Tuesday, January 20, 2009

benda alah yang budak inesen tak bikin

yeah.. i'm inesen... even x semua yang percaya kalo shin bilang shin ni inesen.. well nak wat camne kann.. yg penting.. sifat inesen shin tu sejak azali lagi.. mana bole nak belakon jadi inesen.. isk isk semula jadi maa... so korang jangan la stress plak hehehe

biasanya budak inesen mcm shin ni x kan bikin benda benda yang bole melanggar tata tusila sebagai makhluk inesen kat muka bumi ni..

erk.. shin x kentut merata rata tempat.. sama ada di tempat awam atau di tempat tempat yg bole di dengari oleh org lain.. biasa nya shin akan kentut senyap senyap.. tu pun time orang dah xde... yg paling inesen adalah.. shin elak cium bau kentut sendiri.. apatah lagi kentut orang lain hik hik.. yekkkkkkkk~

budak inesen mcm shin ni.. x akan sekali kali korek lobang idung sesuka ati jer.. perghh tempat awam?? oh tidakkkk! even dalam toilet awam pun shin cukup berhati hati... mana la tau.. tetiba ada orang curi rakam.. ye la.. dioarg asalnya nak skodeng.. tp terskodeng skali masa tgh korek lobang idung.. isk isk.. haru.. ada satu insiden masa shin ngan kawan shin (ichigo) dok driving pi bandar JB.. kenderaaan kami stop kejap sbb traffic ligth dok merah.. pastu ichigo pi teriak.. kete kat sebelah pemandu dia dok sedap korek idung.. ngan penuh perasaan lagik.. lama occay.. dia x pasan kitaorg dok perati jer.. masa lampu dah hijau...kitaorg lambai sambil pandang kat driver kete tadi tu... dia pasan.. pastu kitaorg bikin aksi korek idung kat dia....... kejar kete dia sambil korek idung.. pastu driver tu segan.. dia pecut lelaju.. kita org gelak gelak dalam kete heheheh... tp shin dok bz drive masa tu.. so shin x bikin aksi korek idung tu la.. ichigo ngan adik dia jer... shin kan inesen.. shin takkan bikin benda benda yg memalukan diri sendiri @ org lain... kannnn!

erk... shin kalo bole elak lama lama dok dalam toilet awam... hehehe.. bukan apa.. shin xmo tetiba ada orang len dok tunggu kat luar.. mula mula senyap.. then agaknya sbb lama sangat depa mula besuara dok ckp awat lama sgt.. bera* batu ker haper hik hik... pastu nanti bila kuar jer.. orang tu dok pandang pandang.. lagi haru kalo yg tunggu tu hensem yg amat.. isk.. kurang daya tahan inesen shin nanti.. mana nak sorok dalam sinki jer.. lagi pun x elok dok lama lama dalam toilet.. then.. paling paling ponting.. shin akan bukak air.. atau flush byk kali.. yer la.. tak mo la ada bunyi mcm batu jatuh dalam air.. cempelunnnnnnng!

seperkara lagi.. shin pun cukup cukup elak dok sangap beso beso kalo kat tempat orang ramai.. sangap kecik kecik udah ler.. paling penting.. time sangap tu dok tutup mulut.. as a muslim mmg kita di sarankan tutup mulut time sangap kan.. ni tak.. kekadang pasan gak.. mamat tu ensem bukan main.. tp spoiled bila dia sangap sebeso yg boleh... bughooooooookk terus muka.. isk isk.. terus x minat tengok dia ( dalam masa 5 minit ja.. pastu minat balik ) hehehe

budak inesen akan elakkan diri dari benda benda yg bole membikin orang ramai tetumpu kat dia.. not attention seeker la senang ckp.. bersederhana.. bukan pendiam sgt.. dan bukan peramah x tentu tempat.. bukan birah dan bukan spesis gedik hehehe.. apa dapat kalo dok birah birah.. nanti org len meluat lagi ada lah.... baik dok dendiam..

budak inesen mcm shin.. x stylo.. mungkin ada budak budak inesen lain yg stylo.. tp shin tak.. kalo bole.. kalo kuar umah tu.. simple simple jer.. selamat... xde ler org len dok pandang sajok.. dah mcm apa plak.. bebaik nak berstylo jadi mcm badut... xmo ler.. man man sudah la...

korang lak camne??

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

4 comments:

arezeo said...

I nak tanya.. Apa perasaan budak inesen sekiranya ditarik oleh Mak Ayam untuk sama2 show di atas pentas?

budak_shinchan said...

erkk... sukar digambarkan yer.. apapon.. sampai ati mak hayam buli shin..

AzAz said...

byk masa... saja nak baca blog shin dr mula noo... entry ni bestlah... sy xprnh gi berak kt memana pun selain dr umah sendiri... malulah klu ada bau...

baca blog ni mcm baca buku novel.... boleyy...

i'm shin... i'm inesen said...

azaz : thankz baca ek.. ngee.. terharu...