Monday, February 7, 2011

nak balikkkkkkkkkkkkkkkk~


lega rasa.. akhirnya dapat gak nek bas.. tiket balik Kluang pun ada lagi.. masa shin nulis entri ni.. bas dah nak sampai seremban pun.. x jem.. nak cari bas pegi kulai mmg susah.. so.. better shin naik bas ke kluang then amik bas benti benti utk balik umah...

malam tadi shin sampai ke Tanah Air dari Jakarta sekitar jam 9.30 malam.. td terkandas kat area bagasi.. ada masalah ngan pengagihan beg.. so dekat 40 minit nunggu beg x kuar kuar.. hampeh..

then naik ERL ke Tasik Selatan.. dari Tasik Selatan naik LRT ke Bukit Jalil.. shin ingat nak terus naik bas ke JB.. malas nak singgah umah sham.. sbb shin tau.. susah nanti nak kuar ke Bukit Jalil kalo nak balik pagi esoknya.. hosmet dia lak still x lik dari Kluang.. cuti raya cina.. hurm..

tp teruk betul laa.. bas ke JB dorang caj Rm80.. ajer giler ar.. sib baek la shin tau yg tiket ker jb tu dalam Rm35 je.. kali Kluang Rm25.. so xde la shin tertipu.. sib baek sham x balik lagi pi Serdang.. dia pun tgh gigih cari teksi.. dorang caj Rm30.. slalu x sampai Rm20 jer..

pastu shin pegi balik juma sham.. kitaorg cari teksi yg caj agak munasabah.. mmg xde.. pastu masa kitaorg tgh bediri tu.. ada la pakcik yg mula2 nak caj Rm30.. tp agaknya di desperate.. dia mintak Rm20.. haaa bole pun kurang.. terus kitaorg berambus balik.. dalam hati dok pk.. camne la shin nak kuar esok pagi.. amik no tepon pakcik teksi tu.. so agak2 esok mesti kena caj yg sama harganya..

then pagi tadi.. bangun agak lewat.. tengok tengok.. sham dah siap nak pi keje.. pesal la dia x kejut.. tengah bersiap tu.. tetiba sham dapat call dari mak dia.. then sham bagi isyarat yg mak dia tgh cite pasal emak shin.. aishhh.. bedebar2.. takot kalo apa apa berlaku kat emak.. shin tunggu sham abis tepon...

lepas abis tepon.. shin tanya la.. naper ngan mak shin??? pastu sham tanya la.. shin pegi jalan jalan tu x bagitau parent shin ker.. shin ckp la yg shin dah bagitau.. pastu sham ckp la.. yg emak shin tepon mak sham.. dok tanya.. yg shin dah seminggu x balik.. dia suh tanya kan kat sham.. adehhh.. padahal shin dah bagitau kat emak.. yg shin cuti lama..

sib baek la pasal tu jer.. bukan pasal apa apa yg x sedap berlaku.. sakit kepala kejap dok pk yg bukan bukan.. pastu nak pikir pasal teksi lagi *nanges

sambil besiap.. sham pun dah ready nak pi keje.. dia suh shin kuar umah sendiri.. then kunci umah letak kat somewhere.. aish.. xmo laa.. bahaya.. terus shin siap siap ala kadar.. sib baek.. beg dah siap sedia.. cuma masalahnya nak dptkan teksi jer.. tepon pakcik teksi malam tadi.. dia dah lik umah.. kalo nak amik teksi dia.. mungkin tenghari.. call teksi lain pun sama.. susah nak masuk dalam area serdang tu.. last last shin gamble turun bawah.. kot kot ada teksi..

lama gak nunggu.. dkt sengah jam.. Alhamdulillah.. dapat gak teksi.. guna meter lagi.. sempat la pakcik teksi temuramah shin kejap.. pastu shin amik no tepon dia.. kot kot leh calling dia lenkali.. kena caj Rm8 jer.. mekaceh kat pakcik Borhannordin.. sempat dia pesan suh shin hati2.. shin pun dah pass no pakcik tu kat sham.. len kali dia leh tepon pakcik tu.. sbb pakcik tu pagi jer ada kat area serdang tu.. kul 10 dia dah standby kat area KL..

pakcik Teksi Borhannordin - 0162024053

haa sapa sapa area Serdang.. bukit jalil.. atau yg sewaktu dengannya.. leh la amik no tepon ni ek.. kot kot korang terdesak nak amik teksi.. teksi pakcik ni guna meter.. jgn risau k..

sampai bukit jalil td.. dah kul 8.55 pagi.. terus beli tiket bas gagap.. Rm25... then dapat duduk sorang.. bagusss.. bas utk kul 9 pagi.. x sempat nak bekfes.. x kesah la.. sampai kluang nnt makan..

hurm.. lega akhirnya.. penat.. gambo2 Jakarta nnt shin tepek lain entri.. x banyak tempat pegi.. tp bole la.. wat kenangan masa depan...

jumpa lagi ek.. doakan pejalanan shin selamat.. rindu kat emak shin.. rindu kat family.. rindu kat rumah.. rindu nk balik kulai *nanges

p/s : malam td sempat online pesbuk.. tetiba ada org tego.. dia mcm perasan yg shin ada dalam flight huhu x sangka lak.. dalam ramai ramai manusia.. dia leh perasan shin.. masa shin tunggu kat toilet kapal terbang.. dia ingat nak tego.. tp dia tgh bz serve penumpang.. xper la.. len kali ek.. apapon mekaseh kat Mohd Faizol Ali sbb sudi nak perasan shin dan tego shin.. even kat pesbuk huhu.. keje elok elok naaa..

sekain~

m(^0^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

@reltzsensei said...

wah gi jakarta beb..jakarta xpew..jgn lombok..hik3...

::FAIZ FARISH:: said...

wah G Jakarta... jelez2....


Glamer la Pakciktu lepas ni

i'm shin... i'm inesen said...

areltz : kalo kamu org lomboknya.. bawak la shin larik k!!

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : plan yg x de dalam plan pun hurm camne tu?? tetiba jer kena pegi.. glamer.. rejeki lebih kot nnt.. orgnya on ok mudah mudahan.. yg penting guna meter

luddin said...

shin...paramugara...oppss pramugara tegur u ke?? famous blogger nie...huhuhuh

Eva Ng said...

Nak tanye skit,naek bas dari Kluang ke Kulai brape lame ek??
ticket pulak brp harge??