Tuesday, July 15, 2014

cerita ari ke 17 puasa : biskut raya

jaman serba canggih ni.. dah kurang feel berlumba lumba nak wat biskut raya.. dulu masa kekecik memasing xmo kalah.. umah sapa paling banyak telap biskut raya huhu.. bangga weih kalo menang.. kalo gi raya tu semua biskut nak cuba.. 

untung masa tu akak lom kawen.. so dia la yak terkial kial wat biskut.. mak shin lak ke arah wat maruku ngan rempeyek.. biskut biskut ni mmg bukan keje dia la..

bila dah beso xde dah nak berlumba wat biskut.. kengkawan shin semua dah beso.. dah kawen.. dah x dok sini.. time raya pon jumpa sekejap jer.. itu pon time terserempak masa marhaban.. so xde la cite pasal umah ko ada baper telap kuih raya lagik dahhhh #nanges #kenangan

dah bebeso ni ada la cuba cuba wat biskut.. hurmm sgt leceh.. x suka.. penat.. makan nya tak jugak.. lagik stress kalo tangan dah terkena panas over.. mmg xde mood terus..

skrg ni orang dah berlumba lumba jual biskut raya kat online jer.. haaa bila rasa malas.. nak plak penat keje.. ni jer la alternative nyer.. beli jer.. biskut tunjuk tunjuk dah maen la.. skrg ni.. biskut klik klik.. hehehe klik klik kat tenet.. x yah rasa tester.. skrg ni org lebih berminat nengok rupa biskut bebanding rasa #takgitu

tahun ni shin xde jual biskut CNI.. hanya kengkawan pat keje yak tanya jer shin tolong belikan.. malas dah.. serik pon ada hehe.. dah la tu.. tiap tahun naek harga.. dorang kalo biksut memahal xmo beli.. nak murah tp sodapppp #iyolah

 biskut CNI tahun ni

shin ada tolong jualkan kek member shin encik Azim wat.. haaa mabeles.. kek cekelet dia mmg sedap.. shin tolong promote jer kat kengkawan.. kek kek ni biasa lah mahal skit.. tp kalo suka.. apa salah nyer beli kannn..

cekelet moist

kek asam manis

jap jer kan dah 17 hari puasa hurmmm

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

Sobri Yaacob said...

ya allah dah cerita 17 ramadhan dah..
eh rajinya shin buat kuih.. kalau saya tunjuk2 je.. tapi skrg dgn dlu beza..masa kcik2 suka lawan umah sapa byak kuih raya

i'm shin... i'm inesen said...

Sobri Yaacob : jap je kan 17 Ramadhan.. kuih wat sendiri kalo ada inti leh bubuh bebanyak hehe.. ouh kamu pon ada gak lawan umah sapa paling byk kuih raya ek hehe

Aisyah said...

Kalo dekat nak jugak order biskut cni yg shin jue..huhu..especially tart tu..

i'm shin... i'm inesen said...

Aisyah : hukkkk jauh la pulokkk kan

azieazah said...

Kak Azie pun memang beli kuih raya tunjuk jer lahhh...

:|: TinTa Kibod :|: said...

haduuu sgt mengancam cekelet kek tuuu....

Sylarius Yusof said...

Family saya jarang buat biskut raya, selalu kalau raya, kami buat muruku je. Hehe

i'm shin... i'm inesen said...

azieazah : takot luaran nampak sedap jer huhu

i'm shin... i'm inesen said...

:|: TinTa Kibod :|: hehe meleleh cekelet dia ek.. raya ni nak jumpa Fariz.. yeahh

i'm shin... i'm inesen said...

Sylarius Yusof : byk byk kuih raya.. shin mmg jarang usik kuih maruku