Wednesday, June 23, 2010

pergilah.. tak balik pun xper

selamat pagi kengkawan... apa kabo eh?? aishhh shin ni baru ja sihat skit.. tersiksa hari hari makan obat... asyik cuci perut jer kejenya... mudah kena food poisoning... bila umo makin senior ni.. macam macam plak hal.. aishhhh... sebab single kot.. tu yg sakit manjang huhu *apa kena mengenanya kan..

ouh ni nak habaq ni... shin rasa syukur sangat sangat.. Alhamdulillah.. di atas kepemergian anak jiran sebelah umah parent shin ni haa... sebelah betul... betapa leganya hati sanubari shin.. semoga dia dok lama lama kat PLKN tu.. tak balik pon x per..

alkaedahnya.. budak ni sangat la famous, seantero kawasan kejirananan kitaorg ni... dah la x sampai tingkatan 3 dah benti skolah, pastu cepat tangan lak tu.. haaa kalo cepat wat keje xper.. ni suka merembat harta benda org len... *rembat manggis kat tempat keje xper huhu

ni bukan rekaan.. bukan fitnah.. sebab shin penah tangkap sendiri budak ni masuk kat umah shin... kebetulan rasa nak kuar bilik.. tetiba budak tu dok menyelinap sampai kat ruang tamu.. shin intip jer.. pastu sergah.. lintang pukang dia larik..

wahh shin pun apa lagi.. kejar la.. jadi str8 kejap.. dapat jer tangkap.. shin panggil mak shin yg dok kat kebun belakang umah, pastu panggil jiran belah kanan... nak buat saksi.. pastu shin tanya ler.. dah lama ker buat keje... dia ckp laa, dah banyak kali gak masuk umah.. patut la duit hilang... barang kemas mak shin hilang.. masa tu memang x leh sabar ler.. percuma budak tu kena cepuk, penampar semua... then dia ngaku gak dia amik henpon jiran shin yg dok jadi saksi tu.. wahh makcik tu sentap jer.. budak tu ckp.. geng dia yg amik.. tu dia... siap pasang geng lagik.. kecik2 lagi dah jadi jahat.. adoii

pastu bawak budak tu pi umah parent dia.. kan sebelah umah jer kan.. mak dia xmo terima.. ye la.. mak mana tak sayang anak kan.. padahal anak dia dah ngaku.. sempat la tengok budak tu kena bantai ngan bapak dia.. sian gak tengok.. tapi nak wat camne.. degil sangat.. sib baik kitaorg x wat report polis.. itu dah untung ler tu..

then.. ada satu insiden lain.. shin nak balik umah parent shin.. masa tu dekat kul 1 pagi ler.. shin dari umah bujang... then shin nak antar kawan shin balik umah dia... tetiba nampak lak benda loncat loncat depan umah dia.. pakai kain puteh.. peghhh cuak sehh.. shin terus pecut kete.. x turunkan kawan shin tadi tu... shin ckp la.. ada hantuuu...

then kitaorg x puas hati.. patah balik.. masa lalu tepi umah dia.. hantu tu dah kat area lebih dkt ngan tempat kete kitaorg benti... wahhh lagi la seram.. kawan shin ckp muka hantu tu bedarah...

shin suh ar kawan shin tu call bapak dia.. suh tengok2.. then tunggu kat dpn umah sementara kawan shin tu nak masuk umah.. shin suh kawan shin turun kat situ jugak.. hahaha selfish sgt.. then shin mecut balik umah... sampai umah gigil gigil.. x leh tido...

esoknya heboh.. bapak kawan shin tu dapat tangkap itu hantu... dan hantu tu x lain x bukan.. anak jiran sebelah umah shin tu ler.. haprak tul... pastu masa kena tangkap.. ada ke patut dia bagitau.. saje nak main main... paler howt tak dia... apa keje main hantu hantu kat umah org kul 1 pagi... pastu jauh ngan umah dia lak tu.. bukan nak mencuri ke tu???

