Sunday, March 17, 2013

acara hari minggu - Broga Hills

kengkawan nak tau?? haaa.. cuti hari minggu kali ni shin ngabiskan ngan watk aktiviti manjat Bukit Broga kat Semenyih Selangor.. haaa.. kira ni adegan lasak yak shin wat selepas hampir 35 tahun shin hidup kat muka bumi ni.. sebelom shin dah rasa bawak moto cross naek kaki gunung merapi.. wat flying fox.. body water rafting.. kali ni manjat bukit plak.. teruja sgt lepas Fariss ngan Shaff Zuan ajak manjat Bukit Broga.. xde pikir lagi terus ckp nak join #sengih

start gerak ke Bukit Broga dekat jam 4 pagi..  area 5 pagik kita org dah sampai.. masa tu dah byk gak kete dok bersidai kat area parking.. ramai gak ler org yak nak mendaki pagi tu.. memandangkan ni 1st time shin manjat bukit.. so shin xde prepare kasut ker.. baju yak sesuai ker.. pakai je apa yak ada.. x lupa gak lampu suluh yak kaka pesan suh bawak.. rupanya sgt berfunction yer.. dalam keadaan gulap gelita.. ngan x nampak jalan masa mendaki.. mmg lampu suluh tu kena ada.. kalo xde jgn risau.. kat bawah bukit ada jer yak jual.. leh beli time tu gakkk #senyum

dengan keadaan lapar sebab lom breakfast.. gigih terus mendaki.. xde nak warm up warm up.. terus teruja nak manjat.. haa hambekkk.. x sampai 15 minit dah tercungap cungap hehe.. tp wat muka steady jer.. banyak kali gak la benti rehat.. memandangkan pegi reramai.. so agak seronok la.. lagik ada yak meceriakan suasana gelap gulita tu.. so xde la stress ato bosan sgt.. nak cuci mata pon x nampak apa huhu semua org nampak sama.. gelapppppp #nanges

sampai kat area atas puncak bukit sebelom waktu subuh.. tp matahari terbit x berapa meriah sgt kaler dia.. angin sangat kuat.. sejuk sgt sgt.. tp seronok laa.. masa ni la baru nampak.. fuiyohh ramainyer ummat manusia atas bukit hehe.. cantik sgt pemandangan pagi tu.. sempat la makan seketol roti + air mineral huhu jadi laaa 

lepas dah agak terang skit.. matahari dah xde malu nak kuar.. pejalanan di teruskan ke stage yak seterusnya.. tp agak mudah la.. x perlu nak mendaki sgt..  

benti rehat sambil begambo #ngee 

dalam acara memanjat bukit ni support kawan kawan amat penting.. yak tinggi sama di daki.. yak penat sama di temani.. yak cerun sama di turuni.. baru la happening.. 

menuju ke destinasi yeh yeh.. 
puncak bukit tertinggi yeh yeh..

eh ada org snap gambo la!!! 

masa turun bukit ni agak menakotkan la #nanges

kami semua berjaya turun bukit dekat jam 8.30 pagi.. x puas sebenarnya nak dok cuci mata lelama kat atas bukit.. tp ada hal penting yak nak di uruskan.. so terpaksa balik awal.. plan nak picnic kat Sungai Gabai pon x jadi kenyataan.. next time la.. 

walo sekejap.. shin rasa seronok.. kalo di takdirkan dorang nak manjat bukit lagik.. shin nak join lagik laa.. huhuhu.. ker lepas ni try gunung plakk.. mampo ker?? #InsyaAllah

Shaff Zuan, Fariss, Kykin, Kaka and Hafis Moniq.. thankz guys.. walo plan awal ramai yak nak join.. kita kita je pon dah happening.. good memories with all of you at Broga Hill.. jumpa lagik ek~

so kengkawan.. x teruja nak mendaki bukit ker??

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Amin A. R said...

Teringin jugak tapi x de yg sudi pergi bila diajak....hurmmm..
**shin g ke matta fair tu?

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : x pon.. pegi KL sampai lmbt.. kwn pegi ckp ramai org.. harga x murah pon.. next time pegi la manjat.. besh

bukankosong said...

dah manjat dah thn lepass

Shaqir Ir Manz said...

dah 2 kali panjat ~ tpi x pernah dpt capture gambar cantik macam ni... huhuhu... selalu mesti bnyk kabus T__T

Pezol Stylez said...

nak jugak manjat...ngeee

i'm shin... i'm inesen said...

bukankosong : besh kann.. nk manjat lg kalo leh

i'm shin... i'm inesen said...

Shaqir Ir Manz : Alhamdulillah pegi first time kabus tadak.. angin je kuat

i'm shin... i'm inesen said...

Pezol Stylez : manjat jgn x manjat

azizi.selamat said...

best..best...orang jauh pun dah sampai...kita yang dekat x sampai2 lgi...

i'm shin... i'm inesen said...

azizi.selamat : perghh syok nyer dok dkt.. leh manjat selalu