Monday, February 8, 2010

acara hari minggu


hye kengkawan... apa macam cuti hari minggu korang.. happening ker?? suram lagi muram durjana ker?? hmm pandai pandai la korang gunakan masa cuti hari minggu korang ngan bijaksana.. supaya korang x rasa nyosal ngee~

ada jenis manusia yg baru masuk hari pertama kerja dah pikir lambatnya nak sampai ker hari Jumaat.. x sabar nak cuti.. ngee.. padahal baru ari senin huhu.. sapa la tu kan..

so lakukan la aktiviti berfaedah untuk korang sepanjang masa cuti.. hal hal yg menyeronokkan lagi memuaskan zahir dan batin... ngerti!!

sabtu aritu shin keje overtime.. huhuhu.. x pernah pernah.. tetiba overtime.. ada gak bebudak yg heran nampak shin aritu.. buat muka seposen jer la.. shin nak kena keje lebih skit.. nak cari duit utk cover bayar broadband huhu.. padan muka kan... x pasal pasal.. tp since ada broadband ni.. happy.. kat tempat kerja leh online.. kat umah bujang leh online.. kat mana mana shin pi leh online even x semua tempat la..

hari ahadnya plak.. shin just melepek kat umah jer.. cuci baju... baring baring.. buat aktiviti menarik sorang sorang ( sampai kena mandi wajib ) hehehe.. pi maen tennis.. berangan.. makan buah semangka... sebijik beso tu abiskan sorang.. ngee.. sunyi gak kekadang... hmm apa nak buat..

cuaca sangat panas la dekat 2 minggu ni.. shin rasa gersang jer... rasa kering kontang.. nak baring baring x selesa.. nak telentang pun x selesa.. siang ker.. malam ker.. sama jer.. bahang.. panas... adehhh... apesal lak ek.. bila la hujan nak turun...

ouh...korang nak tau... shin ada tanam pokok buah mini tomato ngan buah susu ( passion fruit/markisa ) hmm ada tanam kat umah parent.. tp bukan shin yg betul2 tanam la... shin just bagi benih.. sediakan tanah.. then mak shin yg tanamkan huhu... la ni pokok pokok tu dah berbuah...

tp cuaca panas sangat.. asyik nak kena siram jer.. epa mcm shin gak... layu kegersangan.. memerlukan banyak air... huhu.. hmm meh shin tepek gambonyer ek..


daun layu.. yak ni belum masak lagik..


haa... yak ni baru nak masak skit skit..


yak ni dah masak betul.. nyum nyum..

buah mini tomato ni.. shin suka makan macam tu jer.. sebab ia kecik macam buah anggur.. so.. xde hal la.. rasa dia sedap.. lagi fresh.. petik terus makan..


haa.. yak ni pokok passion fruit/markisa

hmm kalo korang teringin nak makan buah ni semua.. meh la datang umah ek.. jangan malu malu.. buat jer mcm umah orang lain.. ngee..

sekian la ek.. jumpa lagik

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

Frodo Baggins said...

wohaaaaaa!!
terbaixx dari ladang!!!

Az said...

psg ler air cond, air cond jaman skrg dh x mahal dah, letrik pun jimat, sure x rasa panas lagik

lanz_evo7 said...

shin..
huuu,mandi wajib?? shin cuci baju ker cuti baju..salah taip eh..ahak3
anyways nk 2 3 biji buah tomato tu..

sYukCurZ said...

ahaha.. entry gersang kew ni. ahahaa..

i'm shin... i'm inesen said...

frodo : lebih enak di makan begitu saja... ngee~ nak ker?? meh shin suap..

azaz : ekon ada kat umah ni.. tp mmg shin x suka pakai... lagi pulak.. nanti bil tinggi.. shin kena bebel lak..

lanz : hik hik.. cuci baju laaaaa... helo bebual jer ek ckp nak men tennis.. citt pooodah!

syuk : gersang lagi tandus

lanz_evo7 said...

sori shin..
tido sedap,bdn sakit lg pun coz maen bmton mlm tu.ahak3..
xde pencabar la shin..

i'm shin... i'm inesen said...

perghh smlm lawan best.. hahahah.. sakit montot ngan otot otot ni ha.. sengal semacam ker.. puas main..

AkU said...

erk~~
tomatoes..hmm..