Sunday, March 31, 2013

jom nengok wayang - G.I.Joe : Retaliation



haa.. kengkawan nak tau.. malam tadik shin nengok cite G.I. Joe.. ngee.. tetiba nak feeling str8 nengok cite aksi.. sekali sekala kan.. korang dah nengok lom?? belom?? aishh rugi laaa.. besh tau.. lagi dpt nengok kat screen beso gedabak.. puas nengok sbb duduk depan depan.. sbb ticket laku giler #nanges


mekaceh kat pakcik aman.. sbb sudi melayan paksaan shin dok ajak dia nengok wayang.. memandangkan minggu lepas dia x jadi bawak shin nengok The Croods.. so dia telah membuat kata kata manis nak ajak nengok G.I.Joe.. so.. shin mmg dok nunggu.. huhu dari Kolompo dia gerak kul 5 petang.. haa kul 10 malam baru kitaorg gerak pegi Jusco Tebrau City.. ramai sgt org #benci la

dalam feeling str8.. miss utama nak nengok...?

kalo kengkawan nak tau.. cite G.I.Joe : Retaliation ni merupakan kesinabungan dari kisah lampau dorang sebelom ni G.I.Joe : The Rise Of Cobra yak di tayangkan pada 2009.. haa cite ni pulak di adaptasi kan dari siri cartoon popular jaman shin kekecit dulu.. tapi masa tu shin x berapa layan sgt.. yer la.. cite askar kann.. plak tu ckp omputeh.. mana la paham.. baek shin maen teng teng ker.. baling tin ker.. kawen kawen ker #sengih

sepatutnya G.I.Joe yak ke2 ni di tayangkan pada tahun lepas.. tp atas sebab musabab berkaitan ngan target keuntungan dorang.. maka.. tayangannya di tunda ke tahun ni.. tu pon asyik berubah tarikh.. dorang takot filem Hantu Kak Limah 2 mencatas keuntungan filem dorang.. tu pasal dorang pilih bulan March #confident

babak awal filem ni menceritakan pasal satu sabotaj terancang oleh org jahat utk menghapuskan kumpulan G.I.Joe ni.. orang jahat yak di ketuai oleh Zatran telah menculik Tuan President dan menjadi President palsu utk memudahkan rancangan jijik dorang tu.. selain tu.. dorang nak selamatkan Komander Cobra yak di tangkap oleh pihak berkuasa.. thats why laa.. selain tu dorang nak amek aleh kuasa Nukler dari negara negara luar utk membuat onar.. gile kuasa #grr

rancangan orang jahat tu x berapa berjaya.. sbb ada 3 orang ahli kumpulan G.I.Joe yak terselamat.. Tuhan masih sayangkan nyawa mereka bertiga tu dan  memberi peluang untuk bertaubat mencari kebenaran setelah mendapat tau semua ni angkara kumpulan jahat Cobra.. dorang mmg mcm anjing ngan kuceng.. gado jer.. dari jaman shin kekecik sampai dah beso ni.. x aman damai lagi.. ish ish ish

filem G.I.Joe yak ke2 ni.. ada 2 cite bebeza.. haaa nnt kalo G.I.Joe ke3 pon ada 3 cite bebeza.. pastu G.I.Joe ke4 ada 4 cite bebeza dan seterusnya laaa... nnt hujung cite.. terus cite menjadi satuuu gitu..

ok.. memula filem ni cite pasal kumpulan G.I.Joe yak di sabotaj dan babak babak mencari kebenaran dalam menuntut bela akan kematian kawan kawan dorang yak len sambil dorang nak dedahkan identiti President palsu tu..  then cite kedua plak pasal pecintaan perhubungan Storm Shadow sama Snake Eyes.. naper dorang bermasam muka.. pastu akhirnya dorang comolot bebaek hanya utk sementara sbb nak menuntut bela kematian mahaguru dorang yak di bunuh oleh Zatran.. 

hujung cite.. dorang begabung ngan G.I.Joe dan berjaya membunuh Zatran.. pastu dorang bejaya gak gagalkan rancangan Cobra utk menguasai senjata nuklear.. cuba hujung cite Komander Cobra bejaya melarikkan diri diaa.. dan Storm Shadow sama Snake Eye bepisah lagik.. sentap sampai hujung nyawa katanya laa.. nak wat camne.. Snake Eye tu sepatah haram x penah nk becakap.. boring la Storm Shadow..

mmg besh la cite ni.. shin bagi 4/5 bintang.. cite agak cartoon sbb mmg pon filem  ni di adaptasi dari cite cartoon.. so korang kena terima hakikat la yer.. jgn nak pikir logik sgt.. bebaloi la korang beli ticket utk nengok cite camni.. jalan cite x ngarot.. banyak aksi besh.. terutamanya yak melibatkan Snake Eye ngan Storm Shadow..

 aksi paling shin suka dalam filem ni

 senjata org jahat paling superb.. Fireflies Bomb

 watak paling menonjol dan byk babak org tua ni

so.. apa tunggu lagi.. pi ler nengok!!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

Amin A. R said...

Saya dah tengok malam semalam..tiket pukul 11.30 malam...gigih tak gigih? Hehe... Citer ni memang best!

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : ouhhh shin kul 11.50 mlm smlm huhu.. lebih kurang la kita ek.. shin kuar dkt jam 1.45 pagik

bukankosong said...

dah tgk..

okla...crita dia predictable

i'm shin... i'm inesen said...

bukankosong : bebaloi la laa beli ticket bunyik dentam dentum.. aksi gasak.. huhu

Aman To Peace said...

Zatran ker Zartan? haussss...

i'm shin... i'm inesen said...

Aman To Peace : hehehehe.. ek eleh berkiraaa...