Monday, February 15, 2010

jalan jalan cari ???


p/s : baru balik beraya... agak penat.. tp gigih nak update blog ngee~

hari sabtu lepas.. seperti yang di plan... shin dok gigih pepagi dok naik bas ke Melaka.. tiket awal awal lagi shin dah beli... kirim kat kawan.. takut kehababisan.. ngee~

dah lama shin dok plan nak pi Melaka ngan Mohd Shamsul Bahari.. suppose masa new year 2010 kami pegi.. tp x jadi.. lantas pi Kelantan.. la ni tercapai gak hajat di hati.. cewaaah.. tp Mohd Shamsul x dapat join.. di balik kampong... adehhh.. terbalik bokong dah.. shin ke KL.. dia plak ke Kulai.. shin ajak pakcik.. dia pun x dapat join.. last last pi jer bedua ngan encik Shah..

shin betolak dari Kluang... encik Shah lak betolak dari Shah Alam.. kami berjumpa kat Melaka Central.. tengah dok nunggu encik Shah sampai... shin sempat la betenet kat mcD.. tetiba ada sorang mamat ni tego..

'' ni shin ker... blogger shin inesen tu?? ''

hahahahah... ada plak yg kenal muka selebet ni... isk isk.. dok ramai ramai kat situ.. tetiba ada yg menego.. panic gak... then baru shin ingat.. dia ni blogger gak.. nanti la shin tepek link dia huhu... la ni x sempat... malas nak carik...

then kami borak skejap.. dia pun gamble jer dari KL turun Melaka.. sorang sorang lak tu.. isk isk.. lepas encik Shah sampai.. kitaorg berpisah...

shin rasa kurang seronok nak bergambar.. hmm malu kot nak pose pose depan encik Shah.. kalo ada Mohd Shamsul Bahari... mau ber snap sakan hehehe... encik Shah pun jenis bukan suka begambo.. so.. kali ni shin ber snap ala kadar jer...



shin suka pemandangan kat sini.. santekkk



bangunan merah merah... i like... cuma malas nak ke Kota A Farmosa... then kalo cuaca panas lagik la malas.. hehehe.. umat manusia plak ramai...



kami makan tengah ari kat area kincir angin ni.. hehehe.. ada insiden memalukan ler... lepas makan kami terus blah jer.. lupa nak bayar... then dah lama baru teringat.. petang tu gak kami pi kedai tu semula dok bayar heheheeh... x elok tak bayar bab makanan ni.. nanti jadi darah daging..


shin suka gambo yg shin snap ni...



dua panorama berbeza... i like...




masa ni dekat kul 2 pagi... still ader naga dok buat show huhu

kami overnite kat Melaka.. then tumpang encik Shah balik KL untuk ke rumah pakcik.. hmm masa ni mood x berapa ok.. handphone sailormoon shin rosak... geram geram..


sempat singgah pavilion semata mata snap gambo

then encik Shin kat stesen Kelana Jaya.. pakcik ngan kawan dia, pakcik beN dok tunggu shin.. kami balik umah pakcik sat untuk letak barang... then pakcik dok habaq kat shin.. malam tu kami akan tido kat umah beN... hmm ikot jer la..

shin teruja tengok dapur kat umah pakcik... cantik dan kemas... mesti pakcik edi suka nanti bila dia balik dari Australia... huhuhu.. nampak lain sgt... leh la shin belaja masak ngan pakcik edi lepas ni hehehe..

then pakcik beN bawa kami ke Bukit Indah.. hmm wahh sangat menarik... dari umah pakcik beN... shin leh nampak pemandangan sekitar KL... ngee~


view time siang - gambar dari camera pakcik


view time malam - sama gak gambar dari camera pakcik



then malam tu shin snap gambo org main bunga api.. cantekkk


pakcik beN minat kumpul gitar ngee~


pakcik dok layan dengar pakcik beN main music dari apa nama ntah benda yg dia tiup tu... pakcik beN ni.. slain suka kumpul gitar.. umah dia penuh ngan konsep entik Australia. pakcik beN pun pandai melukis.. siap ada bilik utk melukis lagik... bila duduk ngan diaorg ni.. leh dengar.. ada jer benda yg diborakkan dua pakcik ni... hehehe...

sib baek shin x de masalah nak tido kat umah pakcik beN.. mungkin ngantok sangat.. tak ingat apa.. terus pitam.. kalo tak penat.. sure mata tekebil kebil x leh tido.. x biasa.. huhuhu

then arini.. shin ikot pakcik pergi umah pakcik Fook Seng.. orang umah dia pi Penang.. ngee.. pakcik Fook Seng ada masak masak skit untuk kitaorg beraya kat umah dia... pakcik beN cuma antar kitaorg jer.. dia x join pasal family dia ajak berkumpul plak tengah ari tadi.. aishhh...

