Tuesday, March 1, 2011

acara hari minggu


heyo kengkawan.. shin kembali bersiaran.. ngee.. rindu kat shin tak ni?? haa dah 4 ari x bersiaran.. ajer giler x rindu kan kannn! *prasan

seronok bercuti.. puas dan nikmat.. rasa nak lagi.. badan shin sakit sakit.. la ni shin banyak melepek.. tido sajer.. ntah la ek.. naper skrg ni shin asyik rasa ngantok.. asal ada masa free skit.. mula la nak lelap.. isk.. serammm~

aritu kejap jer shin jenjalan kat Kolompo.. huhu.. sempat ler jalan jalan ari Jumaat tu.. then Sabtu nya dah balik Jaybee.. ngee.. kebetulan encik Nolan ada pi KL, keje.. so shin ikot teman dia balik Jaybee skali *walaopon shin asyik tido jer dalam kete.. sowie huhu

kejap jer kann.. sepatah kata kawan shin, encik shamsul.. hurm.. kalo x de duit.. x yah la merayapppppp.. kann.. bengkak dengar.. tp shin xde niat ler nak susahkan encik Nolan tu.. x kesah la.. yg penting shin hepi pi Kolompo.. dah lama nak ikot encik Nolan jenjalan.. ngee~

p/s : seronok dapat jumpa kengkawan pesbuk.. Bey, Daus, Hafiz.. thankz guys teman shin ek.. then shin jumpa kawan encik Nolan.. Miaki ngan Jimmy.. nnt kita semua melepak lagi ek..

minggu ni gak.. shin makin teruja nak beli henpon.. jeles tetiba nengok sham dah pakai iphone4.. asyik ckp xde duit.. tetiba beli henpon baru.. kannn.. then kawan shin aedy asyik dok tag pasal galaxy tab dia.. arghh nanges.. sib baek la tabung henpon shin x penuh lagi.. kalo idak.. shin dah rembat HTC Desire HD tu..

tp shin nak beli henpon ni bukan sebab jeles ngan kengkawan ek.. no no no.. memang plan shin untuk tahun 2011 ni shin nak beli sebijik dua.. wahh kayanya haha.. nak beli sebijik pun semput.. ntah la.. ni untuk mengganti henpon shin yg ghaib dalam lubang jamban tahun lepas huhu.. that's why la shin gigih menabung.. ngee *logik kan alasan ni hik hik

araf ada sedarkan shin pasal nak beli henpon ni.. dia cakap.. shin beli jgn pikir apa org lain cakap.. semua org ada versi tersendiri bab pakai henpon ni.. mcm ada org ckp iphone ni x bagus laa.. ada ckp hp HTC ni kuat makan bateri laa.. ada ckp Blackberry bold cpt hang la.. mcm mcm lagi laa.. tp ada gak org org yg pakai henpon berkenaan.. elok jer.. xde masalah pon.. mungkin nak beli henpon pon ikot luck kot.. huhu

kalo ikotkan mcm araf ckp.. byk logik gak.. pengeluar henpon ada strategi gak kan.. kalo iphone tu internal memory dia besar.. 16g atau 32g.. org akan pikir leh masuk byk software bebanding kalo beli HTC Desire HD yg hanya 1.5g jer internal memory dia..

tp kena pikir gak.. nak install software kat iphone tu mostly kena bayar.. so depa ambik keuntungan kat situ.. kalo HTC lak.. byk yg free.. tp x muat kat internal memory hp tu.. so depa amik untung ngan pengguna kena beli external memory la plak.. so kat situ ada kelebihan dan kekurangan dia laa kann.. henpon lain mcm tu gak..

bukan x leh nak tanya tanya org.. mungkin dorang ada yg dah guna henpon tu.. dan ada sejarah tersendiri.. tp tengok plak cara pejagaan dan penggunaan kita kat henpon tu.. kalo kita jaga bebetul.. sure leh pakai lama..

pasal bateri plak.. hurm... naper ada org susah nak paham ek.. kebanyakkan henpon smart phone.. yg leh kita men tenet.. game semua tu.. sah sah kita asyik hadap jer.. mau x abis cpt bateri tu.. mcm gak kita guna lappy.. ada yg leh guna sampai 10 jam?? manede.. paling lama 5-6 jam jer.. dah selalunya 2-3 jam dah low battery.. so xyah la nak heran ek.. kalo xmo cpt abis bateri.. guna jer la henpon biasa tu.. haa tahan 2-3 hari.. guna utk tepon ngan sms jer.. ngee~

minggu ni ada pc fair kat persada johor.. nanti shin nak pegi ar.. nak nengok nengok henpon HTC.. kot kot ada pakej menarik.. banyak gift.. haaa.. nengok jer.. beli x kot.. x cukup duit lagi ngee..

ok la.. sekian dulu ek.. jumpa lagi di entri akan datang.. daa~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

8 comments:

bukankosong said...

beli je shin,hargai duit gaji kiterrr...

Qarl said...

iphone 4 laaa

jom join d club

i'm shin... i'm inesen said...

bukan kosong : shin xleh la terus beli.. gaji bulanan kan nak kena byr macam macam.. bil sendiri.. bil umah parent.. tabung lom penuh huhu.. tabahkan hati.. sabar menanti.. cewahh

i'm shin... i'm inesen said...

Qarl : nnt software kena beli ek?? xmo la.. shin x mampo nnt

::FAIZ FARISH:: said...

beli nokia je la... best...

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : xmo.. xmo.. xmo huhu

Aziz said...

Shin i pun tgh menabung gak. Ngidam kat sony xperia..pastu ngidam galaxy tab jugek..

i'm shin... i'm inesen said...

aziz : ouh.. bagus la.. skit skit lama lama jadi pecah itu tabung huhu