Wednesday, February 3, 2010

hari ini punya cerita

meriah sungguh masa tu.. nampak member punya kaler warna warni.. siap ada gambo gambo lagik.. kita nyer jenis kusam jer.. bekas lain kaler.. tutup lain kaler... asal boleh tutup.. mak cakap.. jangan memilih.. guna jer apa yg ada.. huhuhu.. sebelum masuk kelas.. semuanya kena letak kat luar.. dah sediakan satu bangku panjang... ngee~

bunyik nyer lonceng.. semuanya dok berlari kuar.. sapa pakai botol air yg siap ada straw dia tu memang glamer laa... dah lama suh mak carikan kat pasar malam... tp mak cakap.. xde duit.. pakai jer apa yg ada... adehhhhh... xper la.. hmm masa tu mana ada botol oren plastik atau botol air mineral.. semuanya jenis botol kaca.. hehehe ada satu oren yg glamer time raya... namanya 'oren bodoh' ngee... tahun 80an glamer ler oren tu sblm munculnya F&N, Coke, Pepsi... dulu Mirinda, Fanta ada lah...

lepas abis rehat.. semua bebudak beratur tepi longkang.. haaa.. kuarkan berus gigi.. memasing dok gosok gigi... seronok sebab kita ada berus gigi yg leh lipat lipat.. ngee.. cikgu akan bagi ubat gigi.. gosok gosok gosok.... sambil gelak tengok budak kat sebelah dok buat lawak maen buih kat mulut dia... ada gak budak yg x bawak berus gigi.. dok mencemik sebab kena cubit ngan cikgu.. ngee~

apa motip entri ni ek?? hahaha.. xde per.. arini shin lambat pi keje... x sempat nak bekfes.. sib baek mak shin dah sediakan bekal.. hmmm actually kalo x bangun lewat pon.. memang hampir hari hari shin bawak bekal yg mak shin bikin... bawak jer la kan.. kalo xmo makan.. sampai tempat keje nanti.. shin bagi kengkawan lain makan...

mungkin ni untungnya dok umah parent kot... semuanya akan siap sedia.. x yah penat penat sgt.. cuma time mak ckp penat wat keje umah.. biasanya.. kita ni wat muka seposen jer.. dalam ati kita dok cakap.. kita pon penat dok keje ari ari... lagi sedap dok umah jer.. leh rilex2 sambil wat keje... hmmm tp sebenarnya.. kalo kita dok umah sabtu ahad tu.. kalo teringin sangat nak rasa wat keje umah.. try la.. leh tau penat ker x penat kan...

cuba korang try bangun awal jam 5 pagi.. sediakan sarapan... basuh pinggan... then rendam baju... nanti tunggu plak 'suami' beli sayur ngan barang2 nak masak untuk tgh ari.. masa tu dah start tenggek nasik...

pastu basuh baju.. nanti 'suami' balik.. siang ikan, ayam.. potong sayur.. pastu mata jeling jer tengok 'suami' dok baca paper sambil tengok tv.. pastu kita kena jemur pakaian... siap jemur baju kita kemas skit skit ruang tamu.. masa tu 'suami' tak berganjak tengok tv...

tengok jam.. aissh cpt nya dah nak tgh ari.. start bz kat dapur... pastu.. dah siap masak, hidangkan untuk 'suami', kita plak dah x selera nak makan.. sebab kenyang 'bau
masa masak tadi... then mandi.. baru nak terlelap.. 'suami' ajak beromen plak.. adehhh... layan jer..

baru terlelap jap.. dah nak petang.. aishh nak siapkan minum petang plak... then 'suami' siap siap nak pi main bola.. kita lak dok depan halaman umah.. sapu sapu skit.. buang rumput rumput kat tepi pasu.. then kita angkat baju kat ampaian.. sambung balik keje kat halaman... khayal..