banyak la kes lain.. curi moto, curi selipar, curi seluar kat ampaian... haa.. pantang lepa.. ada jer.. memang wanted la dia ni.. cuma lom kena tangkap polis jer.. mak bapak jugak yg malu.. isk isk isk

even dia skolah x abis.. tapi nak wat camne.. nama dia naik.. kena masuk PLKN.. nasib ko la.. mungkin bagus gak.. semoga jadi baik lepas ni.. jgn ko buat hal kat kem sudah ler..

so.. untuk beberapa bulan ni.. rasa selamat la.. xde la risau nak jemur2 baju, xde la risau kot kot selipar hilang ker.. haaa.. xde dengar bunyik moto memekak.. asyik pomen moto jer.. pastu bunyik kuat kuat.. mak bapak dia x bising plak.. isk.. kalo mak shin.. dah lama kena sesah..

wahh pepagi dah ngumpat ek.. ngee.. xper.. nnt mintak mahap.. sebab tiap kali raya.. budak ni pandai mintak mahap... sib baik jiran sebelah umah... huhu..

sekian dulu ek.. jumpa lagi di umpatan akan datang.. hik hik

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

17 comments:

@reltzsensei said...

ngee..budak camtu sula je idop2..ikat kt pokok bgel2 letak kerengge..hik3...wa jahatnya aku???ngeee..

bOyFeiZ said...

pehh..ad gak camtu... dunia2~

flyz said...

bebudak nakal...moga PLKN dpt bentuk dia sikit& byk...ha..ha..

cik xxx said...

budak nakal ni. mesti masa kecik dulu dia hyperaktif. jenis takleh dok diam. ada je keje nak susahkan org.

Kadang2 didikan ibu bapa pun satu. kena amek tindakan segera budak camni.

ezam said...

budak kolo kecik2 nakal sok besort mesti baekk..inshaallah.

i'm shin... i'm inesen said...

arel : shin x sampai ati.. suh org len wat ek

i'm shin... i'm inesen said...

boy : eh ada.. mcm mcm perangai ada

i'm shin... i'm inesen said...

flys : hopefully la ek

i'm shin... i'm inesen said...

cik xxx : dia bukan hyper.. cuma jenis xdengar cakap.. ngan parent pun kuang ajo

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : amin.. mudah mudahan ek

Anonymous said...

hehehee~ biasala bdk²...
jgn nanti dia p PLKN...jiran dia nia..duk rindu lak...ngee~

- noname

AzAz said...

kira ok ler lagik itew, x sejahat mana, takat menchuri sajork, anak jiran saya dok membunuh binatang2 peliharaan, anak keturunan indon, bapak dia indon, mak dia org tempatan, perangai mcm indon ler... pantang lepa jer ada jer kucing ker kambing ker anak lembu ke mati kena bunuh...
sama gak bila jiran tetangga gi ckp kt mak dia, leh plak mak dia ckp kt anak dia "tu ler kamoo, jahat sangat!" tu jer, xde cepuk ke apa ker...
minggu depan dah start membunuh balik... kalau takat menchuri mmg dh expert... buah mempelam jiran pon boleh kata dia punya sebab dia dh tolong balutkan, ada logik?

saya cuma takot satu ari nanti dia start bunuh orang pulak, talent tu ada...

yoro okino said...

gler nakal..
wat masuk penjara jer dak2 mcm nie

Terry ♥ said...

karma.. what goes around comes around.

lambat laun apa yang dia buat akan terbalas gak..

allah kan maha adil.

AkU said...

lempang laju2..bior jadi lempeng..cecah kari...*nyummmm....

AkU said...

lempang laju2..bior jadi lempeng..cecah kari...*nyummmm....

Leelah said...

la, watpe nk lempang2, bak mai kasi sini, biar i cikloi jer btg dia, baek le lps tu! saja jer nkkan attention dr org laen..ishhhk!