Monday, February 1, 2010

hati berbunga bunga.. ngee~


hmm.. masuk sudah bulan baru ek.. February.. wahh seronok seronok... shin suka bulan February sebab dalam bulan ni ada 28 hari jer.. meant.. cpt la dapat gaji ngee utk bulan yg akan datang hik hik... then bulan ni plan ada cuti Chinese New Year.. yeahhhhh.. jom jalan jalan~

bulan January shin tinggalkan dengan perasaan campur campur.. ada hepi.. ada yg x hepi.. sib baek yg x hepi sikit jer.. dan shin leh accept skit skit... shin nak pikir positif.. kekadang shin teringat tentang benda tu.. sedih la jugak.. bukan apa.. teringat kenangan dulu yg hepi tetiba in the end jadi mcm ni plak.. hope akan pulih secepat yg mungkin.. shin tgh try ni.. ngee~

tp yg paling besh.. bulan January lepas.. ada benda yg bikin shin rasa hepi sangat... hati berbunga bunga.... hampir setiap masa dalam keadaan yg menggirangkan.. hik hik.. terima kasih utk perasaan itu.. Alhamdulillah... hopefully.. akan beterusan.. amin!

hmm shin masih belum terpikir pasal azam apa untuk tahun 2010 ni hehehe.. rasa x payah la kot.. tp kalo diwajibkan seorang tu kena berazam.. paksaan la kirannya ni.. tahun 2010 ni.. shin berazam nak HAPPY SOKMO~ ngeee.... sebab shin rasa bila diri ni happy.. semuanya jadi positif.. nak buat apa apa pun senang.. kan kan


then bulan January lepas pun shin dok bz plan utk pi bercuti.. hmm bagi hati ni selalu hepi... amik angin.. berjalan jalan cari jantan.. eh cari makan.. ngee.. so shin ada buat planning skit la untuk mejayakan program Holiday shin ni... baru plan.. hopefully menjadi ar

13hb - 14hb Feb
InsyaAllah.. pi Melaka ngan shah... aritu shah ada suh shin ajak Mohd Shamsul Bahari.. tp budak tu xmo ikot.. malas ngan xde mood katanya.. cehh.. then shin ajak pakcik... tp pakcik pun xmo ikot.. then pegi bedua jer la ngan shah.. plan nak snap snap gambo sekitar bandar melaka.. time siang.. time malam.. plak tu tgh nak raya cina.. penuh ngan kaler merah.. i like!

14hb - 15hb @ 16hb Feb
lepak umah pakcik.. pi jenjalan bandar kalo ada yg bukak ler... leh teman pakcik shoping pakaian dia ngee.. suka suka suka.. then makan pizza! yeahh

12hb - 16hb March
InsyaAllah.. shin ikot parent pi Langkawi.. yeahh.. lagi besh sebab shin mintak parent support tambang.. then.. balik tu parent bilang nak singgah Penang.. wahhh besh besh.. leh jumpa Terry ek.. kan Terry kan.. leh ajar shin pakai pesen skinny tu... hik hik

8hb - 11hb April
Hmm lom pk lagi.. lon ada rencana.. kalo xde apa apa.. pi KL la.. pi tempat Mohd Shamsul Bahari.. pi tempat pakcik.. pi jumpa shah... aishh lama x jumpa ari.. hmm sejak dia bz jadi photographer ni.. isk... tp bulan 4 ni.. Shahriel kata mungkin balik Segamat, kawan dia kawen.. hmm hopefully dia datang lagi tempat shin.. bawak duit bebanyak.. leh habiskan kat Singapore.. ngee~

3hb - 6hb June
x tau lagi nak pi mana.. cuti sempena besday shin ngee... ingat tu.. BESDAY SHIN! hehehe nakpi mana ek.. KL? Miri? Penang? Jb? Pulau Redang? Pulau Tioman? hahahaha... shin rindu nak pi Kelantan... hmm ntah la.. x kesah pi mana.. asalkan kena ngan bajet dan sure shin akan hepi..

August - September
cuti.. ok umah.. beramal.. jadi anak yg solleh.... masa ni bulan puasa.. ngan Raya.. ngee.. so banyakkan dok umah...

23hb - 31 December
cuti tahun baru.. yeahhhhhhhhhhhhhh.. amik ko.. lama cuti.. leh pi berjalang jalang... hahaha.. sambung terus cuti tahun baru.. besh besh besh..

hmmm camtu la plan shin utk menghepikan diri.. ni baru plan utk setengah tahun.. haa belum lagi full plan ek.. hopefully.. panjang umo.. murah rejeki.. ada kesempatan utk buat apa yg shin plan...

so camntu la kaedahnya.. hmm shin happy sgt.. shin nak happykan orang orang yg shin syg gak... hmmm xmo ada kecewa.. xmo ada sedih.. xde gundah gulana ek..

p/s : paling penting.. shin hepi sebab still lg berblogging.. rasa bertenaga setiap kali on lappy, tekan keyboard.. ada benda yg shin nak merepek... hepi sgt...ngee~

sekian ek... jumpa lagi di lain siaran... adios~


tadaaaaaaaaaaa~ ni la dak kecik merah.. syg dia!

m(^o^)m

* i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

pakcik said...

That's what friends are for... to make you happy without expectations and without conditions.

Hope you have a happy week ahead ~!

Frodo Baggins said...

>>__<<


happily ever after lu shin

lanz_evo7 said...

aslm..
shin ni banyak duit la.
kira kaya juga shin ni yer..
suka dgn netbook tu,mcm nak beli juga la..ahak3

Terry said...

wah. juling mata tengok shin beli macem-macem.. :) . tapi syok la sbb shin dah beli broadband, bleh online bebile jer kan? besttt sangat.. ngee~!

wahhh..tak sabar lorh nak jumpa shin..heheh.. aik? nak ajar shin pakai pesen skinny jer ke bila kita jumpa :( .. huhuwaa..

wahh shin.. lappy kita sama colour la!! (jenama je tak sama..ngee~)

bestke said...

takde pun kelantan dalam list planing cuti shin

rumah ni sentiasa terbuke terima shin utk bertandang

Terry said...

kalau terry ngan shin bertandang bleh tak? hmm best ke? :P

i'm shin... i'm inesen said...

pakcik : banyak benda shin belajar dari pakcik.. ngan kawan kawan pakcik..thankz ek

frodo : utk frodo gak.. happy dunia akhirat

lanz : hmm kaya??? InsyaAllah.. apa lagik.. beli la sebijik dua... then leh guna sokmo.. pastu beli broadband ek.. shin kira gamble jer ni.. x tau larat ke nak bak bayar hehehe.. atleash ada usaha kan.. utk diri sendiri jugak..

terry : yeahhh.. jumpa nanti k..

bestke : aishh.. sangat teringin nak pi lagi Kelantan.. InsyaAllah.. thankz