Tuesday, February 8, 2011

Ho Ho Holiday : 1st Day - Jakarta


ho ho ho.. selamat tahun baru cina ek.. yeah.. cuti panjang gamaknya memasing ek.. bukan men seronok lagi.. ada yg gedik pi tempat scandal.. ada yg gigih pi tempat bakal jodoh.. ada yg teruja pi jalan jalan.. ada yg pi balik kg.. ada yg dok umah jer.. haaa.. x kesah la.. janji korang bergumbira tepuk tangan sama sama.. semuanya becuti.. ops ada yg keje??? haaa nasib ko la labu~

haaa.. entri tergendala ini di taja oleh Toko Ajijah, Smart Hotel Jakarta.. telekomunikasi ID XL , Benaren Murahnya.. shin pegi terbang ke Jakarta Indonesia... seterusnya ke Bandung.. pecutian kali ni shin ditemani kengkawan shin.. Shamsul Bahari ngan encik Zaridi.. ngee~

planningnya.. hari Khamis 3hb tu.. kami bertiga akan berkumpul di KL central jam 12 tengah ari.. di sebab masalah Taxi kat area tempat sham sangat mendukacitakan.. so, shin ngan sham decide tido kat hotel bajet kat area KL.. so kitaorg pilih area Bukit Bintang.. best skit cuci mata huhu

mekaceh kat Shahrel sama kawan dia.. then kawan pesbuk shin Zack Leon Nassier yg dok temankan shin ngan sham kat area Bukit Bintang.. sambil sambil cari hotel bajet.. lepak lepak sekejap.. sempat shin tanya pasal Jakarta.. dorang dah penah pegi.. so amik info..

dah dekat petang tu.. akhirnya jumpa la jugak hotel bajet.. Rm40 satu malam.. kat area Bukit Bintang di Jalan Tong Shin.. perghh ada terselit nama shin gak huhu..



agak ok la.. selesa.. bersih.. even kena kongsi bilik air.. tp still consider murah dah selesa... tp ada jugak la tersesat nak cari.. hahaha.. kitaorg x familiar sgt kawasan Bukit Bintang.. esok nyer lepas check out jam 11.. terus naik monorel ke KL central.. encik Zaridi dah menunggu kat situ..



1st time nak naek kapal terbang MAS.. aritu dah merasa naik Air Asia.. la ni MAS plak huhu..


1st time masuk dalam KLIA


tiket ngan pasport jgn lupa ek.. yeahh naik MAS, 1st time gak


teman encik Zaridi beli cekelet utk kengkawan dia

shin naik ERL dari KL Central ke PutraJaya.. Rm6.90.. sblm tu check in MAS ngan luggage kat KL Central.. senang.. tau tau jer.. beg kitaorg diaorg dah di bawa ke pesawat.. x yah susah susah nak heret pi KLIA.. huhu... dari Putrajya kitaorg naik ERL lagi ke KLIA.. RM7.60.. sampai KLIA around 2 petang.. ada lagi 2 jam lebih utk berlepas..

kitaorg berlepas jam 4.45 petang.. huhu.. xde la beza sangat MAS ngan Air Asia.. sama jer shin rasa.. cuma yg beza nya ada makan makan ngee~


tadaaaa~


mee nya ngak enak~ huhu

puas la gelak gelak ngan sham utk hilangkan bosan... pastu kul 5.30 waktu tempatan kitaorg sampai kota jakarta


cantik ngak?


layanan kat airport Indonesia.. maaf cakap.. kurang mesra ek.. senyum pun xde.. x tau kalo dah petang petang tu dorang penat.. hurm..

lepas amek beg.. kawan encik Zaridi.. Ervan dah tunggu.. kitaorg naik kete sapu.. terus sampai ke hotel.. check in..



shin dok sebilik ngan sham.. agak selesa la.. bersih.. cumu bilik airnya jer agak licin.. x tau sebab mozet nya jenis licin.. atau berdaki lagi berlumut huhu

malam tu kitaorg di bawa pergi makan malam.. tempat nya shin x tau apa.. naik Bus Way.. kaedahnya macam lrt tp versi bas.. ada laluan khas.. so xde la jem..


apa jer la nama kedai ni


menu yg sham oder.. nasik goreng gila huhu


hurm.. korang kalo rasa nk makanan yg pelik2.. kat gerai gerai tu ada byk ek.. tp kalo korang rasa nak makan tanpa was was.. better makan kat dalam mall.. x pon pi kat fast food... tp fast food dia pun rasa aneh makanannya... x sama mcm tempat kita.. so jgn byk complaint.. kalo rasa nak kenyang.. makan la yg kita rasa leh makan.. jgn oder pelik2.. berangan nak mencuba.. tp x habis.. huhu

lepas abis makan.. kitaorg jalan jalan sekitar kota Jakarta.. xde apa yg menarik.. cuci mata jer.. mmg ramai dak comel2.. tp shin kan dak baek.. just tengok jer.. hati tetap ingat seseorang.. eh jap.. ingat 2-3 orang hahaha.. pas dah penat.. balik hotel tido~

camtu la hari pertama shin kat Jakarta.. nnt shin tepek gambo hari keduanya ek.. jumpa lagi yer... daa~


huhu.. sapa nak Pe Pek?? angkat tangan!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

bukankosong said...

best tak? kat Jakarta tu pe tempat yg menariknyerr?

luddin said...

ade unsur-unsur double meaning dalam ayat-ayat yang digunakan dalam entri nie...contoh? Pe Pek..hahahaha

::FAIZ FARISH:: said...

wah pg Jakarta...aku jelez....... hm

@reltzsensei said...

shin nk pepek n nsik greng gile 1!!!btol kew bunyiknyer tu??huhu

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : jakarta x best.. tanah abang jer best.. then better pi bandung.. best

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : huhu.. kan kan

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : lor.. jelez naper.. better pi korea huhu siyes

i'm shin... i'm inesen said...

areltz : hahahah.. meh sini.. shin bagi nakkk??