Wednesday, February 9, 2011

Ho Ho Holiday : 2nd Day - Jakarta


tu dia.. gambo bandar Jakarta time pepagi.. hurm.. hari kedua kat Jakarta ni agak membosankan ar.. siyesly.. rasa nothing kat sini.. ngan hujannya pagi tu.. ngan tak tau nak pegi mana ( xde org yg betul betul leh guide ) so buang masa jer la hari ke dua kat Jakarta ni..

lepas bekfes pagi tu kat hotel.. besiap utk kuar.. ngan bantuan encik Harry.. shin ngan kengkawan mula la plan nak pi jenjalan kat sekitar Jakarta.. faktor ujan membuatkan plan bertukar tukar.. nak pi mini Indonesia pun x leh.. pasal nnt bukan leh jenjalan;.. kang rosak camera camera mahal dorang kena hujan huhu..



haa ni tempat Bus Way lalu.. kira mcm LRT la.. cuma guna bas jer.. so xde la tersangkut kat jalan jem... tp org nya plak yg jem dalam Bus Way ni.. ramai bebeno


shin lupa nama natang ni


leh nampak workshop segera kat mana mana jer


kitaorg decide pegi Tanah Abang dulu... naik Kopaja.. ala ala bas mini..


sempat pose ngee~


Tanah Abang


ngepose lagik


rasa juling bijik mata masuk kat Tanah Abang.. perghh banyak jer kain.. haa.. shin dah kuarkan list kengkaawan kirim ( sendiri punya xde huhu ), mula la mencari.. mcm biasa lah.. shin ni agak lecey skit.. nak tawar lagi.. nak cari yg elok lagi.. hurm.. banyak buang masa kat situ.. di akui laa.. cerewet walaupun carikkan org len punya..

di sebabkan itu.. plan nak beli kain baju melayu utk diri sendiri pun x dpt.. nak beli barang kawan kawan pun x dpt.. encik Zaridi.. Sham ngan encik Harry dah kepenatan.. shin jer msih lagi ghairah nak cari kain utk kengkawan yg kirim..

last last x dpt gak.. hampeh.. terus sgt perangai memilih shin ni.. rugi masa.. tp shin rasa ok jer kot.. sbb hujan.. xleh nk kemana mana.. so lepak situ lama lama pun shin sanggup.. tp kengkawan dah ajak kuar.. pasrah jer laa..

seterus nya xde apa nak di buat.. nak pegi tempat lain pun xleh.. so kitaorg decide balik Hotel jer.. kononnya malam akan kuar.. shin dah buat muka... yer la.. agaknya x puas kat Tanah Abang.. rasa mcm rugi kalo lepak lepak hotel.. mmg la penat.. tp bila lagi nak datang Tanah Abang.. *kalo dah kecik dah merengek2 xmo balik huhu

p/s : next time kalo ada rejeki.. nak pegi lagi.. tp 1 ari nak jalan sorang2 kat Tanah Abang.. org len pegi la mana dorang nak pegi.. shin leh pulun habis cuci mata nengok kain kat dalam ni without rushing kan kan~

sempat singgah Glodok.. cari dvd.. tp x bernapsu nak cari.. lagipun tempatnya agak sangat x selesa.. gelap.. bebau.. then hujan.. last last.. gi kejap pastu blah.. then otw balik.. singgah Grand Indonesia.. pi makan petang.. pastu teman sham beli baju.. konon nak kuar mlm tu.. kot kot pi Clubbing.. ngee~


deco kat area Grand Indonesia

hurm.. lepas dah melantak makan.. kitaorg pun balik umah ler.. sambil menghitung waktu nak kuar malam tu... tp last last.. encik Zaridi call dari bilik dia.. x jadi kuar.. Irfan x dtg.. so xde sapa nak guide malam tu kalo kitaorg kuar.. perghh hampa.. punah harapan nak cuci mata.. xpun jalan2... makin boring lak rasa kat Jakarta ni.. nothing.. mungkin sbb xde org bawak pi tempat best kot *nanges

camtu la cite hari kedua shin kat Jakarta.. xde apa pon.. boring jer huhu.. nnt shin sambung ek.. ni nak wat keje ler.. pepagi ni kena rajen.. sbb kul 1 kang nak kuar rehat lama skit ngee... daa.. jumpa ag ek..


entri ni di taja oleh Teh Sorso

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

kalau ada rezki, aku pun nak pg jakarta...

Edy Fee said...

sonoknye jejalan

luddin said...

en shin...minggu ni x dapat nak join u tgk chingay...sbb kene jd tourist guide...member ajak pi orchard road...lain kali eekkk...
tgk chingay kt mn? chinatown ke?

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : InsyaAllah.. Amin

i'm shin... i'm inesen said...

edy : sonok.. dan berbayar huhu

i'm shin... i'm inesen said...

luddin : ouh.. sabtu mmg masuk singapore