Sunday, January 25, 2009

acara hari minggu

tetiba dah ari ahad kan.. selalunya ramai org dok kuar.. tengok wayang ker.. berfoya foya.. shoping.. santai santai.. shin plak.. biasa ari minggu lepak kat umah... hik hik sedeyyy kan.. xde yg ajak kuar.. ni la nasib jadi gayboi tunggal hehehe

tp seronok gak dok umah.. x stress.. x main panas.. x hadap jalan jem.. x hadap orang ramai... leh layan anime.. main tenet.. la ni musim Australia Open.. layannnnnn~

minggu ni shin x belajo masak.. malas... lagipun bajet duit tinggal ciput.. hehehe brangan lak tu nak belajo masak yg western ajer.. hambikkk sekali beli bahan.. ngeluh mahal.. tp awal2 lagi shin dah plan.. ujung minggu shin nak pi besih-besihkan halaman kat umah bujang shin... dah la pi sana jarang skali uol.. agak semak sedikit ( banyak sebenonya ).. ngee..

lantas shin pi kedai hardware semalam untuk beli peralatan yg selalu orang gunakan utk besihkan halaman umah.. perghhh untuk gunting rumput jer RM 45.. adehh then pengaut sampah Rm12... Tempat letak sampah Rm 5.50.. sarung tangan subsidi.. heheheh then mcm cangkul.. parang.. other else shin rembat kat umah mak shin.. pinjam kejap sajokkk huhu


tu dia.. merasa korang dpt saksikan peralatan peralatan yg shin baru beli ni.. korang adoo?? hah bukan senang tau dpt tengok.. VIP sajok ocaay.. betuah kan korang.. ( Very Important Ponen )

yang penting yer.. sarung tangan mesti kalernya sedondon... terer x terer guna lain cite

pagi td shin bangun kul 7.30.. awal uol... gigih ni.. kalo bangun kul 10 alamatnya.. punah plan la jawabnya.. sebenonya tersedar sbb parent shin nak pi Pahang ari ni.. dengo bising bising.. tu pasal la bangun hehehehe pastu dok guling guling atas katil.. golek golek... kejap kejap bangun.. pastu baring semula.. hehehehe berlarutan sampai pukul 8 lebih.. hehehe terus bukan tv jap.. tengok Australia Open.. layan... puas gak dapat tengok satu game.. Jelena Jancovic kalah.. yessss suka sgt... ada harapan Serena akan jadi Juara kalo dia maintain superb..

lepas mandi mandi.. shin prepare apa yg patut.. perghhh xde sarapan.. camne nak ada tenaga ni!! aper la.. terus kuar umah... jarak antara umah parent ngan umah bujang shin x ler jauh.. 7 minit dah sampai.. singgah gerai jual sarapan.. huhuhu sib baik ado jual.. cuma fed up skit.. sbb karipap kentang dah abis.. aper la... len kali ari ahad bikin la karipap tu banyak banyak... kan dah tau ramai org akan beli sbb cuti ujung minggu.. tp shin x berani nak cakap kat kakak gerai tu.. beso tapak dia tangan jer muat muat muka shin yg bersaiz ' kiut' ni.. x pasal pasal kalo dia lempang ICU nanti...

lepas bekfes, tepat jam 9.32 minit pagi shin mulakan tugas petama ari ni... GUNTING RUMPUT.. huhuhu yeahh mrasa pakai gunting baru kan.. so mood tu lain macam.. semua benda nak gunting.. even dahan pokok hahaha kang ada jangka hayat gunting ni x sampai setahun dah padam.. actually shin ada gak upah orang mesin rumput.. tp tu la... kekadang rumput cpt panjang sgt.. pasal kebau x makan rumput.. kebau oh kebau naper x makan rumput.. sebab apa x makan rumput... perut kebau sakit, perut kebau sakit hahahaha tetiba nyanyi la lagu rumput oh rumput la... mrasa kannn... lagi plak.. upah mesin rumput jer dah Rm20 - Rm 25.. perghh takkan la sebulan nak 2 kali.. bengkok la.. better touch up touch skit.. sbb tu shin beli gunting rumput.. ratakan skit.. buang rumput jenis mak janda gatal nak mampus.. asal tumbuh jer.. mesti melekat kat suar.. haremmm tul... tp sbb tumbuh kat halaman umah shin... tukar nama rumput tu.. rumput gayboi gatal nak mampus hahahha... agak lama la dok menggunting.. lenguh gak mencangkung.. orang lelaki x baik mencangkung lelama.. nanti buasir haaa.. sib baik shin bukan posisi 'B' sepenuh masa.. hahaha kalo x.. lagi senang kena buasir kan kan kan... * hello.. i'm 'F' occay.... korang gelak plak... nak kena toron!?



