Tuesday, February 2, 2010

bikin panassssssssss~

semalam cuaca kat area shin ni rasa panas betul la.. adehhh.. stress... sampai ke malam.. sblm tido sempat shin mandi lagi sekali.. shin risau skit cuaca pepanas ni.. pasal shin mudah kena ulser.. adehh kalo dah kena ulser.. susah la skit nak kiss kiss hahahahah ( gelak jahat )

menambah lagi stress malam td.. bila kawan shin Mohd Shamsul Bahari dok paste satu blog sapa ntah ( dia just nak show tuan tanah empunya blog tu taste sgt.. for him la.. not for me ) ngee... shin ignore jer pasal rupa tuan tanah blog tu.. tp shin terkesima ngan entri dia pasal si aduka taruna tu..

memang cukup hangin jer shin baca.. dia ni dah kenapa agaknya.. kalo xmo insaf juga.. hopefully.. sebelum dia mati.. nak jugak tengok kot kot dapat pembalasan kat dunia ni.. so orang lain pon xde nak ikut jejak langkah dia ni..


nginserrrrrrrrrrrrrr!

dalam blog mamat tu.. Aduka Taruna pernah menghina Ulama’-Ulama’ Mahzab dan juga Isteri Rasulullah saw, Aisyah. Dalam tulisannya yang bertajuk “Wahabi Perlis”, mamat tu menulis;

“Pada gua, mazhab2 ni semua bangang nak mampos. Aku mazhab Shafie, ekau mazhab Hambali, dio mazhab Hadari. Kalau mak gua Shafie, gua kena Shafie. Kalau geografi gua Shafie, gua kena Shafie gak (Elin sorang jer Shafie Apdal). Kan ke ketetapan yang baling bongok dalam dunia.”

dan,

“Samo gak isu perang Muawwiyah-Aishah dgn Ali. Pada gua Aishah dan Muawwiyah manusia stupid dalam tajuk itu. Lu nak hukum gua kapir pun gua no hal punya. Memang 2-2 salah, tapi paling berat kat mangkuk 2 ekor tuh. Apa ingat Aishah isteri Nabi dia maksum. “


dalam tulisan bertajuk, 'Sembang Mazhab' dia menulis,

“Takda maknanya, mak gua Shafie, gua kena Shafie sampai mampos. Sambung ke anak cucu. Ada bahan mentah yang suruh lu terikat dengan keturunan dan terikat dengan tafsiran 3rd party? Pada gua, ada banyak tafsiran Shafie yang mengarot, sebagaimana banyak lagi tafsiran mengarot dari mazhab lain. Kerana apa? Kerana kuasa mentafsir bahan mentah, Allah tak beri kepada hanya 4 ekor mazhab ni secara mutlak. Refresh beb… refresh sket.”

dan, lagi,

“Muawiyah + Aishah plak.

Lagi 2 ekor mangkuk. 2 ekor mangkuk bukan pada ahli syurganya atau pertalian darah Nabi, tapi kepada tajuk. Isteri Nabi Nuh jatuh hukum bangang, tetap jatuh hukum bangang. Anak Nabi Nuh jatuh hukum bangsat, tetap jatuh hukum bangsat. Anak Nabi Adam jatuh hukum sohai, tetap tiada kompromi. Sohai sebab bunuh saudara sendiri.

Anak Nabi Muhammad SAW kalau mencuri, potong tangan dia. Seandainya dia bertaubat selepas itu, atau redha Allah lebih tinggi dari perbuatannya mencuri, dia tetap Allah masukkan dalam syurga.

Aishah penyebab kematian ratus ribu nyawa dan darah muslim, dia tetap jatuh hukum bangang nak mampos. Dalam tajuk itu.

“Jumhur ulama menetapkan keduanya tidak salah. Tapi Ali menghampiri kebenaran.”

