Tuesday, February 15, 2011

Ho Ho Holiday : 4th Day : Bye Bye Jakarta


akhirnya.. hari hari terkahir kat Bandung.. seawal jam 8 pagi shin dah bersiap.. barang2 dah siap packing sebelum tido.. terus kuar bertiga ngan sham dan encik zaridi.. teman dorang beli apa yg patut.. dalam around 9.30 pagi.. driver dah siap menunggu utk bawak kitaorg blah dari bandung.. nk gerak ke airport..


sblm blah.. dia bawak kitaorg pi Kartika Sari.. utk beli ole ole dari bandung.. mcm mcm ada.. tp paling popular browniesnya laa.. kartika sari ni terletak di jalan dago.. baru la shin pasan semua kedai kedai yg ada dalam list encik zaridi tu ada kat jalan dago.. mcm donatello, rumah mode, gazebo, pasar baru dan banyak lagi factory outlet...

shin plak stay kat cihampelas, so mmg x tau la.. puas la merayau kat situ mmg x jumpa natang tu semua... cedeynyaa.. dah balik baru nampak.. nk pegi pun x sempat.. nnt lambat ker airport..


muka shin dah masam mencuka.. yer la.. shin plak x reti nak sorok muka kalo x puas ati.. lagi la shin ckp shin nak carikan beg utk mak shin.. nak singgah Donatello.. tp ada plak yg takot x sempat nnt pi airport.. yer la silap shin gak.. kalo pilih barang.. bukan maen lama.. tp atleast shin nak gi jugak.. last2 driver tu bawak kejap.. dia pun ckp sempat kalo nak pi.. x best kalo nak beli ngan keadaan tergesa gesa.. shin nak belikan beg tangan mak shin pun x de pilihan..

then kitaorg betolak pi Jakarta.. and sampai dalam kul 2.. flight plak kul 6.30 petang.. banyak lagi masa.. ntah nak wat pe kat airport pun x tau.. last last pi makan kat kfc.. then merayau dalam airport..

lepas dah check in semua.. kul 6.45 kitaorg terbang balik Malaysia.. dan sampai KLIA dalam kul 9 lebih.. camtu.. ngan ada masalah luggage.. last last sampai bukit jalil dekat kul 12... bla bla bla

p/s : entri pasal tu leh click kat [ sini ]

hurm.. apapon.. mekaceh la kat encik Zaridi.. sudi pelawa shin pegi trip Jakarta Bandung ni ek.. walau pun shin agak upset ngan masa kat Jakarta.. tp rasa seronok masa pi Bandung tu.. cuma x puas.. kalo kita dok kat jalan Dago mungkin lagi menarik.. sorang2 pun shin sanggup jalan..

walaupun trip kita ni.. x sama mcm dalam list plan tu.. tp atleast.. ada benda yg leh jadi pengajaran.. shin pun dah bagitau kat kakak ipar pasal trip dia pi Jakarta Bandung utk bulan June nnt.. dia tu hantu kain.. so shin suh dia spendkan masa 1 hari kat Tanah Abang tu.. x yah pegi tempat lain.. kalo geng2 dia yg lain nak pegi jalan jalan.. biarkan jer.. yg penting.. masa balik hotel jgn lupa ambik.. x pon leh balik sendiri.. pastikan alamat hotel tu sentiasa simpan..

kalo nak stay hotel kat Bandung.. pastikan stay kat jalan Dago.. lebih selesa nak jalan jalan.. kedai byk.. jalan kaki jer.. keadaan keliling lebih comfortable.. x mcm kat area cihampelas.. byk peniaga yg mengejar kita.. pujuk beli barang dia..

spendkan 1 hari utk pegi Tangkuban Parahu and Kampong Daun.. cukup satu hari.. pastu hari berikutnya utk shoping sapa sapa yg rasa banyak duit tu.. so x yah lama lama kat Jakarta.. Bandung lama skit xper..

nampak nya dah abis dah cite pasal trip shin ke Jakarta Bandung.. pada kawan kawan shin.. encik Zaridi dan sham.. maap la banyak banyak kalo rasa x hepi bawak shin ek.. so next trip.. korang leh plan bebetul dan kalo rasa x mo bawak shin lagi.. its ok.. semua org x sama kan.. org ni suka camni.. org tu suka camtu.. huhu.. adat ler.. mintak halal apa yg patut.. sekali lagi.. terima kasih utk korang ek~

oklah.. mcm shin ckp sblm ni.. trip ni agak mengejut.. so shin mmg x de bawak duit byk.. xde plan pun nak shoping.. dapat alan jalan jer pun dah best... maap jer la kat kengkawan ngan parent.. shin x belikan apa pon.. ngee~


shin beli kat kartika sari.. leh laa kan buat ada ada


sandal ni shin beli kat Donatello Rm 43 ( baru rasa mahal )


baju ni beli kat tanah abang Rm 43 gak ( nanges mahal )

itu jer la yg shin beli.. lain lain utk makan jer.. so.. utk shoping x lebih Rm100, kira ok lah kan.. sesuai la ngan org yg x beduit cam shin huhu.. xper.. mmg ada niat nak pi Bandung lagi.. Jakarta xmo.. so leh simpan duit kannn.. pastu kalo ada tambang murah.. leh gi lagi.. yehhh~

p/s : kalo korang pi factory outlet kat sana.. pastikan korang check bebetul barang yg korang nak beli.. x semestinya benda tu ori ek.. ngee~


sebelum terlupa.. selamat menyambut maulidur rasul utk semua umat Islam kat dunia ni.. jom kita selawat banyak banyak ek..

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Aziz said...

wah bestnya...........rase mcm nk gi jugak la bandung nanti

Aziz said...

klasssss inesen beli sandal rm43....sandal aku rm 5 jek hehehehe.....

i'm shin... i'm inesen said...

aziz : tu ar.. shin kalo ada duet.. mmg nak pegi lagi rasanya.. sandal tu shin suka since nampak kat Mesia.. ada kawan pakai.. kaler merah.. cari kat sana dah abis.. yg ado kaler ni jer.. dari xde.. amek jer la.. skali bayar.. haaa Rm43 hahaaha.. x kesah laa.. utk kaki sendiri

Ryu Hazmie said...

salam maulidur rasul!! ;)

i'm shin... i'm inesen said...

ryu : salam maulud nabi gak ek

Qarl said...

kartika sari tu jual bika ambon tu kan

i'm shin... i'm inesen said...

Qarl : ntah ek.. xtau lak