ini la gambaran rumput mak janda.. atau nama barunya rumput gayboi gatal nak mampos.. asal benda alah ni ada.. perghh abis jahanam suar dia nak melekap.. even masuk washing machine pun xleh tanggal.. betapa kuatnya cengkaman rumput gayboi ni..


lepas dah puas ati.. agak2 rumput dah rata semua.. shin besihkan longkang plak... mula mula area longkang kecik.. kelililing umah.. pastu.. area longkang tepi jalan besar lak.. perghhh nak muntah sehh.. x suka main main longkang ni... sama gak tensen kalo ada kawan kawan yg mulut lazer tahap longkang hahaha x suka x suka.. * motip jiran sebelah shin dok perati??

pastu turn dok sapu daun daun kering yg berguguran di halaman yg tandus kekeringan dek kemarau yg panjang... cewahhhh cuaca skrg kan musim panas uol... so.. daun kering byk skali yer.. rumput2 pun x hijau sgt... jenuh la dok ngumpul daun daun tadi... * sambil tu shin dok jeling jeling jiran sebelah.. wahh xmo kalah.. dia pun dok ngemas halaman dia gak.. motip??

lepas semua dah habis.. turn kumpul sampah sampah. rumput rumput... daun daun td then ngan bangganya shin bikin pembakaran terbuka ari ni hehehe hambekkkk asap banyak skali uol.. melitupi umah sebelah.. mesti shin kena maki kan... x pasal pasal dpt makian percuma ari ni hehehehe.. ouh.. jiran belakang umah shin pun nak join.. diaorg anak beranak nak bakar sampah gak... sambil anak pompuan dia tengok tengok kat shin... erkk motip? ko hengat ko chantekkkkkk?? kalo ko chantek skalipun ado masa aku melancap aku ingat kat ko?? hahaha sampai mcm tu skali uol... maklumlah tengah penat kan.. rasa stress.. x suka kalo ada orang pandang pandang.. dalam ati ni rasa mcm dia tengah nyumpat or keji jer.. hehehe kannn mrasa meronyan ari ni... buruk sangka la kann.. mmg la salah.. tp ado aku kesahhh?

yg x sedapnya.. masa dok ngemas2 tu.. sampai 2 kali tukar sarung tangan.. pasal kena air longkang hahahah najisssssssss.. mencik.. padahal shin dah cukup berhati hati.. kena gigit semut kerengger jgn cakap ar.. tadi pun shin bentindak kejam.. marahkan kerengger.. shin amik sarang dia.. shin bakar.. hah.. ko geget aku kan..... wahh bedosa sgt kan... abis tu.. geram.. dah la sakit kena geget.. grrrrr grrrrrrrr pastu bacin lak tu air kencing dia...

dekat pukul 1.. siap semua.. shin dok tengok tengok api .. kalo melarat x pasal pasal kang.. umah terbako.. bila api dah kurang skit.. shin masuk umah mandi mandi... sental sental badan... rasa selesa sgt... terasa perut lapar... terus besiap.. kunci umah then cabut pi umah kakak shin.. dekat jer ngan umah bujang shin.. makan tgh ari... nyum nyum... makan pun x byk sbb penat.. selera kurang...

wahh lama kannn dok besihkan halaman umah.. patut la kalo mak shin dok bebel bebel penat kemas umah... xde orang tolong dia... shin masa tu wat muka seposen jer.. bila dah ada umah sendiri.. semua keje kena wat sendiri... rasa nak pengsan.. hahahaha.. rasakan ko! yang penting yer... cuaca ari ni dari pagi td.. sampai sla ni... sgt redup yer.. Alhamdulillah... x macam semalam... panas yg amats... rasa mcm nak bebogel seharian kan kan kan!

ok lah guys.. selamat berhujung minggu ek~

hmm kalo xde aral melintang ker.. aral terlentang ker.. start bulan dpn shin akan memelihara sorang tukang kebun baru.. hah mrasa korang dpt tengok gambar ekslusif tukan kebun shin.. syhh jgn bagitau sesapa k.. tp tugas dia... memilhara rumput.. jadikan mcm kota sesat.. kot2 nanti kalo ada 'acara luar' nanti orang x nampak kannn.. korang jangan stress plak nyot..


m(^o^)m


* i'm inesen



6 comments:

Anonymous said...

grrr grrrr..

Anonymous said...

sy nk org peliharaan kamo tuh!! nak simpan dlm bilik tido!! boleh ke?

bestke2 said...

rajinnya shin bersih kawasan rumah.. nanti bersih kawasan rumah saya lak boleh? :-)

Ri said...

wah.. dah kemas dah umah dia ye? bole lar kita dtg melawat nnt insyaAllah :)

AzAz said...

masa ni mmg ko slalu ckp ko gayboi yer... dh xdak dah perkataan keramat tu tahun 2010 Opss...

i'm shin... i'm inesen said...

nostalgia balik tengok komen lelama ni... sob sob~

azaz : hehehe...