Thursday, February 24, 2011

syhhh... citer pasal suar dalam... utk kita kita ajer~


kengkawan... haaa.. suka tak gambo kat atas ni?? well.. Rafael Nadal dah jadi model spender laa huhu.. cayalah.. hari ni shin nak cite pasal suar dalam ek.. tp shin lebih selesa panggil spender jer.. haa korang suka pakai spender tak?? atau korang sama jer pattern mcm shin.. selesa x pakai suar dalam... ngee.. syok kan!!!

p/s : sapa tak pakai arini.. sila angkat tangan!!

shin cuma ada 3 helai boxer.. 2 jer yg still leh pakai.. satu lagi getah dia dah molor.. selai spender istimewa huhu.. dan 2-3 helai spender yg leh guna.. cuma dah x berapa sedap ar.. shin pun x kesah sgt pasal spender spender ni.. mmg jarang beli.. kalo nak beli pun.. nak beli yg agak nampak sexy skit.. kain jarang atau pun yg comel huhu.. tp nnt la ek.. x penting buat masa ni..

korang perasan tak ek.. ada jenis pattern orang lelaki.. yg hobi dia suka nengok spender.. kalo pi shoping complex kan.. mesti tuju kat tempat jual suar dalam.. haaa lama dia dok membelek satu satu kotak spender kat situ. x tau la ek.. mungkin dia nak feel material spender tu.. nnt dia bukak kotak.. pastu masukkan balik.. then bukak kotak yg len plak... ntah apa ar yg dia carik ngee~

ada jugak golongan yg suka nengok model model kat kotak suar dalam tu.. eiii x senonoh... x de keje la tu kan.. model suar dalam pon korang skodeng ek.. huhu.. x kesah la ler.. baek lelaki atau pompuan.. mesti korang suka nengok kan!? ala jgn malu malu.. untuk kita kita ajer~

cuma rasa segan jugak.. kalo ada org pompuan yg jaga kat area suar dalam tu.. nnt dia promote la.. x pon.. dia sibuk sibuk masa org dok tengok saiz spender huhu.. isk.. kalo lelaki x pe la gak kannn!

kalo shin basuh spender.. shin lebih prefer cuci tangan jer.. xde la kotor mana spender tu.. bau pun harum jer.. hahaha bukan bau harum sundal siang malam ok... ni bau maskulin.. hahaha.. kalo basuh pun kena cuci bersih bersih.. jgn ada kesan sabun.. kang tak pasal pasal gatal jer benda alah dalam spender tu kang hik hik

mcm shin yg jarang pakai spender ni.. so xde la masalah sgt ar.. tp utk korang yg suka pakai spender kan.. baper kali korang tukar spender dalam satu hari??? aishh kalo pakai lama.. elok ker?? at least tukar la kang.. tp kalo hari kerja.. selalu nya.. time kerja tu jer la korang pakai selai.. lain la korang ada bawak spare huhu.. time balik umah.. mesti jarang pakai kannnn!!

haa mukadimah yg agak panjang kann.. entri hari ni shin nak cite pasal.. elok ker kalo kita x pakai spender?? betul ker kalo x pakai suar dalam.. akan menimbulkan kesan x elok utk kesuburan?? jom kita baca ekkk..


jika dilihat secara imbas, anggota sulit lelaki dan perempuan ada pelbagai pelindung daripada segala gejala... hmm bulu roma yang lebat melindung keseluruhan anggota sulit selain mengawal suhu dan kelembapan kulit dan menjadi penyerap tekanan ketika bersetubuh.. fuhhh menarik kann... tp kita sebagai muslim.. elok dalam masa 40 hari.. pendekkan atau buang bulu bulu yg ada tu ek... bulu ketiak.. bulu yg tu.. huhu.. kalo bulu ketiak leh cabut.. kalo buluh bawah.. guna gunting atau cukur.. makruh hukumnya kalo kita buang secara mencabut.. mungkin akan ada kesan x elok... ingat tuuuu!!

