Thursday, March 14, 2013

emosi seorang shinchan~

dekat kul 12.30 tengah ari siang tadi.. tejaga dari tido.. satu perangai shin kalo mangon tido mesti shin nengok henpon..  kekadangan semata nak nengok dah pukul berapa.. kalo time musim mengawan galak nak becinta haa masa tu belek sebab nak nengok msg.. kot kot ada dari si dia.. la ni single so xde la berharap ada org msg #nanges hiba

tp arini mangon tido ntah ngaper tergerak capai henpon sony ericsson yak mmg jarang shin belek hehe..selalu golek golek ngan HTC je.. Blackberry pon jarang dah skrg sejak tamatkan riwayat pakej bbm.. xde sapa nak bbm shin.. better x yah bazir nak amek pakej tu semuaa #sedey

haa bebalik pada henpon sony ericsson tu.. tetiba ada msg dari nombor yak tak di kenali.. jeng jeng jeng.. sapa kah?? sekali baca.. hmmm dari seseorang yak penah hadir dalam diri ini.. wahh.. dah lebih 2 tahun berlalu.. last contact masa dia sebok sgt nak try jadi model kat kolompo.. yer la.. org lawa kannn.. pastu tetiba senyapp.. dah berjaya la kot.. terus ghaib..

sib baek dia sms bagitau sekali nama dia.. kalo x.. kowser shin nak reply.. pastu dia suh call sekejap.. aishhh.. byk cengkadak plak.. tp mood shin ok arini.. shin call ar.. masa tu dia tgh drive.. shin pon sambil bersiap nak anto mak pegi wat cermin mata..

so dia cite la.. dlm tempoh 2 tahun ni dia dok cari nombor tepon shin.. henpon dia hilang.. so nombor pon hilang.. lambat report kat maxis.. so x leh nak pakai nombor lama pasal org len dah pakai.. ntah camne ntah.. nak di jadikan cite.. dia tertengok gambo rumah shin kat henpon kawan dia.. kawan dia tu plak kawan kepada dokter yak penah sewa kat umah shin tahun lepas..  pastu dia tanya la kat budak tu..  rumah tu mcm rumah org yak dia kenal.. pastu terus laa dia dpt balik no tepon shin dari budak tu.. haa cecepat dia msg shin.. camtu laa kesahnyaaa..

p/s: terharu ada org leh ingat shin ngan nengok gambo umah jer.. nampak sgt umah shin x penah berubah.. ato shin malas nak ubah ubah.. ato shin xde duit nak ubah?? #nanges

nengok jer la pasni.. dia ada contact lagik ke tak.. shin pon xde harap apa apa sgt.. hurmm sepanjang lebih 2 tahun dia x contact.. xde plak shin teringat kat dia.. dalam ramai ramai org yak shin penah kenal.. shin x penah lupa org yg penah wat shin hepi.. senior masa kat asrama dulu org negeri sembilan.. sorang tu kat wangsa maju.. dak comel kulai yak study kat melaka.. sorang lagik dak melaka yak baek dan rajen melayan shin.. sorang cikgu yak dah nak besara ngajar kat Muar untuk balik kampong kat KK.. dan seseorang yak ada kat penang la ni..

dorang ni semua penah bagi peluang utk shin kenal dorang.. sayang dorang.. walo pepisahan tu terjadi atas alasan yak tersendiri.. xpenah shin lupa kat dorang.. kalo shin rindu.. shin msg.. shin bagitau.. kalo rasa rindu shin tu leh mengganggu dorang.. shin tahan jer la.. tp paham jer la.. sakit woo rindu rindu ni.. kalo leh shin nak jadi mcm dulu.. mcm baru baru kenal.. seronoknya perasaan tu dari awal pagi sampai nak tido.. hari hari hati bebunga bunga.. sengih jer manjang hadap henpon sensorang..

la ni.. mungkin dorang x mungkin dtg balik begolek golek kat shin.. memasing ada life sendiri.. mungkin dah berpunya kot.. shin?? masih mencuba utk cari bahagia.. bukan xde usha org.. adaaaa... sejak 2007 menyingle ajer giler x de cuba.. tp kalo shin rasa mcm shin jer yak selalu mulakan dulu.. ato shin rasa mcm sambutan dingin.. slow slow shin backoff.. mcm mcm cara shin buat la.. stop msg ker.. unfriend fb ker.. apa apa je la yak leh wat lupa pasal dia #nanges

xpe la.. slow slow la.. skrg ni cari duit jer laaaa.. nak jalan jalan.. nak bayo umah.. nak rayaaaa.. huhu.. tp kann.. setiap kali Ramadhan.. time tu la cinta tu selalu datang.. dugaan Tuhan bagi kat shin.. cuba elak.. tp.. shin tetap gigih pilih cinta yak di larang Tuhan #nanges


pilunya hati ini di saat begini
mengenang nasib diri
inginku miliki seorang kekasih
yang setia cintanya dan sayang padaku
selamanya

terpandang wajah mu semakin ku sayang
tak daya aku melupakan
layarkan cintamu hulurkan kasihmu
kepada diriku ini yang lama terlantar sepi 
sendirian

berderai air mata ku
rindukan seorang kekasih
panasnya rindu di hatiku
sehingga terbakar dan menyala
di jiwaku

jangan kau biarkan hatiku menuggu mu
inginku rasakan keindahan cinta
semoga hidupku ini
tak lagi kesunyian bersamamu


berderai air mata ku
rindukan seorang kekasih
panasnya rindu di hatiku
sehingga terbakar dan menyala
di jiwaku
moga engkau menyedari
betapaku menyayangi

:'(

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

bukankosong said...

part of life shin

paham je la

tp takpe, tu antara kenangan yg best

i'm shin... i'm inesen said...

bukankosong : sentiasa belajar utk paham erti kehidupan #nanges

Arisha Hoon said...

..akak rase ramei owg nak shin ni...tp hanye shin yg tau isik hati dan kemahuan shin seniri..

Amin A. R said...

Ada ketikanya kita memang akn rindu pada org yg dah pernah bahagiakn kita walau sementara..tabahlah shin :)

tengku nurul haziqah binti tuan yaacob said...

someday bila smpi masa sesuai shin tetap akn jumpa dgn org y dah diciptakan untuk shin.. owkey.. single is better :D

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : x pasan lak ramai org nak ngee.. nengok mcm x nak jerrr

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : takde la tabah sgt.. belajar bepijak di bumi yak nyata.. selalu cermin diri dan ukur baju di badan sendiri ... wahhh!!

i'm shin... i'm inesen said...

tengku nurul haziqah binti tuan yaacob : ameen.. pastu nak dpt baby cecomel huhu.. single x besh.. selalu terdedah pada "bahaya"