:

Leelah said...

pegang buah maggis jew, buah i xnak pegang?! ishhhk!