Sunday, March 6, 2011

acara hari minggu - nothing


arghh.. xde pebenda nak dibuat hari minggu ni.. sunyi jer.. kengkonon nak ngemas bilik.. tp perasaan malas tu menguasi diri.. last last melepek atas katil.. dengar lagu.. golek golek.. nak men tenet pun x bermaya.. malas lak nak cari jodoh arini.. serba serbi malas ar.. sib baek hakikatnya shin bukan sorang yg pemalas ngee~ *leh caya?

ouh.. nak ucap selamat Hari Lahir utk encik Dann Nolan ngan encik bestke.. makin senior dorang ek.. hari ni ar besday dorang.. dan jugak ukt Araf Aikan.. besday dia esok.. la ni dia kat Bangkok lagi.. mlm ni celebrate ar tu.. kepada korang semua.. selamat hari lahir ek.. moga panjang umo.. di beri hidayah.. di murahkan rejeki yg halal.. di jauhkan rejeki yg halal.. sihat tubuh badan akal fikiran ek.. terima kasih jadi kawan yg baek.. AMIN~

smlm shin pi pc fair.. bosan2 kan.. x tau nak watpe.. sensorang jer.. last last.. rasa bosan kat JB tu.. balik balik duk dalam kete.. main tenet.. agak agak bosan.. kuar jap.. pastu masuk lagi dalam kete.. huhu bebulu jer org yg nak masuk parking.. mesti dorang ingat shin nak kuar dah then dorang nak amik parking.. haremmmm.. huhu... last last sampai malam gak kat JB.. pi merayap kat pasar karat sat.. then balik.. tido lagi sodapp..

arini mangun tido dekat kul 1 tengah ari.. perghh nyenyak giler.. pastu terus blur x tau nak watpe.. plan nak kemas bilik.. tp malas.. separuh jalan jer.. pastu tengok cite GIA.. beli kat Jakarta aritu.. sblm ni dah penah nengok.. lama sudah... tp tengok vcd member.. la ni beli dvd plak.. ngee... melayan ar.. even x suka ending cite ni.. non happy ending ek!


GIA ni mengisahkan kisah benar.. sorang pompuan biasa.. hidup dia kucar kacir.. kesan dari penceraian mak ayah dia.. pastu dia membesar jadi gadis liar.. tetiba.. kecantikkan Gia dapat dikesan oleh sorang mamat ( cute ), agent pencari model.. dari situ bermulalah kisah hidup Gia sebagai seorang model dan menjadi terkenal..

Gia Marie Carangi lahir pada 29hb Januari 1960 di Philadelphia, Pennsylvania.. sejak umo dia 13 tahun lagi.. kecendenderungan sex dia agak bebeza ngan dak pompuan yg normal.. Gia lebih minat padal golongan sejenis dia.. slalu la dia mengorat anak anak dara sunti kat area tempat tinggal dia ngan memberi bunga.. so ramai gak la yg terpikat ngan Gia.. wow~

semasa alam persekolahan.. Gia agak tomboy.. zaman tu era populariti David Bowie tengah tip top.. so Gia salah sorang peminat dan join Fan Club mamat tu ar.. ngan gaya dia.. mmg mudah mendapat perhatian ler.. tahun 1978 ( shin baru lahir time ni ), kerjaya Gia sebagai supermodel semakin kukuh.. dia antara Supermodel yg bertaraf 5 bintang selepas CindyCrawford dan Janice Dickinson..


pada tahun 1978 ni gak.. photoshot mega pertama Gia di ambil oleh jurukamera ternama pada masa itu Chris Von Wangenhiem.. scene di dalam gambar kat atas ni di ambil secara spontan antara Gia dengan jurumekap dia pada masa tu Sandy Linter..

si Gia ni syok abis kat Sandy Linter.. tp pompuan ni plak dah ada boifren.. tp dalam masa yg sama dia melayan gak la Gia tu.. Gia plak jenis x suka kesunyian.. x suka kehilangan.. sbb dia dah banyak kehilangan kasih sayang dari emak dia.. mungkin sbb tu dia nak kan kasih sayang dari sorang pompuan kot.. ntah la..

pada tahun 1980, Gia punya pengurus agensi Wilhelmina Cooper ( mcm nama cite Betty ar ) mati akibat kanser.. Gia sangat sedih.. Wilhelmina ni dah mcm emak dia.. dan pompuan ni gak yg banyak membantu Gia untuk menjadi model dan juga tempat Gia bercerita.. mengadu nasib.. lantas Gia mula bejinak jinak ngan dadah untuk mengurangkan kesedihan dan kesunyian dia..

sejak terjebak ngan dadah.. kehidupan Gia semakin kucar kacir.. kerjaya modeling dia lagi la hauk.. dia mula buat perangai.. lari dari set, tetido masa photoshot.. last last.. ramai orang xmo amek dia berkeja daa.. kerjaya dia musnah.. gasak~

