Friday, February 11, 2011

Ho Ho Holiday : 3rd Day : Bandung PART 1


masuk hari ke 3, x mcm semalamnya.. aritu kawan encik Zaridi muncul semula.. even pagi tu agak mencemaskan.. mana x taknya.. x dapat nak contact kawan encik Zaridi tu.. sib baek la dia dtg.. siap dah kete sewa ngan pemandu sekali.. lepas bekfes pagi tu.. pukul 9.30 pagi.. kitaorg terus gerak pi bandung...



kalo x pernah pergi bandung.. pastikan korang jangan la membuta dalam kete ek.. sebab banyak pemandangan menarik kiri kanan on the way nak ke bandung.. rugi woo tak tengok.. bukan selalu datang.. kat hotel nak tido.. kat dalam kete nak tido.. isk.. nak tido balik rumah laa huhu *carut sapa tu?? hik hik


sampai kota bandung ada la dkt kul 12 tgh ari.. ngan jalan jem lagi.. hurm.. nak ke bandung ni kena lalu tol ek.. haaa.. tp xde la byk mcm kat KL tu.. manjang tol jer ngee~



kat area Jakarta atau Bandung.. kalo tgh jem atau traffic light merah.. haaa sekonyong konyong datang ler penjual penjual ni ek.. x kira la dorang jual apa.. paper, rokok, makanan... haaa x yah susah susah.. kalo korang xmo layan.. better jgn bukak tingkap ek.. peminta sedekah pun ramai..


sgt suka buah stroberi.. shedapppp~



kat area Bandung otw nak panjat bukit



view masa perjalanan nak pi Tangkuban Parahu.. cantik siot.. jalan dia xde la seseram pi Cameron atau Genting.. then kita leh nengok pemandangan hijau yg menyegarkan bijik mata.. kalo sapa sapa yg wat taik mata time tu mmg x nampak laa... *carut lagik

dkt kul 2 petang kitaorg sampai kat puncak.. sejuk sehhh.. bau belerang menusuk lobang hidung.. agak x selesa la.. tp belum tahap busuk huhu.. bau korang x mandi lagi paeng laa.. huhu


pejalanan yg lama dan memenatkan tu bekurangan la bila nengok natang ni.. x penah nengok la kann.. kat Malaysia xde...


ramai nyer org.. bukan pelancong luar.. org Indonesia pun ramai yg pegi sini.. even ada jugak yg x penah pegi.. baru sekali tu mejejak kaki.. kaedahnya mcm org semenanjung yg x pernah pegi sabah sarawak la gamaknyaa..

haaa.. masa utk snap snap... dulik org keliling.. yg penting.. menten pose walau rasa gegel sebab sejuk.. mata silau.. tp ikot ckp mentor tyra bank kan.. kira 1-2-3 pose.. 1-2-3 pose.. haaa xde yg tukang snap just amek jer.. nnt dalam banyak2 tu mesti terselit gak sekeping dua gambo yg tahap paling cun la.. nnt leh wat gambo profile pesbuk.. x gitu?? haha






tengok sampai muntah k~


acara cuci mata~


dari jauh sudah dapat aim yg mana satu.. idaman kalbu huhu


alamak.. ada org pasan masa curi2 snap gambo *malu


konon konon nak amek gambo la kan... dok dekat2skit


alamak.. org len lak yg datang.. cit.. malu ar~


ehem ehem~


begambo ngan budak tibet kuat tido *yg pakai baju Levis

camtu la kaedahnya.. acara pegi Tangkuban Parahu.. banyak lagi gambo.. tp ada gambo org len.. shin takot encik Zaridi x selesa kalo shin masukkan gambo dia kat sini.. kalo sham tu.. suka x suka.. kena masuk gak huhu.. huhu..

haa actually kan.. byk cite lagenda.. mitos pasal Tangkuban Parahu ni.. haa.. korang nak dengar x?? meh shin cite skit ek... hmm xde la skit.. tp kalo rasa nak baca.. korang baca laaa.. kalo xmo.. skip jer la ek huhu


1st time pegi kat Tangkuban Parahu.. rasa seronok.. buah buah stroberi dia manis.. buah beri pun ada.. manis gak.. org2 yg datang pun manis2 huhu..

walaupun jauh nak ke puncak.. tp semuanya terubat bila dah ada kat atas ni.. banyak la nnt org jual jual.. so... pandai2 la tawar menawar ek.. diaorg akan mengekor kita sepanjang jalan.. merayu.. ckp yg dorang org susah... mmg la kesian.. sedih jugak..

tu pasal encik Zaridi boring kot.. shin asyik melayan dorang jer.. even shin xmo beli.. tp sbb shin asyik melayan dorang.. lantas dorang xmo blah... *nanges

kalo ada umo panjang.. ada rejeki.. InsyaAllah nak pegi lagi.. tp kalo pegi Indonesia.. biar lama lama kat bandung pun xper huhu.. best.... nnt kan part 2 ek.. shin dah nak start wat keje ni.. x sabar nak balik kul 4.30 petang.. yeahh cuti~

jumpa lagi ek~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

5 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

semua pic cantik...

SyahmiFikri said...

wah2..

gambar depan signboard tangkuban tuh wajib kan..

neway tak sakit vontot ke? ngan jalan berlubang2 area nak g situh kan...

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : yok pi bandung

i'm shin... i'm inesen said...

syah : masa masuk jer pintu gebang dia.. terus jalan xok.. sbb xcited.. xde la rasa sgt.. yok pi bandung

Anonymous said...

stolker sangat amik pic org2 tu..haha..anyway, nice pic..

--Deena---