What the f**k? Berapa ramai mampos sebab kerja bodoh dikatakan tiada yang salah? Hanya kerana status elite Aishah? Hanya kerana dia kerabat diraja atau hanya kerana dia keturunan Syed? Islam itu Allah punya atau ulama punya? Niamakahai.”

panas tak korang baca??? shin rasa mak bapak dan segala moyang si Aduka Taruna ni memang tak penah ajar si Aduka Taruna ni beradap sopan.. kalo dia leh ckp orang lain banggang.. Isteri Nabi s.a.w banggang... dsb, so.. Aduka Taruna ngan segala keturunan dia pun banggang.. sebab x mampu nak ajar dia ni supaya jadi orang yg reti berbudi bahasa... memang jenis keluarga mangkuk.. jenis orang berotak tp tak sihat akalnya.. silap silap.. leh sembelih sembelih orang lain kalo tetiba time meroyan dia datang.. perghh bahaya..

so Aduka Taruna pun xleh nak marah orang lain kalo ada yg dok banggangkan seluruh keturunan dia ek.. keturunan dia ni lagi la ntah dari mana asalnya pun tak tau... apa agamanya pun tak tau... sebelum ni orang x kenal pun dia sapa..

yeah.. shin 'terperasan' pasal mamat aduka taruna ni lepas insiden dia dihadapkan ke Mahkamah Sesyen kelmarin atas dakwaan menghina bekas Sultan Johor, arwah Sultan Iskandar Sultan Ismail. sblm ni.. mmg x kenai... perlu ker kan nak kenai..

masa entri yak lepas lagi shin dah nulis.. kalo betul mamat ni nak kondem or hina orang lain.. hina la time orang tu masih hidup.. jgn time dah meninggal dunia baru nak kecoh-kecoh.. tarak guna daaa.. pastu nak guna bahasa kesat kesat aper hal?? bagus sangat ke dia tu...

arghh geram la.. shin stress ni..!!

hope dia ni dapat la petunjuk yg sewajarnya.. sama mcm orang lain dok harapkan hidayah.. tp dia ni bagi shin.. dah rosak otak dia.. kalo dia happy dia apa yg dia tulis.. shin pasti.. jiwa dia x bahagia.. semakin hari semakin gelap hati dia.. makin dia nak tulis benda benda yg bole memuaskan hati dia dengan mencari kesalahan dalam agama, orang lain dan keadaan sekeliling.. dia tak akan puas.. dan dia memang tak siuman!

sekian la.. i'm stress!


ni la mamat Aduka Taruna tu.. bikin panasssss tengok muka dia!

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

tengku_fir21 said...

ouwwhh
tk terkata apa-apa

bOyFeiZ said...

SHIN..cuaca dah lah panas.. kang bertambah panas nanti..ulser satu badan..habis xleh kiss satu badan..hak3.. larik...!!

p/s: semalam d KEYEL pun panas juga..

i'm shin... i'm inesen said...

fir : kes terkedu la ni ek.. atau terana tengok si aduka xde taruna tu?

boy : tu ar pasal.. risau... i need CPR right now!

Qarl said...

tu lah kalo dh terlalu terbuka sgt kan

Terry said...

ouh, kerana mulotz , badan binasa...
kerana tangan menaip2, badan masuk penjara.. ngee~

eurghh.. Muslim liberal or terlebih belajar nih la yng membawak masalah..
buat pandai.. bak kata pepatah..
sepandai-pandai tupai melompat, jatuh tanah mati jua.. huhuhu

and satu lagi, cara dia ckp tu memang koang ajo kan? eee~! menyampah okayys.. tehehe

i'm shin... i'm inesen said...

guys : shin rasa.. mamat lahabau ni jenis banyak membaca.. tp x berguru.. kalo dia beguru pun jenis guru ajaran sesat... sebab tu dia becakap ikot logik akal kepala hotak dia semata mata..

perlunya perselisihan pendapat ulama ulama dalam agama ni.. adalah untuk kita bertukar fikiran bila ada masalah.. tp ada hujah yg sahih.. berpandukan Al-Qur'an dan Hadis.. itu pentinya mazhab.. kita ikut mana yg kita rasa sesuai.. walaupun ada banyak mazhab.. tp tujuannya hanya satu.. untuk mecari keredhaan Allah yg satu.. pada jalan yg benar.. kannn!

so perluker dia nak ckp ada sesetengah pendapat mazhab tu mengarut??

kalo dia cakap lelebih pun x guna.. Ilmu agama dia tu tingga mana?? cukup ker solat 5 waktu sehari semalam..??

eiii geram betul la ngan lahabau ni!

p/s : abaikan kata kata kesat shin.. tidak patut di contohi ngee~

Az said...

harap dia belajar agama kt penjara nnti