Gia masuk pemulihan dadah atas nasihat kawan dia si jurukamera Chris Von Wangenhiem, malangnya mamat ni mati akibat nahas jalan raya.. Gia ni sedih.. dan mula amek heroin.. aishh

tahun 1981, Gia berangan nak buat comeback la.. tp x ramai yg pedulikan dia.. ramai ingat dia akan buat perangai mcm dulu dulu.. kawan kawan pun dah xde.. sian kat dia.. semasa di pusat pemulihan.. Gia ada la bagitau kat petugas kat sana.. yg dia pernah la wat keje x elok.. meyerahkan tubuh badan dia tuk dapatkan bekalan dadah.. dan dia pernah di rogol oleh pengedar dadah tu sendiri.. perghh...

keadaan semakin payah.. xde orang nak amik dia bekerja.. sib baek ada yg bersimpati.. tahun 1982, Gia kembali bejumpa jurukamera yg mula mula naikkan nama dia Francessco Scavullo.. dan Scavullo telah menjadikan Gia cover utk majalalah Cosmopolitant atas rasa penghargaan dia terhadap Gia.. kira mcm hadiah laa.. tp tu la cover terakhir Gia alam industri modeling..

Gia disahkan menghidap penyakit AIDS.. dia di tempatkan di Hospital Hahnemann University, Philedelphia.. mujur mak dia jaga dia sepanjag masa.. pelawat tidak di benarkan.. kekwat~

Pada 18 November 1986, pukul 10 pagi.. Gia yg berumur 26 tahun pada masa tu.. telah menghembuskan nafasnya yg terakhir akibat penyakit yg di takoti ramai.. AIDS.. xde sapa diberitahu.. even kawan kawan dia pun xde masa Gia di kebumikan.. beberapa minggu selepas itu.. Francessco Scavullo mendapat berita tentang kematian Gia.. terlambat daa~


atas kecemerlangan Angelina Jolie melakonkan watak Gia ngan penuh perasaan.. pada tahun 1999, dia di nombatkan sebagai pelakon wanita terbaek menerusi filem Gia di Anugerah Golden Globe..





Gia.. akibat kesunyian.. dia melayan benda yg tak sepatutnya dan menghancurkan masa depan dia.. selama dia menjadi model.. banyak brand dia di ambil berkerja antaranya Christian Dior, Cutex, Diane Von Furstenberg, Giorgio Armani, Levi's, Maybelline, Perry Ellis, Versace, Vidal Sassoon & Yves Saint Laurent..


antara gambar terakhir GIA MARIE CARANGI

perghh.. tragis kan cite dia ni.. shin x suka ending cite mcm ni.. hurm.. sedih jer.. shin pun sunyi gak.. tp tu la.. xde la nak amek amek dadah cam dia ni.. mcm dia gak.. takot kehilangan orang yg dia syg.. shin mcm tu gak.. nak wat camne.. org dah tak sayang.. bersabar jer la.. jgn la wat keje gila.. pastu x pasal pasal kena rogol.. haaa shin xmo kena liwat secara paksa.. better watch out kann.. hati hati..

pada korang semua.. jauhi la dadah.. x elok.. natang tu musuh Agama dan negara.. jangan amik jalan x betul camni utk hilangkan masalah ek.. sayangi diri anda..

sekian~

m(^o^)m

*i'm shin.. i'm inesen

7 comments:

Aziz said...

Shin hidup sy pn sunyi gak. Mak meninggal time umur sy 12 thn. Pastu abah meninggal umur sy 15 thn. Pastu dok ngan keluarga tiri tp tk rapat sgt. Sepanjang usia remaja sy sentiasa rendah diri,kecewa,sedih.

Skang dh dewasa pn sy masih sukar nk lupakan kenangan silam.

Apa yg memotivasikan diri sy ialah HIDUP MESTI DITERUSKAN.

Memang dh takdir hidup mcm ni. Family broken, kurang kasih sayang, terjebak pulak ngan dunia GAY..

Semua ni menguatkan sy utk menempuh hidup yg tk seindah org lain.

i'm shin... i'm inesen said...

aziz : sedihnya... hope kamu jgn buat benda bukan2 ek.. kalo sunyi.. shin ada.. kitapun x de ar jauh sgt.. k

bestke said...

terima kasih shin wish my birthday

i'm shin... i'm inesen said...

bestke : ala.. kan ur besday.. mmg la patut shin wish..

::FAIZ FARISH:: said...

Shin blh tlg kemas bilik aku? hehehehehe

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : nk kemaskan bilik?? bole jer.. upah ek.. nak pizza super supreme cheesy lava, nak sundae cekelet mcD, cheesy wedges k-ep-c, lucky plate marrybrown, curly fries Burger king ngan onion ring A&W

Anonymous said...

Well, Well, Well. Aku suka kat citer nih jugak. Penuh dramatik. Aku sarankan ko tengok citer nih pulak - The Desert Flower. Kisah model jugak uols. Lakonan Liya Kebede. Uols ada YM tak?Add me panglimajagumba@yahoo.com. Bleh chat..;p