Thursday, February 17, 2011

melawan kesepian


2-3 hari ni.. emosi kurang umphh.. try wat mcm biasa.. tp bukan nya senang.. pi keje pon wat hal sendiri jer.. kat umah lagi la.. mmg berkhalwat dalam bilik sorang sorang.. kat mana mana rasa sunyi sepi.. apa nak buat ek.. serba tak kena rasanya..

bila sunyi.. and rasa sepi.. apa korang wat ek?? xde org len yg shin leh ngadu nasib.. kawan shin jadi mangsa selalunya si shamsul la.. ngan dia shin leh ckp banyak benda.. mungkin sbb kitaorg kawan rapat.. so.. xde la segan sgt..

kalo leh shin xmo ingat sgt.. benda benda yg wat shin rasa x hepi.. 2-3 hari mmg down giler ar.. emosi.. jiwang.. tu perkara biasa ar utk manusia yg bejiwa sentimental mcm shin ni.. hati fragile.. sensitive.. huhu

kekadang try gak nak tido.. konon kalo tido leh wat lupa benda ni semua.. tp sementara nak tunggu mata ni terlelap.. benda yg wat x hepi tu leh sekonyong konyong datang melayang dalam hotak ni.. mula la pikir.. sedu sedan.. pastu susah nak tido jadinya.. hampeh...

pastu dari malas mandi.. leh plak lepak lelama dalam bilik mandi.. selalunya x sampai 5 minit dah beres mandi.. gigil gigil dok dalam bilik.. tp la ni sanggup main air lelama.. sambil togel tu rajen plak menyental.. sapu sapu.. susun susun natang yg ada dalam bilik mandi tu.. kalo mak shin lalu.. mesti dia ckp anak dia yg baek ni buang tebiat.. selalu kalo suruh bukan maen pemalas.. eh shin bukan pemalas ok.. cuma kurang rajen jer...

then kalo kat gym tu.. selalu shin bertahan 1 jam lebih jer.. yer la ngan xde 'jamuan mata'.. wat pe nak lelama kan.. tp la ni.. shin bersenam dekat 2 jam lebih.. hurm.. kalo x beso gak badan ni.. x tau la nak cakap per ek

shin wat semua tu sebab nak kurangkan pikir benda benda yg x hepi.. aishh.. tp bukan senang ler.. mekasih gak la kat kengkawan.. mcm encik Nolan, araf, khairi yang rajen melayan shin.. kalo ujung minggu ckp nak jumpa tu.. korang sudi luangkan masa.. even mcm khairi ngan fardzly tu keje membanting tulang x kira hari.. hujung minggu pun keje.. tp still sempat jumpa ek..

shin nak hepi balik.. nak muka ni glowing haa.. ceria.. nak ada someone bertakhta kat hati ni.. baru la shin rasa shin x sunyi kot.. mungkin agak desperate la.. tp shin mmg nak ada kapel.. x suka single mingle..


umo dah nak masuk 33, kalo single gak.. nampak sgt x laku

sebelum menutup entri.. shin nak tepek lagu Ella ni.. Menanti tajuk nya.. sesuai la ngan keadaan shin skrg.. menanti seseorang dalam hidup shin.. nak dia betul betul syg shin.. bukan jadikan shin mcm pilihan kedua dia jer.. nnt bila ada org len dia tinggalkan shin.. xmo camtu.. shin nak dia anggap shin penting dalam hidup dia selain dari family ngan kerjaya dia.. nak dia sensitive ngan perasaan shin.. nak dia jgn pentingkan diri dia jer.. nak dia sentiasa berusaha utk jadikan shin rasa selamat dan gembira ngan hubungan tu nanti.. shin pun mcm tu gak.. apa yg penting.. kerja sama~

sekian ek.. entri emosi yg membuat korang rasa nak muntah huhu.. jumpa lagi.. selamat malam semua.. daa~

Ella - Menanti

apa benar cinta mu ada
andai benar mana buktinya
suluhlah untuk ku
yang hampir berputus asa
mencarinya

berikanlah sinar yang nyata
biar mudah ku memegangnya
tak rela di landa kecewa bagai gelora
lebih lama
sehingga tiada

tangisan.. tangisan oh..
tersenyum.. tersenyum menanti
kasih mu sayang mu
merangsang semula
perasaan keinsanan ku
yang teramat rindukan cinta

*i'm shin.. i'm inesen

10 comments:

imaz said...

meh aku try masuk line..tp aku tak cukup syaratkot.

i'm shin... i'm inesen said...

ek?? syarat syarat shin apa ek?? *sendiri x tau

::FAIZ FARISH:: said...

ala nak crita lagenda.... plz... i wan more lagenda story

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : tu la.. emosi bejangkit baca cite cinta kat blog faiz.. bahagianya becinta.. nak jugakkkk!

a m e said...

ehh ehh , dah nak masuk 33 years old ke ? tak nampak macam 33 pun . :O

p/s ; it is never too late . haha . :))

mIE said...

kan SHIN sian kt kita² yg nk senjakala ni huhuhu

i'm shin... i'm inesen said...

ame : bulan june karang genap 33.. iyer la tu x too late ek

i'm shin... i'm inesen said...

mie : *nanges

shin baru nak masuk petang ek.. lom senja

khairiezman said...

saya sedia menjadi teman shin .. tpi shin yg x sudi ...

a m e said...

shin , ye laa . its never to late . haha . ye ke june nnt 33 ? but u look like 25 . like seriously .

p/s ; terus rasa muda ye . ;)