Monday, March 11, 2013

S.T.R.E.S.S

korang penah rasa stress betimpa timpa tak?? haaa kalo awal pagik dah stress sampai ke petang stress datang begolek.. arini kejadian stress begitu akrab ngan shin.. pepagik lagik mak shin dah kejot.. hmm shin mmg agak stress kalo time tido di ganggu.. sbb tu kalo nak tido shin silent semua natang henpon yak shin ada.. lappy semua shin matikan.. sbb mmg cpt naek hangin kalo tido kena kaco.. tp memandangkan mak shin yak kejot xde la shin nak hangin.. xmo pepagi dah kena sumpah jadi batu.. haa paling tidak wat muka la.. dia mintak anto gi kelas ngaji.. tp lambat lagik timenya.. x agak agak kejot.. kalo lagik 5 minit nak pegi tu leh consider lagik laa.. ni bejaman lagik.. adoiii.. terus tutup pintu sambong tido.. tp x nyenyak laa.. sbb kena gerak anto dia.. pastu kul 10 pagik kena amek dari kelas terus pegik klinik amek stock ubat.. hmm memandangkan keikhlasan tu kurang.. maka kejadian selepas tu la punca stress shin betimpa timpa kot #nanges

actually arini patotnya shin pegi wat ic baru.. aritu masa pegi CIMB ada sorang staff dia rosakkan.. leh plak dia tertanggalkan cip kat ic tu.. x pasal pasal kena wat baru.. pastu shin dari malam tadi dah plan baek punya.. kul 8 shin nak gerak pi wat ic.. pastu nak pegi renew insurance ngan road tax kete.

tp sbb mak shin kaco daun plak.. dah suruh anto dia situ sana sini.. makanya kul 11 baru shin gerak pegi bando.. dah leh agak.. mesti ramai org.. jenuh nak nunggu.. sementara nak nunggu tu shin bajet sempat la pegi renew insurance ngan road tax kat AmBank.. tp hampeh.. lembap giler staff dia wat keje #nanges

yak paling bengang.. masa wakil insurance tu nak wat sport check cermin kete tetiba dia nampak ada kesan batu plak kat cemin.. adehh.. shin pon x pasan.. x pasal pasal shin x leh nak wat cover insurance cemin skali.. arghhh... time ni laaa ada spoiled.. padahal kecit jer tuuu.. tu pon nak berkira #benci la

sebeso bapak kuman jer tu pon nak berkira 

urghhh!!!

lepas shin dah siap wat road tax.. masa tu dah kul 1.30.. shin sampai kat Jabatan Pendaftaran nengok nengok dorang tgh rehat.. so tutup sekejap opis.. hampeh.. pastu malas nak gi memana terus shin beratur.. tepat kul 2 dorang bukak balik.. puas ati dapat  no 1.. sempat akak yak bagi nombor tu pasan yak shin amek nombor lagik sekali.. ngee.. giler ar.. kalo shin tunggu mau 2 jam tadi.. sib baek shin gamble pegi wat road tax..

tu pun x dpt amek IC arini.. kena tunggu sebulan.. adehhh.. lama lagik tu.. perot dah lapo.. rasa nak pengsan.. terus shin lik umah.. sampai umah lepas siap makan.. solat semua.. terbongkang tido.. sib baek xde sesapa kaco.. kalo tau.. time tu gak shin jadi hulk hogan!!! #grr

moral of the story : kalo mak suruh tu.. jgn nak ngada ngada nak derhaka.. haa kan x pasal pasal dpt daulat.. kannnnnn #nanges

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

bukankosong said...

okla tu shin

at least ada yg berjaya dilakukan

i'm shin... i'm inesen said...

bukankosong : tp banyak masa terbuang.. kalo x.. shin dah isik masa tu ngan golek golek.. santai santai kat umah #nanges

Amin A. R said...

saya cukup marah kalau tido saya terganggu....lebih2 lagi disebabkan bunyi miskol...haih!

Arisha Hoon said...

shin..semayang suboh tak hari yg tak bape best tu? hee..akak kalo mis semayag suboh atau lambat semayang suboh...mmg le ari tu jadi hari tak sedap..tp salah seniri lor..

i'm shin... i'm inesen said...

Amin A.R : sbb tu shin silent kn

i'm shin... i'm inesen said...

Arisha Hoon : hmmmm #geleng slow slow

F@iz said...

dugaan, sabo je la
mungkin ada hikmahnya :)

i'm shin... i'm inesen said...

F@iz : dugaan.. meresapi hidupku kini #sengih