back to our topic.. kerandut lelaki menampung kedua-dua buah kerandut dan mengawal suhu supaya ia dalam keadaan optimum untuk pembiakan sperma. Otot spermatik atau ‘spermatic cord’ yang mengandungi salur sperma, pembuluh darah dan urat saraf untuk sperma dan lapisan otot daripada perut menampung buah zakar dan sensitif kepada perubahan alam sekitar.

apabila berlaku sentuhan kepadanya, seperti dalam kemalangan sebagai contohnya, kedua-dua buah kerandut itu tertarik ke atas supaya ia terselindung... mcm tindakan refleks la gamaknya ek.. nasib baek x mcm kura kura.. kepala terus masuk dalam cengkerang huhu.. uiks.. x leh bayangkannnn ngee~

jadi kenapa mahu pakai pakaian dalam.. mungkin memakai suar dalam lebih kepada menjauhi ‘pandangan’ daripada perlindungan.. contoh nya ketika haid atau nifas... atau bagi lelaki yg selalu stim x kira waktu.. haaa suar dalam ni mcm pelindung dari bonjolan yg menjolok mata huhu..

suar dalam yang ketat boleh mengubah posisi buah zakar dan mengganggu kestabilan suhu dalam buah kerandut.. sama juga jika pakai seluar jeans yang ketat dan pakai seluar dalam longgar... jadi lebih baik tidak pakai seluar dalam.. Nenek moyang kita dulu hanya pakai cawat dan tengok betapa ‘subur’nya mereka.. so xde masalahlah kann..

so.. pada mereka mereka yg selesa tak pakai spender.. so jgn la bimbang atau segan ek.. atau rasa rungsing.. jgn percaya mitos mitos yg mengatakan benda benda yg x masuk akal.. at least korang patut yakin diri.. dan kalo tetiba berlaku bonjolan.. pandai2 la cover.. atau kalo korang nak test market.. bagi jer free show hehehe..

sekian ek.. sehingga berjumpa lagi di entri yg akan datang.. shin x tau shin sempat ker nak update blog.. shin ingat shin nak pi KL laaa mlm ni.. huhu.. x plan lagi.. ikot gerak hati.. ok laa.. jaga diri hiasi diri ngan spender cecantik dan bersih huhu.. atau x yah pakai langsung.. wow.. i like.. ngee.. daaa~


haa.. amek kesempatan nampak!!

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

14 comments:

bukankosong said...

wooo!! entry mahal nih...kat luar pakai rr tp kalau duk umah tak nak pakai pun xpe. pentingla ada byk u/wear,sbb xelok pakai lebih dr 2 dan 3 kali,kan kotor tu.Tak elok utk kebersihan diri.

mIE said...

ada byk gak stok spender , boxer and trunk termasuk G6...oopss silap GString hehehe tp pakai ikut keadaan ler...

Calvin Charles said...

hehhehhehee... kenapa lah buat entry pasal seluar dalam.... by the way interesting jugak....... I like the pics ypu upl;oaded... heheheh... ngeeee~ 5 star blog!

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : naper lak entry mahal ek huhu.. so kena ada 7 pasang utk seminggu la ek.. ngee~

i'm shin... i'm inesen said...

mie : wahhh.. byk stok ek

i'm shin... i'm inesen said...

calvin : tenkiu ek.. *senyum

::FAIZ FARISH:: said...

aku suka pakai Boxer kalau tido.... tp klu jenjalan, kena pakai spender la...sbb lbh selesa..

Badboy91 said...

haha~ another nice entry..
prefer trunk more

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : alololo.. tomeynya tido pakai boxer

i'm shin... i'm inesen said...

badboy : seksi wooo..!!

Aziz said...

shin u pakai seluar dalam jenama apa ek???? nk bg hadiah kat awk hehehe

suka spender said...

best gak spender ni...nak plak spender skg banyak cantik2..hehe

Anonymous said...

alah shin mcamlah aku tak kenal ko.. kita pernah berkenalan dalam G4M dulu dulu...

gstringboy said...

aku prefer gstring n thong..ari2 pakai g keje or g mne2..ade bnyk stok

tpi biase tdo sama ada bogel je or pakai spender..

add la wc syuk_phoenix