Tuesday, June 15, 2010

bahasa jiwa bangsa

hye kengkawan.. budak inesen kembali bersiaran... ngee.. hujan sokmo kat area tempat shin ni.. memang sedap tido.. tp kalo tido bedua.. betiga.. lagi sedap.. haaa jgn pikir notty.. nnt leh la main daun terup huhu...

semalam shin di pi JPJ.. tetiba lak dapat notis saman... warning lagik... adehhh.. ni semua gara gara abang shin kena saman.. kete tu plak atas nama shin... bengang la.. x abis abis dia ni wat hal.. ansuran kete sangkut la.. ni saman la plak.. isk... sib baik la abang sendiri... marah tetap marah laa.. bagi sedar sikit..

1st time pi JPJ.. jauh lak tu.. area Johor Bahru sana.. dekat2 ngan Jusco Tebrau City.. sampai sana hujan.. pastu orang ramai lak tu.. then banyak sangat bangunan dia.. puas la dok berpindah bangunan.. dah pi kaunter ni.. nnt dia suh pegi kaunter kat bangunan lain plak. dekat 4 kali tukar kaunter... last last jumpa gak.. so.. kena naik mahkamah 14hb Julai, kena bicara kat Kota Tinggi plak.. tp masa tu shin x yah pegi la.. abang shin sorang jer.. prepare jer la duit saman..

kekadang shin heran ler.. ada org sambil sambil lewa kalo kena saman ni.. pastu roadtax kete mati pun buat buat x nampak, lesen mati 3 tahun pun x renew.. ni la kes abang shin.. sapa la x geram... so shin kena allert 14hb Julai nanti, nak pastikan abang shin tu x buat buat lupa.. x pasal pasal nama shin blacklist nnt...

haaa still ada mood nak bergossip.. sesuai ngan tajuk entri.. actually bukan nak menyebok.. tp ada la skit skit hehehehehe.. alkisah la penyanyi kesukaan ramai ( ye ker? ) dok melazer fashion designer..


haaa.. masa shin skolah dulu.. waktu jadi remaja junior ( skrg ni remaja senior huhu ), shin minat la gak kat penyanyi nurul ni... masa tu dia lom kawen ngan ajai lagi.. sedap gak la lagu ngan suara dia.. paling suka lagu raya dia.. superb

p/s : kalo x kenal nurul.. pandai pandai la korang google

lepas tu.. dia menjanda.. lagu lagu dia pun makin x sedap.. ntah apa silapnya.. mungkin komposer kat malaysia ni ramai yg x mampu nak buat lagu sedap sedap.. sesedap lagu ahmad nawab a.ali, s.atan.. tu la pasan dia makin tenggelam..

tetiba nurul ni dpt publisiti segera lak.. acara hentam menghentam antara nurul ngan pereka fashion hatta dolmat.. ngee

p/s : kalo x kenal hatta dolmat.. sila la google ek..



asalnya si nurul ni dok komen baju rekaan zery zamry ( goolge la kalo x kenal ), tetiba si hatta ni melenting ngan komen nurul tadi.. terus di semburnya nurul.. hambik.. x pasal pasal kena lazer..
pastu masuk press la plak.. terus org len tau.. termasuk la shin.. kalo tak.. memang x amik tau pon pasal dorang ni.. sebab x de kepentingan..

dua dua muka lawa.. manis.. x nafikan la.. tapi alamak.. bahasa spoiled la kan... kan ada peribahasa orang bebudi kita berbahasa.. sama sama orang melayu.. sayangnya, orang melayu guna bahasa macam ni.. baik baik orang tau.. haaa hambik.. sekarang ramai yg dah tau..

agaknya rugi kalo cakap bebaik.. lazer cara berhemah... agaknya jatuh maruah diri kalo cakap bebaik.. isk.. ckp jer la str8 tu the point.. rekaan ko x cantik.. x menarik.. cuba lagi.. so kalo ada yg terasa jawab la balik.. kalo nak cantik buat la sendiri... haaa tu shin bagi contoh jer.. huhu

x yah la jadi camni.. korang pun sama sama manusia biasa.. bukan hebat sangat.. jangan la nak berlagak.. kalo pandai skit.. jangan la suka suka nak mempelekehkan orang lain.. kang nnt Tuhan cabut nikmat bijak tu karang... naya jer..

shin pun xde la penah beli album si nurul.. rekaan perekaa fesyen kat malaysia ni lagi la x pernah hahahaah nak buat apa kan.. shin bukan artis huhu.. tp tu la.. banyak banyak bersabar kalo bengang sekalipon...

shin pun kalo org x reti nak berbahasa masa chating kat pesbuk ker, ym ker.. jenis tak paham bahasa.. kasar.. shin delete jer.. abis cite.. x rugi pun x kawan ngan org camni.. kang nnt x pasal pasal bergadoh.. so better jauhkan diri...

kepada kengkawan semua.. marilah kita sama sama jadi inesen.. bersopan santun.. berbudi bahasa... x kira la apa bangsa korang.. apa agama korang.. apa warga negara korang.. ngee~

sekian ek.. jumpa lagi


siyes.. memang x cantik.. sorry~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

cik xxx said...

betul. kitakan org melayu. terkenal ngan peribahasanye, kias2nye..

ada tu klu marah semua ayat keluar. kasar betul..
terus hilang hansem/cantik tukang sembur tu.

Nak2 lagi klu perang mulut dalam tren. Melayu ke Cina ke India ke..sama naik la.

ke sebab stres dok kat bandar besar sehingga menjadi kurang ajar.

tidak diketahui puncanya.

Pakcik said...

ERmmm.. in that picture.. did a deck of cards fell upon that poor girl when she was in a genting casino??

||| PöJìé PööH ||| said...

Mmg xcantik tp Pojie suka.. Sbb unik.. Collection dia pun Gaga in the Wonderland.. Kira ala² Lady Gaga terlepas ke dunia WOnderland la tuh. Fesyen can be anything..

Kes memaki² tuh biasalah artis dah merudum nk popular free.. Tp tula, yg menegur pun leh tahan sama gak.. Tp nk wat cene, mmg dah asal mulut lazer macam Pojie nih, klo macam Shin tak la kot ;p

Love,
PojiePooh Abdullah

AzAz said...

mmg sokong hatta, zery go gurls!!! Ops

i'm shin... i'm inesen said...

cik x : ntah la.. x paham la org yg suka lazer2 ni

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : huhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

pohjie : wuteva ar unik ker apa.. sbb mmg ramai designer suka bikin yg bukan bukan.. tp senang ckp.. mmg x cantik meh.. kan.. one word... x cantik

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : wuteva~