Wednesday, January 21, 2009

luahan hati budak inesen

korang penah x rasa diri korang ni menarik?? huh x penah? hauk sgt ker korang ni.. ops! budak inesen x baik mencarut kan... menarik di sini bukan bedasarkan rupa semata sama yer.. mungkin kita tidak bernasib baik dari segi rupa... tp menarik dari sudut lain.. contohnya.. senyuman, tingkah laku, gerak gaya, budi bahasa dan yg sewaktu dengannya.. cermin cermin la diri kita kann..

kekadang shin terpikir.. apa yg org len cari dalam diri seseorang tu untuk jadi pasangan dia.. apa yg dia nak sebenarnya.. apa kriteria sebenar yg dia nak bagi memenuhi keinginan.. kehendak dia dalam mencari pasangan hidup... apa lagi yg dia nak?!!! motip *sentap

bila kita ni betul betul menarik perhatian dia.. sure la dia berusaha utk menangi hati kita.. setiap masa ada jer plan dia bikin utk kita... kadang kadang sampai kita plan utk diri sendiri pun x bole.. apatah lagi utk kawan kawan kita.. sbb kalo bole bila ada masa free dia nak bersama ngan kita.. perghh hebat penangan daya tarikan diri kita..

tp bila kita jer yg banyak plan.. si dia plak mcm x bersungguh sungguh, setiap kali kita plan ada jer alasan dia.. bila sama sama plan.. last minit ada jer yg bikin tergendala.. seolah olah dia sengaja nak elak.. bila kita suruh dia cuba... tiba waktu dia bagi alasan terlupa. hah terlupaaaaaaaa?? very the &*(@$%... kenapa baru skrg... kenapa lepas dah suka kat dia mesti dia buat macam ni?? apa yang bikin kita dah x menarik perhatian dia??

kekadang bila shin tanya.. sama ada org tu memilih bedasarkan rupa, harta, status atau sebagainya.. memasing x mengaku.. rata rata memilih jawapan hipokrit.. x kisah semua tu.. asalkan baik dan boleh membahagiakan.. kannnnnnn pirahhhhhhh! semuanya penipu.. even orang tu hauk tahap jamban tak siap.. muka berkawah.. attitude tahap longkang sekalipun tau nak taste yg lawa lawa saje.. nak yg ada kete saje... nak yg berstatus saja... nak yg tu nak yg ni.. ni kan plak.. org org yg ada rupa skit... ada kete.. ada pangkat.. mula lah demand.. nak yg up skit.. nak yg sama level.. atau lebih lagik...

habis tu... yg ko terhegeh hegeh sms.. rindu rinduan.. sayang segala tu haper... setiap kali msg bagitau x sabar nak jumpa... rasa sunyi bila x bersama... perghhh mcm bagus ayat... haprak sgt... kalo awal awal jadi gayboi dulu bole la cair.. tp la ni.. ado?? piiiirahhhhhh nan ado.. nyampah nak baca sms mcm tu.. buat donno jer... sakit ati pun ada.. mcm hadap sgt semua tu..

well, shin tau.. shin bukan la terbaik.. i'm not perfect man.. and i'm not trying so hard to be perfect.. bila dah suka, i'll treat him bebaik, shin pakai elok elok bila keluar bersama, shin jadi diri sendiri.. shin inesen.. shin mmg x akan buat benda yg memalukan dia.. then bila dia datang rumah semuanya akan shin bikin yg termampu dan terbaik.. tapi.. naper bila sampai waktunya, tetiba dia pilih orang lain sebagai pasangan hidup dia?? apa kah shin ni x cukup menarik? apakah shin x cukup baik? apakah shin ni x cukup inesen? apakah shin ni kurang segala galanya??

perghh.. shin yang selalu mengalah, shin selalu cedera hati, shin selalu yg jadi looser, shin selalu yg sedey sorang sorang... shin yg selalu ketinggalan.. shin yg selalu jadi bahan, shin yg selalu x dapat apa apa... mesti apa apa.. shin yg kena...

apapon.. sedey memang sedey.. tp buat apa lama lama... try bz kan diri.. try menerima keadaan seadanya... try memaafkan.. try tak berdendam.. try berkawan.. try jadikan keadaan mcm sediakala... tp sorry la.. no more 2nd chance..

shin xde apa yg membanggakan.. shin xde kete.. shin xde harta, shin xde kerjaya, shin xde yg mampu menarik perhatian.. tp shin ada ada hati dan perasaan.. shin ada keinginan utk bahagia dan membahagiakan.. kalo awal awal rasa shin x menepati cita rasa.. jangan la sekali kali mulakan perhubungan.. x perlu berpura pura.. bercerita pasal kekecewaan kisah silam utk pancing simpati dan hati shin.. kalo hanya sementara sajok sebelum jumpa orang yg betul betul memenuhi kriteria.. back off.. and get lost...