shin jumpa pakcik Fook Seng dah beberapa kali.. tp ni 1st shin pi umah dia.. hmm teruja.. bila masuk umah dia jer... penuh barangan lama... ada dari China, Vietnam dan lain lain lagi... huhuhu dan pakcik Fook Seng rajin nak bercerita... biasa tengok dia ni muka agak serius.. takut gak skit :P


ikan emas ni.. pakcik Fook Seng simpan dah lebih 20 tahun tauu


lampu lili dari Vietnam... dan bidai dari China


koleksi gambar yg pakcik Fook Seng Snap masa kat Beijing


its makan time... nyum nyum


manisan yang kurang manis heheheh..

then shin lelepak kat umah pakcik Fook Seng lama gak.. ada dekat 2-3 jam.. sempat la tengok pakcik ngan pakcik Fook Seng dok terlelap.. huhuhu... then kul 5 lebih pakcik Fook Seng Hantar kami balik Kelana Jaya...

la ni shin dok penat.. dok rehat2.. baru lepas makan pizza hehehe... hmm esok shin dah nak balik Kulai... kena bangun pepagi.. bas balik jam 9 pagi... hmm leh jumpa Mohd Shamsul Bahari yg kat kampong sekarang.. ngee...

shin nak ucap mekaseh kat encik Shah sebab bawak shin jenjalan pi Melaka.. len kali kita jenjalan lagi ek.. mekaseh kat pakcik ngan pakcik beN sebab bagi shin tumpang tido hehehe... mekaseh kat pakcik Fook Seng sebab masakkan untuk kitaorg ek.. sangat sedap... len kali leh masak lagi ek huhu... cuma kali ni x dpt jumpa pakcik mike.. mana ntah dia menyepikan diri..

ok lah.. sekian dulu ek.. jumpa lagi..


yeahh dapat ang pau... pakcik Fook Seng bagi.. ngee~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

11 comments:

pakcik said...

oh my prada. you took all those pics without me knowing? huhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : yup... tp semua shin amik x focus.. utk jaga privacy pakcik ngan kengkawan pakcik.. leh la shin tepek kat blog... hope u dont mind ek..

hans said...

1st time gi melaka ke shin?
banyak tul gambar ko

Mie said...

Salam SHIN....x sangka kita leh jumpa kt Melaka Sentral kan hahaha tgklah bertapa tajam nyer pemerhatian org wakakaka

i'm shin... i'm inesen said...

hans : ngee.... x ar.. x ingat tahun bila last pi ek... cantik ar melaka.. suka suka.. tp shin lebih suka kelantan ngan pulau redang.. huhu

mie : tu ar.. kalo shin.. memang x perasan org.. memula mie tego cam takut gak.. org ni nak pukau shin ker hehehe... rupanya mie.. huuh

hans said...

owh,aku 3 tahun dkt melaka
tempat2 dalam gambar tu wat aku bosan
hahaha
pulau redang aku xgi lagi
bila tahun nak pergi pun tak tahu la

i'm shin... i'm inesen said...

hans : ek... melaka panas... ni gara gara penduduk nya.. menteri nya byk buat onar kot.. huhuhu

ezam said...

cantekkk lah mcm kt tmpt omputeh..nak g gaklah tapi tunggu musim redup...

skrg ni panas tak hengattttttt

||| PöJìé PööH ||| said...

amboiii bjalan sakan noh!!
best dpt angpow merah2..
Pojie dpt starwberry merah2, ok gak la kann!!
btw mmg panggil nama kawan tuh dgn nama penuh dia ker??

Terry said...

wah. :(
kenape tetibe hanpone kesayangan shin tu buat pasal ? haisshhh..

eh. cantik lar pic2 shin tangkap tu,
takmo buat side income jadi photographer ke? :)

hmmmm.. Melaka seems to be the most beautiful state in Malaysia in my opinion, based on your pics. rugi x dpt join. *geram*

wah. angpau! berapa ringgit shin dpt? :D

P/S : bukan nak pakai baju merah ke bila nak tangkap pic2 tu? ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

ezam : tunggu la musim bunga hhuhu berangan jap

pojie : yer sy naper.. berkenan ker?

terry : tu ar.. tensen.. jom kita snap snap gambo lagi lepas ni