Friday, January 30, 2009

Australia Open 2009 Part 2


hari ni shin sangat happy... teruja sgt.. seawal jam 11 pagi shin dah hadap tv.. dok tunggu perlawan Final Australia Open beregu wanita.. of course pemain pilihan shin Serena & Venus William dok bertanding... tp sedikit terkilan x dapat tengok sampai abis.. sbb dah time pegi solat Jumaat... balik dari solat game dah habis.. dan resultnya yeah.... Serena dan Venus menang.. Juara beregu wanita.. dok kalahkan Daniela Hantuchova & Ai Sugiyama... puas hati sangat... even Venus kalah untuk acara single.. kemenangan ni dapat mengubati kekecewaan dia dan peminat peminat dia..


mrasa la ko venus.. nasib baik menang... x dpt tittle single.. Juara beregu pun jadi ler kan!

then habis jer training tennis petang td... shin ngan kengkawan lain dok pegi kedai mamak .. selamba suh mamak tu tukar chanel EPSN sbb nak hadap Australia Open sambil ngeteh.. x nak miss perlawanan semi final antara Rafael Nadal dan Verdasco... perghhh sengit sangat.. dalam ramai ramai yg dok ngeteh.. meja kitaorg paling memekak huhuhuu lantak la kan.. x habis kat situ.. shin cecepat rempit balik umah.. sambung tengok kat umah plak.. berbaloi la.. selepas 5 set perlawanan akhirnya Rafael Nadal menang.... superbbb.... mara ke Final ahad nanti utk berjumpa Roger Federer... hahaha dah abis game.. baru shin pi mandi.. perghhh bacin sehh.. dah la bepeluh peluh petang td... dah kul 10 baru nak mandi.. hik hik Rafael Nadal punya pasal!



tu dia... yessssssssss... Nadal mara ke Final.. hope stamina Nadal selaku pemain no 1st dunia cukup untuk dia bergelar Juara Australia Open 2009.. kalah kan Federer.. lanyak dia cukup cukup ek.... do it for me~ huhhuhuu brangan!


dan esok pastinya perlawan Final single wanita... antara Serena William vs Dinara Safina.. shin harap Serena betul betul cukup energy... bersedia fizikal dan mental... u can do it gurl~

ye la tenaga dia sedikit sebanyak dah guna untuk acara beregu kan.. hope masa Final esok.. Serena tetap maintain superb.. shin sokong and awal awal akan hadap tv dok saksikan kehebatan Serena William.. pemburuan untuk tittle Grand Slam dia yg ke 10... harus di ingat.. Serena dah penah jadi juara Australia Open 3 kali.. 2003, 2005 dan 2007. Sapa tau.. utk 2009 dia bakal jadi juara sekali lagi.. woaaaaaa I LOVE THAT!! apapon kita sama sama saksikan petandingan Final esok~


i love Serena emotion... puas ati dapat kalahkan pihak lawan... lantak la masa orang candid pic ni.. nampak buruk ker.. apa ker.. yg penting... yesssssssss i can do it!!! lepaskan perasaan.. berbaloi ngan kerahan tenaga.. skills... shin x sabar nak tengok dia menang.. yess shes will!

apapon... siapa yg menang sapa yang kalah.. semangat kesukanan tu penting... ada aura nak melawan.. xmo kalah... ye la.. sapa suka kekalahan kan... even dalam hidup kita.. x suka perasaan tu.. aim matlamat kita untuk menang.. bermatian matian.. cuba dan cuba buat yang terbaik.. even kita tau lawan kita tu hebat.. kita tak mampu mencipta keajaiban tp kita mampu mengubah keputusan... kejutan... kerana bila ada usaha.. tentu ada harapan mencapai kemenangan... dari situ timbul perasaan kepuasan!

shin harap pelawanan esok akan ada kehebatan.. permainan yang bermutu.. sengit.. saling melawan.. bila peminat tengok puas ati.. even yg beli tiket.. atau yg kat rumah.. masing masing puas ati... yang penting.. dari hari pertama tournament.. shin menepati ramalan pemain pilihan shin untuk ke Final.. yeahhhh... x sabar nak tunggu esok.

sekian~

m(^o^)m
Nadal : sorry la geng... aku terer sangat ari ni.. x pasal pasal ko kalah
Verdasco : perghhh nak wat camne.. xde rejeki... sedey aku beb
Nadal : laaa.. jangan sedey sedey... meh sini aku cium ko..
Verdasco : isk jangan la wey kat sini.. nanti awek aku Ana Ivanovic tau kita ada scandal
Nadal : ek eleh.. takut betina la ko ni.. xper nanti kat bilik kita kiss puas puas nak?
Verdasco : ok jer... tp mcm xde mood la.. sbb ko kalah kan aku.. sedey :'(
Nadal : ler jangan ler camni beb.. ok ok.. apa kata mlm ni turn aku jadi bottom plak.. suka?
Verdasco : suka suka! janji ok! erkk kita dok pelok pelok ni.. stim la plak..
Nadal : tu la pasal... x sabar ni wei... jumpa mlm nanti ek..
Verdasco : ok... ingat.. ko jadi bottom tau Rafa!
Nadal : settttttttttttt!


* i'm inesen

2 comments:

.AzFaRuL. said...

dialog itu keji. :)

SAIFUL said...

i luv dat dialog :D