2009.. shin dah awal2 habaq kat diri sendiri.. control perasaan.. jgn cepat hanyut kalo ada org ajak feeling feeling.. motivasi diri sendiri... biasa lah.. kalo hati ni cedera parah sekalipun.. orang len x leh tolong.. kalo setakat kata bagi perangsang.. ado pulih?? nan ado kan.. lain perangsang nafsu.. bole la buat bahan sangap... tuan punya badan ni juga kena pulihkan sendiri.. hah.. pastu jgn gatai gatai merenyam... xde lagi dah melayan sms, ko nak rindu ker.. ko nak syg ker.. ko nak ajak becinta.. ko nak pergi jauh jauh.. buat la apa yg ko nak... i'll not cair mair.. lantak la... skrg ni nak sgt jumpa.. meh dtg umah... xde nye sms sms tahap memukau tu.. bole blah! sorry dear.. try kat orang lain... kalo ada org lazer.. ONS ja kah? Xmo berkapel? wahhh sedap bunyiknya kan.. pasalll la.. aku punya k***k... apa ngko kesah? nak ONS ka.. nak 2NS ka... 3NS skalipun.. yg sedap aku.. ngko apa dapat? hah kann... kapel sgt.. ntah2 ngan kapel ko skali aku ONS kan... ops sapa tu uol... hahahaha.. adalahhhhhhh... masa skrg bole la dia ckp kan... nak lazer lazer orang.. cuba satu hari nanti turn dia plak.. hah hambik... masa tu baru tau langit tu tinggi ker rendah..

wahh panjang beno entri ni.. kang muntah hijau plak korang baca.. renung renunglah kengkawan.. kalo korang rasa diri korang menarik sgt... alhamdulillah.. jgn sebab itu korang nak riak.. korang nak kenakan orang lain... sbb benda ni x lama... bagi yg x menarik plak.. terima la seadanya kita ni mmg x menarik.. so.. jgn plak korang meroyan.. try terima kenyataan walau payah.. jangan terlalu mencuba kalo x mampo.. try jadi menarik ikut kemampuan.. kalo x boleh juga.. ada aku kesahhhhhhhhhh? life shin sendiri kelam kabut... hahahha..

tp sapa tau kan.. satu hari nanti... jumpa gak yg betul betul serius nak diri shin ni.. masa tu lah.. shin akan berubah hati.. sama sama cuba cari bahagia kann.. brangan sgt.. dan mungkin masa ni ada orang tu tgh happy ngan bf dia.. xper lak.. nanti kalo dah break jangan lupa datang kat shin.. leh shin dok rakam cerita sedih dan segala esak tanggis.. hah hambik.. turn ko plak.. tunggu je la kan... bahagia x datang begolek.. jantan x datang begelek.. motip korang x berusaha nak carik.. korang ingat korang chantekkkkkkk?

chantekk kah korang?



sekian uols.... salam


* i'm inesen

5 comments:

CapTaiN HooKeD said...

Mak rasa mak Cantik uols sabit mak bubuh gambar masakan dlm blog

budak_shinchan said...

kannnn... uol mmg chantekkk sejak azali... motip mim alif lam sim.. bz kah?

Anonymous said...

sukar kan untuk dapatkan cinta yang sejati dalam dunia nie..
bile kite dah sayang ada yang terpakse sayang...

tuh la yang ku alami sebelom nie...

AzAz said...

yg ni plak, rasanya kita kena ada persamaan... x kiralah dr bentuk apa, minat ker, sukan ker, baru leh ngam

ttg plan tu, kekadang dia xmo ikut 2 bkn apa, dia rimas occay... tapi takut kehilangan klu dinyatakan... tu byk cekadaknya (alasan)

psl jodoh tu, dh mmg gay smua ca g2 occay... panasnya sebentar jer... xkan ada smpi ke ptg, skrg musti dh biasa kan... lg pun byk jantanz kt luar sana mana prnh cukup 1... x kiralah gay ke x... smua musti nak 2-3...

sy dulu prnh gak jadi cam ni, bf bg kata dua, nak 3some ke nak putus, well sy nekad nak putus jer... nak wat camner kan....x sanggup dimadukan Opss...

psl azam tuh, rasanya tahun ni pun sama jer, OH ye x ye, shin dh berpunya jugak akhirnya ye...

hati yg teluka... kann... kann... sapa yg leh tulung... citer porn gak Opss...

dh ada bf nnti jgn lak lupa update blog.... errr novel ni Opss

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : aishhh.. hope mulut tu masin la ek.. ngee~