'suami' balik dari main bola.. baru kita pasan dah nak malam.. kita siap siap nak masak utk makan malam... aishh.. then hidangkan untuk 'suami'... kita jamah skit jer makanan.. sebab kenyang 'bau' masa masak tadi.. then mandi... lepas tu lipat lipat baju... then tengok jam dah kul 9 malam.. suami dok tengok tv.. kita masuk tidor dulu.. baru nak telelap.. tangan 'suami' dah meraba raba.. mintak di layan.. arghh kita layan jer la..

then lepas siap semua.. kita dah dengar 'suami' dah nak berdengkur.. kita kejut dia.. kita cakap kat dia.. penatnya arini.. mintak 'suami' tolong kita skit skit.. 'suami' mengeluh.. dia dok cakap... hari hari kerja.. penat... hari minggu nak rehat rehat la plak.. aishhh SENTAP TAK???

hahaha motif kan feeling feeling desperate Housewive katanya... ngee.. saje la.. hmm untungkan jadi lelaki... seronok beb!!


inilah bekal shin bawak hehehe


yeahhh ada lempeng!

sampai tempat keje.. terus makan bekal.. nanti kul 9 pagi.. makan lagi.. beli kat kantin.. hmm x yah banyak2.. bihun@nasik goreng 50sen dah cukup... air minum air mineral bawak dari umah... tghari lak.. makan nasik separuh + ayam + sayur = RM2.20... air lak minum chi tea.. percuma jer hehehe camtu la.. rutin pemakanan shin time keje.. ngee.. so sehari nyer belanja makan kurang lebih Rm3.00 hehehehe...

malu???? malu bawak bekal??? shin x pernah rasa mcm tu... kalo untuk kepentingan shin.. x kesah la.. shin x penah rasa malu.. lelebih lagi pasal makanan.. sbb nanti kalo x bawak.. yg lapar shin.. org lain.. ader depa kesah?? hello... shin guna brand TUPPERWARE occay!!! huhu

korang lak... bila last bawak bekal pi tempat kerja??

sekian ek

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

suliani said...

nk malu buat pe bwak bkal ni..
6ti ble kte dh mkn ni rmai plak yg duk cbuk nk ckit...nk ckit..
motifnye bwak bkal ni dpt jmat duit n dpt promsi mskan yg kite bwak 2..huhuhuhu

bOyFeiZ said...

hahaha...kemain ayat 'suami' ajak beromen..hak3

i'm shin... i'm inesen said...

suliani : hehehehe.. shin x yah tunggu depa mintak.. mmg pepagi tu makan sesama.. nanti depa kalo beli apa apa.. shin makan gak ngee... bukan nak skit.. tp nak byk! nak byk!

boy : eleh.. mcm x biasa! hik hik

Terry said...

ermm... susah nyer jadi 'isteri'..

||| PöJìé PööH ||| said...

Shin feeling² jadi surirumah a.k.a. isteri solehah ek?
hehehe..
apa² pun best kann stay dgn parents..
xpayah pk soal makan minum n pakai..

i'm shin... i'm inesen said...

terry : ngee~

pojie : shin jenis memahami occay!!!

lanz_evo7 said...

aslm..
bagus shin,semua org harus mencontohi shin..
stiap yg dibuat ada plaining.target..
janji x menyusahkn org lain kn..jgn malu bwe bekal sndiri,walaupun biasa2 jer.
ak suka'jimat cara shin'

i'm shin... i'm inesen said...

guys : shin x sebut pasal berjimat di sini yer.. shin suka makan.. dalam ammount yg sedikit.. tapi jenis berulang.. so.. kena la ada bekalan makanan.. kalo kehabisan.. terpaksa selongkar laci org len hehe untung ada.. kalo xder?? melopong lapo

Kaleidoscope said...

Shin, kat tpt aku pun, ada gak 'oren bodoh' tuh, tapi kami panggil 'sarsi bodoh' :)

i'm shin... i'm inesen said...

ouh.. sini susah nak jumpa oren bodoh tu lagik... dah pupus kot hehehe.. dulu sapa yg hidang oren tu masa hari raya.. mmg kaya ler..

xpon... masa sedara mara datang jer baru tuan umah hidang oren bodoh.. kalo org lain.. air sirap sudah hehehe