Thursday, March 10, 2011

kucewa~


*sigh.. hurmm pepagi dah ngeluh ek.. arini mmg rasanya banyak ngeluh kot.. kucewa sangat.. broken heart.. erkk bukan pasal cinta.. nope nope.. lom laku lagi ni.. tp ni pasal benda benda yg bersarang dalam kepala hotak shin.. menghiris hati ni cewahh.. adoiii pedih siot~

patutnya arini.. shin pegi ke bandar Kulai.. ada la sorang mamat ni.. dia keje kat kedai jual barang barang ( nama kedai di rahsiakan ), aritu shin nengok2 henpon.. pastu dia ckp laa. yg kedai dia nak bikin renovataion 10hb ( hari ni laa ), so dia ckp.. time tu barang barang kat kedai tu akan di jual ngan harga 50% dan diskaun kaw kaw giler.. org giler pun rasa harga tu giler!

pastu.. shin rajen la sms dia.. tanya.. henpon HTC Desire HD yg shin minat tu still ada lagi tak.. dia rajen la melayan.. dia ckp lom ada org beli.. dia tolong simpan la.. Samsung Galaxy Tab dah ada org amek.. yg shin x tahan.. dia ckp Desire HD tu harga dia Rm999, baru tau.. tp sbb nak clearkan barang.. so dia kena jual murah.. hari hari shin update.. dia ckp jangan risau la semuaa.. manis sungguh kata kata walaopon org nyer x berapa manis ( eh belum rasa tau!!! )

tetiba smlm.. masa shin sms.. utk confirmkan yg shin nak datang arini.. dia ckp TAPI.. shin dah rasa x sedap ati.. pastu shin tanya ar.. TAPI APA?? dia ckp laa.. harga Desire HD tu Rm1959, uiks naik dekat seribu plak.. nanges~

pastu shin tanya ar model lain.. Wilfire semua.. senyap jer.. x tau la mamat ni propa ker.. atau dia saje up harga utk untung x tau ar.. sentap.. punah berkecai nak beli henpon.. kena tunggu tabung penuh baru dapat.. cedey~



ni plak kes malam tadi.. dah 2 ari shin x pi gym.. ngantok giler.. ngan insiden suar koyak masih menghantui.. kengkonon malam tadi ingat nak pi.. tp shin singgah jap umah bujang utk amik bil, nengok kot kot ada surat peminat ( ceh! ), pastu shin nengok ada lampu terpasang.. sahh.. kengkawan abang shin still ada kat umah tu..

benda ni dah berlarutan lebih 2 bulan.. awalnya.. abang shin just nak tumpangkan kengkawan dia just sminggu dua.. pastu melebih sebulan.. pastu ni dah lebih 2 bulan.. temper ar..

pastu bila shin tanya abang shin.. dia nak marah plak.. dia ckp shin x paham masalah dia.. xmo tolong dia la.. umah sewa tengah cari laa.. mcm2 alasan ada.. pastu dia ckp la.. yg ari senin lepas dorang akan pindah.. tp sampai la semalam x pindah2..

bila shin dah start tinggikan volume.. kengkawan dia dengar la.. then shin masuk umah tengok dorang dah berkemas.. huh.. berlakon jer la tu..

dorang ni kalo reti berkemas.. pembersih.. xper la gak.. tp memang shin x bagi dorang dok situ.. ni umah x kemas.. minyak moto atas lantai.. barang kat singki x basuh.. sofa shin dah naik hitam.. jenis x mandi terus duduk situ.. sapa x marah..

shin nak nengok lagi arini.. ada kesan x.. pastu nak tukar mangga umah.. even abang shin ada kunci umah.. so mesti dia xleh bukak kalo dah ganti mangga.. geram sungguh.. bukan skali dua dia wat perangai.. kalo ensem x pe la jugak.. leh makan.. ops~

p/s : tapi kecian gak kat abang shin.. mesti dia pon temper ngan perangai shin yg x faham masalah dia.. tp dah banyak kali dia wat.. susah susah.. suh jer kengkawan dia dok sekali ngan anak isteri dia kat umah tu.. baru dia paham!

sebut pasal rumah.. ni ada berita menarik utk seluruh rakyat Malaysia.. khususya pekerja swasta yg berumur 35 tahun ke bawah.. jom kita baca ek..


KUALA LUMPUR 8 Mac - Golongan muda yang berpendapatan kurang RM3,000 sebulan dan belum memiliki kediaman sendiri boleh menarik nafas lega apabila mereka berpeluang untuk membeli rumah melalui Skim Rumah Pertamaku yang dilancarkan hari ini.

Menurut Perdana Menteri, Skim Rumah Pertamaku yang berkuat kuasa mulai hari ini membenarkan golongan muda berumur 35 tahun ke bawah, memiliki rumah berharga antara RM100,000 hingga RM220,000.

"Skim ini merupakan inisiatif kerajaan yang dilaksanakan melalui Cagamas Berhad dengan kerjasama institusi-institusi kewangan. Ia bagi mengurangkan beban golongan muda yang menghadapi masalah kos sara hidup selain harga hartanah yang tinggi.

"Langkah ini akan membantu golongan muda di Malaysia untuk memiliki rumah pertama mereka dengan lebih cepat, selari dengan objektif kerajaan untuk menyediakan rumah mampu milik," katanya semasa berucap melancarkan Skim Rumah Pertamaku, di sini hari ini.

***end***

haaa.. sapa sapa yg lom ada rumah.. dan dalam kategori yg disebutkan.. fikirlah masak masak.. rumah makin lama makin tinggi harganya.. kalo korang was was ngan ketelusan skim ni.. haa try try la tanya bank.. kot kot ada something yg mencurigakan korang..

cuma yg shin leh ckp.. semua org nak untung.. korang pun nak untung jugak.. so faham faham jer la.. benda ni ada win-win situation..

apapon.. mungkin ada update lagi pasal skim ni.. yg shin dengar.. kerajaan dah naikkan utk nilai harga umah dari 200k ker 300k.. ye la.. kat bandar2 besar mcm KL ker, JB ker.. mana ada umah yg bawah 200k.. kan kan..

ok la.. sekian dulu ek.. jumpa lagi nnt yer~

*i'm shin.. i'm inesen

6 comments:

zizo said...

desire HD kat kolompo AP set 1.8-1.9k...aku ada tanya tuari..dlm loyat

i'm shin... i'm inesen said...

zizo : jauh sgt lowyatt tu.. kang ada poblem, nk install software.. dh nk ke lowyatt smula

::FAIZ FARISH:: said...

shin, akupun kan mmg tak suka duk ngan org... klu dtg sehari dua kat rumah okla, ni kalau tahap nak duduk bersama selamanya, aku akan naik rimas tahap nak pitam....pastu mood, marah aje... lg 1, kalau tahap malas mandi mcm adik spupu aku tu, aku rasa mcm nak gigit leher dia ala2 hantu penangal je..... kasik mati....ingat bau badan kau sedap???????? sentap plak aku

i'm shin... i'm inesen said...

faiz : tergamak ko nk geget leher org yg x mndi??

Calvin Charles said...

memang teruk... sabar jelah yer... :) All the best!!!

::FAIZ FARISH:: said...

Shin, aku jadik penangal dulu la, baru aku gigit bagi mampus.. hahahahaha