Wednesday, June 2, 2010

i hate my new age


sepi.. sunyi.. kecik ati... semua ada.. camne nak ilangkan perasaan ni ek.. Terry pernah ckp kat shin.. encik bestke ada bagitau dia yg shin ni sensitip.. memula shin tak terima.. hmmm tp mungkin betul la kot.. shin cpt terasa.. tp shin mmg dah biasa sorang sorang.. anything yg berlaku shin sorang sorang rasa.. nanti lelama ok semula.. x pernah la nak mintak kena pujuk ker apa.. lagi pun shin x suka kena wat camtu..

shin x jadi pegi KL.. semua plan shin x menjadi.. nak pi jalan TAR x jadi, nak pi Midvalley x jadi, nak berscandal x jadi.. dan paling kecik ati.. nak celebrate besday ngan org yg shin rasa shin rapat ngan dia pun x jadi...

dalam kepala otak shin.. hanya pk diaorg jer.. sebab shin rasa memang xde orang lain yg shin nak berkongsi keseronokan melainkan ngan dioarg.. shin rasa awal awal shin dah bagi tau yg shin nak datang.. tetiba mcm xde 'sweet' feedback.. memasing ada plan.. pakcik ada plan, sham ada plan.. shah pun ada plan.. bila tanya memasing ckp x confirm.. so shin paham laa..

sedikit terubat bila sham cakap dia nak balik kampong.. so hopefully leh la jumpa dia... itu pun kalo dia x bz ngan family dia.. shah ada keje kawen kat Kluang.. tp dia ckp aritu dia x bawak kenderaan sendiri, tumpang member.. dah dekat tp x dapat jumpa.. pakcik lak.. dia ckp nak makan angin.. ym pun dah jarang online... hmm..

arini.. kat umah bz.. abang shin balik.. kakak shin balik... mak beli macam macam utk umah dia lepas renovate... kecik ati.. dia belikan adik shin set bilik tido baru.. cehhh.. ntah apa apa.. pastu mak mintak shin tolong kemas bilik baru adik shin... kecik ati.. adik shin plak x tolong apa pon.. tau siap jer.. sebab dia cuma balik tengok barang.. makan tengah ari pastu pi keje semula..

aritu.. babah bukak surat shin.. sib baik bukan surat bukan bukan.. besday kad dari Era Optik, shin penah wat cermin mata.. pastu babah dah tau la besday shin bila.. sblm ni dorang mana tau.. x amik tau.. shin pun x kesah... tetiba mak shin cakap la.. jangan buat apa apa... dia penat.. sakit kepala nanti tengok umah berselerak..

masa shin dengar tu.. shin tengah makan kat dapur.. rasa mcm xmo habiskan makan jer.. bukan sekali mak cakap.. mak cakap ulang ulang.. lepas makan shin terus masuk bilik..

shin x mintak pon diaorg celebrate besday shin.. kalo sebelum ni shin celebrate besday dorang.. shin wat utk rasa happy.. share rasa happy sekeluarga.. shin x mintak balasan pun.. x de berharap masa besday shin, ada surprise ker apa.. shin dah dekat 32 tahun hidup kat keluarga ni.. shin dah paham sangat.. so x perlu la mak cakap mcm tu.. sedih shin dengar..

kenapa kalo pasal shin jer, mesti mak macam x suka.. ada jer statement mak yg buat shin sedih.. shin xmo la pikir bukan bukan.. mak jangan la risau.. shin x mau susahkan mak..

sebab tu shin lebih suka pergi kat kawan kawan.. shin pikir nak pi KL.. shin x kesah nak amik cuti.. 2-3 hari pun xper.. sebab shin rasa.. ngan kawan kawan shin leh rasa hepi ngan cara shin sendiri.. ngan family pun shin hepi ngan cara kita jugak..

tp, x menjadi pun plan shin... esok mcm hari biasa.. xde apa apa... hari bertambah umo shin jer.. xde yang menarik.. xde yg istimewa... x pk pasal amik cuti.. keje mcm biasa la nampak nya..

arghh emo lak.. actually, shin xmo pikir sangat.. tp tu la.. kalo dah menulis.. mcm x mo berhenti hehehe... kepada pakcik, shah, sham.. jangan la kecik ati shin tulis camni ek.. mungkin xde rezeki.. len kali kita jumpa lagi...

p/s : shin dah chop sham ari sabtu.. hopefully dia x lupa!

haaa.. tengok emo emo.. shin sempat snap gambo.. ngee.. dulik kalo ada org ckp shin nak gambo lucah ker, gambo x pakai baju ker.. gambo apa ker.. cakap laa... ni gambo sblm masuk umo baru.. ada masa lak edit edit hahaha.. kalo x edit nnt gambo shin x lawa (─‿‿─)

khas utk kengkawan blog shin.. ngan ucapan... jangan malas malas mandi ek.. huhuhu.. sambil mandi.. tolong la sental bilik mandi tu.. aishhh dah naik berlumut daaa~


guna la sabun CNI.. x pedihkan mata~



muahhh kat kengkawan yg wish besday.. mekaceh~



tolong lapkan boleh??


wangi dahhhhhhhhhhh~

sekian ek

*i'm shin.. i'm inesen

17 comments:

Hizami Rahim said...

hurm.
hepy besday shin!!!
;)

i'm shin... i'm inesen said...

hizami : lom lagi.. esok.. maghrib.. sbb shin lahir time maghrib

senandung semalam said...

heppy becoming besday.... ;))))

i'm shin... i'm inesen said...

ss : mekaceh ek

rAy jR...@...Aliff said...

lucah woooo~~~...kakakakaka

i'm shin... i'm inesen said...

ray : cepuk kangggggggg

cik xxx said...

shin,
takyah la emo2..bese la mak dah tua. kadang2 wat kite kecik ati tu halalkan je lah.

klu shin sunyi, cik kan ada.
jom cik teman turun KL.

selamat ulangtahun. semoga tak sepi2 lagi ye.

i'm shin... i'm inesen said...

cik xxx : x la.. nnt ok ler.. jgn ckp tua.. uwaaaaaa..

Terry ♥ said...

Be happy shin.. and happy birthday..
we're always with you eventhough we're far apart..

stay positive.. redha and tawakal.. no matter what happen.

and ..

*pengsan tengok gambar seksa shin.

i'm shin... i'm inesen said...

terry : thankz terry.... mana ada seksa..

ezam said...

dun sad2 shin.....


smile yah....


buatla ape aje yg menggembirakan shin di hari yg mulia ini..

selamat ulang tahun n semoga Allah memberkati shin sentiasa.

>.<

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : tengkiu (✿◠‿◠)

EDDY DY said...

happy birthday...cam mana rupa sabun CNI tu arrr? kat sini CNI tu x la popular sgt cam Avon...

i'm shin... i'm inesen said...

Eddy : hmm kena beli kat stokis dia.. mmg jarang jual kat kedai kedai biasa

H.A.F.I.Z.i.S.M.A.L said...

happy birthday shin..hey u look younger than your age..so cool la kn...

have a great year then..!!

i'm shin... i'm inesen said...

hafiz : tengkiu (─‿‿─) *malu

AzAz said...

biasalah org tua, mmg slalu ckp g2 lelbh lg yg tinggal sama dgn depa, mcm 'jemu' seketlah, sb ari2 tgk.

klu anak2 yg dok jauh2 tu sekali skala blk mmg dilayan mcm anak raja :)

laen kali ari b'day gi ler spa ker... tenang seket... sy wat cam2 tiap2 thn... baru nmk muda jelita serta kurang stress :)